به گزارش همشهری آنلاین، اهالی اسم آن را «درخت هلو دوباره» گذاشتهاند. میوه این درخت شکلی متفاوت با همه میوهها دارد و جالب اینکه گردی آن اصلا شبیه هلو نیست و شبیهترین میوه به آن کیوی است. میوههای این درخت نهتنها از نظر ظاهر، بلکه از نظر طعم، بافت گوشتی و البته هسته نیز شباهتی به هلوهایی که ما میشناسیم ندارد.
طعم بسیار شیرین و البته بافت مربایی «هلو دوباره» موجب شده است که اهالی بومی کشار از آن برای درست کردن مربا نیز استفاده کنند. از شگفتیهای این هلو هسته بسیار ریز آن است که از نظر اندازه بزرگتر از هسته گوجهسبز نیست.
فصل برداشت هلو معمولا اواخر خرداد تا اوایل مرداد است، اما از اواسط شهریورماه محصول میوههای درخت هلوی معروف روستای کشار آماده چیدن میشود و دلیل آن گلدهی همزمان درختهای هلو است. آبوهوای خاص و سرمای این منطقه موجب شده هلوهای باغهای این منطقه ۲بار محصول بدهند.
محصول اول حاصل شکوفههایی است که اوایل بهار روی درخت میروید، اما جای برخی شکوفهها که در سرمای بهار میریزند، در اردیبهشت و خردادماه دوباره شکوفه میدهد که موجب میشود هلوها کاملا با محصول اولیه متفاوت باشد. محصول اول که برداشت شد، درخت فرصت میکند دوباره به بار بنشیند و این بار میوهها کاملا تغییر شکل یافتهاند و از نظر طعم و بافت هم متفاوتند.