نمایش فیلم هندی نارندرا مودی با موسیقی سکولار نتانیاهو / روایت قتل و‌عام کودکان با خمپاره‌های هندی

عصر ایران چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404 - 12:05
نمایش فیلم هندی نارندرا مودی با موسیقی سکولار نتانیاهو درغزه؛ روایت قتل و‌عام کودکان وزنانی است که با جسدهای بی سر وجسم نحیف کودکانِ بی آزارِگرسنهِ و اَبدان زنانِ محجّبه متلاشی شده از ضربات توپ هاو خمپاره های هندی است که زمینِ خون خورده و لالهِ گون غزه را خضابی دیگر باید تا نخست وزیر هند ثابت کند درکنار گرگِ همیشه خون خوار تلاویو با همه جنایاتش هم پیمان خواهد بود بی آنکه ترس وتزلزلی در صحنه تراژدی کودک کُشانِ غزه داشته باشد.
هندوهای افراطی که در مجامع قانونگذاری، امنیتی، نظامی و … هند نفوذ قابل توجهی دارند و جزو جریان‌های اسلام‌ستیز شناخته می‌شوند که دارای رویکردهای ضدفلسطینی هم هستند، از عوامل مهم و مؤثر در حمایت هند از رژیم صهیونیستی است.
 
به گزارش تابناک، همکاری‌های درهم‌تنیده و متمرکز هند و رژیم صهیونیستی یکی از موضوعات روز دنیا و مطالعات یهود و صهیونیسم است که علی معروفی آرانی پژوهشگر این‌حوزه چندروز پیش مقاله‌ای را درباره آن در اختیار تابناک قرار داد. مطالب مورد اشاره در پیوند زیر قابل مطالعه و بررسی است:
 
این‌پژوهشگر مقاله دیگری هم درباره جنگ غزه و نقش هند در آن نوشته که مشروح آن را در ادامه می‌خوانیم؛
 
***
 
نمایش فیلم هندی نارندرا مودی با موسیقی سکولار نتانیاهو درغزه؛ روایت قتل و‌عام کودکان وزنانی است که با جسدهای بی سر وجسم نحیف کودکانِ بی آزارِگرسنهِ و اَبدان زنانِ محجّبه متلاشی شده از ضربات توپ هاو خمپاره های هندی است که زمینِ خون خورده و لالهِ گون غزه را خضابی دیگر باید تا نخست وزیر هند ثابت کند درکنار گرگِ همیشه خون خوار تلاویو با همه جنایاتش هم پیمان خواهد بود بی آنکه ترس وتزلزلی در صحنه تراژدی کودک کُشانِ غزه داشته باشد.
 
در هیاهوی دنیای سیاست زده ، درگیری ها ، خشونت های مذهبی و نظامی ، نمایش رقص هندی نارندرا با موسیقی سکولار وگوش خراش نتانیاهو ، ارکستر سمفونیکِ خونینی را درصحنه ی اشک و دود وماتم زده غزه  برای جهانیان درسکوتِ محض به نظاره گذاشته است.
 
هند و اسرائیل به جنبش های اسلامی منطقه به چشم یک تهدید مشترک می نگرند همین موضوع باعث شده تا دو طرف در عرصه تبادل اطلاعات امنیتی، نظامی هماهنگ عمل کرده و در راستای بازداشت عناصر اسلامی بویژه حماس و حزب الله در منطقه همکاری کنند.
 
تحولات اخیر فلسطین اشغالی و جنگ غزه موجب شد که ماهیت و عمق جهت‌گیری سیاست خارجی هند در رابطه با رژیم صهیونیستی عیان شود. بعد از عملیات طوفان الاقصی، نخست‌وزیر هند، اولین رهبر سیاسی در جهان بود که حتی زودتر از آمریکا این عملیات را «محکوم» و «همبستگی خود با رژیم اسرائیل» را اعلام کرد!
 
