وضعیت شیوع کرونا در ایران / در بین مواردی که علائم تنفسی داشتند، از ۲ درصد به ۴ درصد افزایش یافته است + صوت

رکنا دوشنبه 22 اردیبهشت 1404 - 16:33
رکنا، مدیر مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: در دو یا سه هفته اخیر، میزان شیوع ویروس کرونا در بین مواردی که علائم تنفسی داشته‌اند، از ۲ درصد به ۴ درصد افزایش پیدا کرده است.
وضعیت شیوع کرونا در ایران / در بین مواردی که علائم تنفسی داشتند، از ۲ درصد به ۴ درصد افزایش یافته است + صوت

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، بازگشت خزنده کرونا با افزایش دو برابری در میان بیماری‌های تنفسی؛ مردم می‌گویند "شدیدتر شده"، وزارت بهداشت می‌گوید "نگران‌کننده نیست"

دکتر قباد مرادی، مدیر  مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی  رکنا درباره آخرین وضعیت شیوع کرونا در ایران گفت:

«در مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، نظامی برای دیده‌بانی و پایش مستمر بیماری‌های تنفسی وجود دارد. این نظام به‌صورت هفتگی یا هر دو هفته یک‌بار، اطلاعات مربوط به ویروس‌های تنفسی در حال گردش را جمع‌آوری، تحلیل و به‌روزرسانی می‌کند. این داده‌ها در قالب گزارش‌های رسمی در اختیار جامعه پزشکی، کادر بهداشت و درمان و حتی افکار عمومی قرار می‌گیرد تا آگاهی عمومی ارتقا پیدا کند و نظام سلامت آمادگی بیشتری برای مداخله به‌موقع داشته باشد.»

مدیر مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: «بر اساس همین داده‌ها، در دو یا سه هفته اخیر، میزان شیوع ویروس کرونا در بین مواردی که علائم تنفسی داشته‌اند، از ۲ درصد به ۴ درصد افزایش پیدا کرده است. یعنی از میان همه‌ی کسانی که با علائم عفونت‌های تنفسی مراجعه کرده‌اند، دو هفته پیش فقط دو درصدشان مبتلا به کرونا بودند، اما در هفته گذشته و اوایل این هفته، این عدد به چهار درصد رسیده است. این یعنی نسبت موارد کرونا در بین مبتلایان به بیماری‌های تنفسی دو برابر شده است.»

دکتر مرادی البته تأکید کرد: «این افزایش اگرچه از نظر عددی قابل‌توجه نیست، اما نیاز بود این داده‌ها را سریعاً به پزشکان و مراکز درمانی گزارش کنیم تا اگر روند افزایشی ادامه یافت آماده باشند.»

با این حال، او تأکید کرد که سویه‌هایی که در حال حاضر در گردش هستند، «از لحاظ شدت بیماری، تفاوت معناداری با سویه‌های قبلی ندارند» و افزود:«ما رفتار غیرعادی یا غیرمنتظره‌ای در این ویروس در مقایسه با ماه‌ها یا سال‌های قبل ندیده‌ایم. این سویه‌ها همان‌هایی هستند که در سطح جهانی هم شناسایی شده‌اند. در حال حاضر، ویروس کرونا به نوعی بومی شده و رفتار آن به سرماخوردگی شبیه شده؛ ویروسی که ممکن است در سال چهار یا پنج بار دچار آن شویم. البته در برخی افراد، ممکن است شدت علائم بیشتر باشد، اما از نظر ما، تغییر خطرناکی در ماهیت بیماری دیده نشده است.»

در میانه این گفت‌وگو، خبرنگار رکنا با اشاره به تجربه شخصی‌اش از ابتلا، پرسشی را مطرح کرد که بازتاب وضعیت عمومی در برخی مردم و شرایط در برخی  ادارات و سازمان‌ها نیز هست. او گفت: «جناب دکتر، من خودم الان مبتلا هستم. در محل کارم، از ۲۸ نفر، حداقل ۱۰ نفر درگیرند. علائم بسیار شدید است. تب بالا، درد بدن، خستگی شدید، و از بین رفتن حس بویایی به‌وضوح دیده می‌شود. حتی در روزهای اول، نه فقط من بلکه چند نفر دیگر اصلاً نمی‌توانستیم به خاطر ناتوانی جسمی حرکت داشته باشیم . قبلاً اگر کرونا می‌گرفتیم، با وجود بیماری، می‌توانستیم روزمره‌مان را( البته در خانه) انجام دهیم، ولی این بار به‌قدری شدت دارد که انگار ویروس قوی‌تر شده. آیا واقعا این فقط یک تصور است؟»

دکتر مرادی در پاسخ تأکید کرد: «تجربه فردی شما محترم و قابل توجه است و ممکن است نشان‌دهنده شدت بیشتر در موارد خاص باشد، اما بر اساس یافته‌های نظام مراقبت ما، تغییر خاص یا جهش نگران‌کننده‌ای در سویه‌های ویروس مشاهده نشده است. ما به‌صورت مداوم سویه‌ها را رصد می‌کنیم، و آنچه در حال حاضر در کشور شایع است، همان سویه‌های عادی و شایع در جهان است. شدت بیماری ممکن است در برخی افراد بیشتر باشد، اما مرگ‌ومیر یا بستری‌های شدید، افزایش قابل ملاحظه‌ای نداشته است.»

او با تأکید بر لزوم هوشیاری، افزود: «در حال حاضر، ما هنوز با سویه‌هایی مواجه نیستیم که منجر به بیماری‌های بسیار شدید یا مرگ‌بار شوند. اما اگر فردی بیماری زمینه‌ای دارد، یا سالمند است، ممکن است با ابتلا به کرونا دچار عوارض شدید شود. به همین دلیل ما روی توصیه‌های بهداشتی تأکید داریم.»

توصیه‌های بهداشتی برای مقابله با موج تازه کرونا

مرادی درباره اقدامات پیشگیرانه و رعایت توصیه‌های بهداشتی گفت: «در مورد بیماری‌های تنفسی، رعایت چند نکته کلیدی بسیار مهم است:

۱. اگر فردی بیمار است یا علائم دارد، بهتر است از منزل خارج نشود و در خانه بماند تا دوره بیماری سپری شود.

۲. استفاده از ماسک در تجمعات به‌ویژه برای سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای توصیه می‌شود.

۳. شست‌وشوی مرتب دست‌ها، همچنان یکی از مؤثرترین روش‌های پیشگیری است.

۴. اگر کسی دچار علائم شدید تنفسی از جمله تنگی نفس یا تب بالا شد، باید سریعاً به پزشک مراجعه کند. این علائم می‌توانند نشانه‌ای از عفونت‌های جدی‌تر باشند.»

دکتر مرادی در پایان گفت: «ما همچنان در نظام مراقبت، تلاش می‌کنیم که هر تغییری در رفتار ویروس یا میزان شیوع را به‌موقع شناسایی و به سیستم درمانی کشور منتقل کنیم. تا این لحظه، کرونا در وضعیتی نسبتاً کنترل‌شده قرار دارد، اما فراموش نکنیم که رفتار این ویروس قابل پیش‌بینی نیست. پس بهترین کار، هوشیاری عمومی و رعایت اصول بهداشتی است.»

 

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.