شناسایی ۵ چالش جدی در کشور؛ از ظرفیت نخبگان استفاده می شود

خبرگزاری مهر شنبه 20 اردیبهشت 1404 - 15:26
همدان- دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به شناسایی پنج چالش جدی در عرصه فرهنگی گفت: برای رفع این چالش ها از ظرفیت نخبگان استفاده خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، قادر آشنا پیش از ظهر شنبه در دومین مجمع شوراهای فرهنگ عمومی استان همدان اظهار کرد: در سیاست‌گذاری‌های عرصه فرهنگ عمومی باید با توجه به آداب، نگرش‌ها، باورها و ارزش‌های دینی مردم و بومی سازی برنامه‌ها، برش استانی صورت گیرد.

وی ادامه داد: نخبگان و قوی‌ترین نیروها در ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای شورای همفکری و هم افزایی در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی مأموریت پیدا کنند تا در استان‌ها و شهرستان‌ها تحول ایجاد شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اهمیت مسائل فرهنگی در اجتماع و ضرورت جدی گرفتن آنها گفت: براساس فرمایش امام خمینی (ره) «فرهنگ مبدا همه خوشبختی‌ها و بدبختی‌های یک ملت است، فرهنگ می‌تواند جامعه را به قهقرا یا با سعادت برساند».

آشنا با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یعنی توجه به فرهنگ عمومی کشور افزود: فرهنگ عمومی بناست که پاسدار صداقت، امانت داری، وفای به عهد و تقویت بنیان خانواده باشد و پرداختن به مسائلی است که روح و روان را آرامش می‌دهد و محور همه کارهاست اما در خیلی از کشورهای پیشرفته دنیا دولت در فرهنگ عمومی ورود پیدا نمی‌کند.

وی ادامه داد: در حوزه نخبگان و تولیدات کتاب وضعیت کشور مطلوب ارزیابی شده اما آنچه نیاز داریم حوزه فرهنگ عمومی است، ما در جامعه کتاب منتشر می‌کنیم اما کتاب خوان کم داریم

شناسایی سه موضوع کلان کشور در حوزه فرهنگ عمومی

آشنا با بیان اینکه سه موضوع به عنوان مسائل کلان کشور در حوزه فرهنگ عمومی براساس دغدغه و نگرانی‌ها شناسایی شده است، اظهار کرد: ارتقای دینداری، فرهنگ شهروندی، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی از مسائل مهمی است که در اولویت کاری این شورا قرار گرفته است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: پنج چالش جدی نیز شناسایی شده که رفع آنها با همفکری و بهره گیری از ظرفیت نخبگان در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: پنج چالش جدی مانند ارتقای دینداری نوجوانان در استان‌ها در جلسه با نخبگان احصا شده و پیگیری آن در دستور کار قرار دارد که اجرای آن وابسته به تأیید برنامه‌های پیشنهادی توسط دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور است که برنامه‌ها باید درقالب تولید محتوا در حوزه‌های مختلف باشد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه آموزش و پرورش به عنوان اولین دستگاه اجرایی اولویت دار در زمینه ارتقای فرهنگ عمومی باید پای کار باشد، از همه اعضای این شورا خواست تا در رابطه با ارتقای فرهنگ عمومی در جامعه اهتمام لازم را داشته باشند و هریک به سهم خود برای اجرای مناسب مصوبات شورای فرهنگ عمومی بکوشند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.