از ابتدای جنگ غزه، هند علاوه‌بر حمایت بی‌قیدوشرط سیاسی از رژیم صهیونیستی در سطح بین‌الملل، در داخل نیز اقدامات مهمی در این راستا انجام داده است که از جمله آنها می‌توان به ممنوعیت تظاهرات حمایت از فلسطین و صدور مجوز راهپیمایی حمایت از رژیم صهیونیستی، محدود کردن انتشار هرگونه اخبار، اطلاعات و گزارش‌ها در خصوص جنگ غزه و مصائب مردم فلسطین و جنایات صهیونیست‌ها، ارسال پهپادهای هرمس 900 به رژیم صهیونیستی و … اشاره کرد.(1)
 
فضای «تبلیغات روانی» و «تصویرسازی» از رژیم صهیونیستی در هند توسط محافل سیاسی و رسانه‌ای دولتی به شکلی است که درحال حاضر میلیون‌ها هندی آرزوی سفر به سرزمین‌های اشغالی و کار در آنجا را دارند. البته روابط قوی نارندرا مودی و نتانیاهو در شکل‌گیری این فضا هم بی‌تأثیر نیست. 

ترویج گفتمان‌های خصمانه علیه اسلام و اقلیت مسلمان در هند

این موضع حمایتی بر موضع هندوهای ملی‌گرای افراطی تاثیر گذاشت که پویشی را برای انتشار اطلاعات گمراه کننده در شبکه‌های ارتباط اجتماعی در خصوص آنچه در نوار غزه جریان دارد، به نفع روایت رژیم صهیونیستی به جریان انداختند که این موضع در راستای تبلیغ و ترویج گفتمان‌های خصمانه علیه اسلام صورت گرفت که اقلیت مسلمان در هند را هدف قرار می‌دهد.مقامات هندی همچنین اجازه برگزاری تظاهرات در حمایت از رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف این کشور را صادر کرده و در مقابل به سرکوب اعتراضات حامیان فلسطین پرداختند.
 
روزنامه «ها آرتص» رژیم صهیونیستی در یک پژوهش طولانی نوشت که میلیون‌ها نفر در هند آرزوی به دست آوردن روادید کار در تل‌آویو را به لطف ائتلاف مستحکم و نزدیک میان «ناریندا مودی» نخست وزیر کشورشان و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی دارند، اما این امر به زیان امرار معاش روزانه صدوسی هزار کارگر فلسطینی بوده که از بازار کار اخراج شدند.
 
موضوع بسیار مهم و حساس دیگر انتشار اخباری مبنی بر مشارکت سربازان هندو در جنگ غزه و مشارکت در کشتار و نسل‌کشی مردم فلسطینی است. بر همین اساس، تصاویر و فیلم‌های منتشر شده در برخی از رسانه‌های صهیونیستی و هندی حاکی از این است که تعداد زیاد و قابل توجهی از هندو‌ها به غزه رفته و در کنار سربازان اسرائیلی به جنگ علیه گروه حماس و کشتار فلسطینیان مشغول هستند.
 
در جریان تنش اخیر میان هند و پاکستان نیز شاهد بودیم که مقامات رژیم صهیونیستی به طور رسمی از حملات هند علیه پاکستان حمایت کرده و آن را در چارچوب حق دفاع از خود (مساله ای که خودشان برای توجیه جنایات جنگی علیه غزه استفاده می کنند) تعبیر کرده اند.
 
بدیهی است که حداقل از نظر رژیم صهیونیستی، بی‌طرف کردن هند به عنوان یکی از هم‌پیمان‌های مهم اعراب، پیش از هم‌پیمانی با آن، در نوع خود دستاوردی استراتژیک محسوب می‌شود. صهیونیست‌ها که برای پیشبرد نظریه «جنگ تمدن‌ها» علیه کشورهای عربی و اسلامی تلاش می‌کنند، به هند که درگیر نزاعی طولانی با پاکستان است به عنوان یک هم‌پیمان استراتژیک می‌نگرند و سخن از مقابله با تروریسم اسلامی و بمب اسلامی به میان می‌آورند.

هزینه های هنگفت هند و رژیم صهیونیستی برای توسعه توسعه علوم انسانی 

همکاری‌های علمی و آموزشی بعد دیگری از روابط اسرائیل با هند است. در دانشگاه‌های دو طرف، واحدهای درسی برای شناخت جوامع یکدیگر تدریس می‌شود. مبادله‌ی استاد بین دانشگاه‌ها نیز بعد دیگر این روابط می‌باشد. سال ۲۰۱۳ دو طرف، برنامه‌ی مالی جدید و مشترکی را برای تحقیقات علمی افتتاح کردند که دور اول آن متمرکز بر علوم انسانی بود. سهم هر حکومت به‌طور سالانه ۵ میلیون دلار برای پنج سال بوده است. این برنامه به مدت سه سال، تا سقف ۳۰۰ هزار دلار را به پروژه‌های علمی‌ تجربی و ۱۸۰ هزار دلار را به پروژه‌های نظری اختصاص می‌دهد. از سال ۲۰۱۲، اسرائیل بورسیه‌ی دوره‌ی فوق دکترا را برای دانشجویان هندی در دانشگاه‌های «تل‌آویو»، «حیفا»، «هبرو» و «بن‌گوریون» ارائه کرد. هند نیز خدمات مشابهی را به دانشجویان اسرائیلی ارائه می‌دهد (2).
 
فلسطین اشغالی از مناطق مهمی است که دولت هند با نگاه اقتصادی علاقه زیادی به «اعزام کارگر» به آنجا دارد. در همین حال، رژیم صهیونیستی نیز در سال‌های اخیر به جای استفاده از کارگران فلسطینی، با هماهنگی دهلی نو به کارگران هندی روی آورده است.در تحولات اخیر که همراه با ناامنی و بی‌ثباتی در فلسطین اشغالی است و طبیعتاً خطرات جانی زیادی هم متوجه کارگران خارجی است، کارگران هندی نه تنها فلسطین اشغالی را ترک نکرده‌اند، بلکه بر تعداد آن‌ها نیز افزوده شده است!

قتل وعام کودکان و زنان غزه با توپ ها وخمپاره های هندی

نمایش فیلم هندی نارندرا مودی با موسیقی سکولار نتانیاهو درغزه؛ روایت قتل و‌عام کودکان وزنانی است که با جسدهای بی سر وجسم نحیف کودکانِ بی آزارِگرسنهِ و ابدان زنانِ محجّبه متلاشی شده از ضربات توپ هاو خمپاره های هندی است که زمینِ خون خورده و لالهِ گون غزه را خضابی دیگر باید تا نخست وزیر هند ثابت کند همیشه درکنار گرگِ همیشه خون خوار تلاویو با همه جنایاتش هم پیمان خواهد بود بی آنکه ترس وتزلزلی در صحنه تراژدی کودک کُشانِ غزه داشته باشد. در هیاهوی دنیای سیاست زده ، درگیری ها ، خشونت های مذهبی و نظامی ، نمایش رقص هندی نارندرا با موسیقی سکولار نتانیاهو درغزه ، ارکستر سمفونیکِ خونینی را درصحنه ی اشک و دود وماتم زده غزه  برای جهانیان درسکوتِ محض به نظاره گذاشته است.
 
هند از آغاز جنگ در غزه گلوله‌های توپ و سلاح‌های سبک را برای رژیم صهیونیستی ارسال کرده است. رژیم صهیونیستی یک کارخانه تولید پهپاد در حیدرآباد برای مجهز کردن ارتش هند ساخته است.باید با صراحت و بدون لکنت اعلام کرد که سربازان هندو در کشتارها و جنایت های ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل علیه فلسطینیان مسلمان در نوار غزه سهیم هستند.ملی گرایان هندو آشکارا آنچه را که اشغالگران اسرائیل با فلسطینی ها انجام می دهند جشن می گیرند. روزنامه اسپانیایی لوموند اظهار داشت که مزدوران هندی با سه هزار و نهصد یورو در هفته به ارتش رژیم صهیونیستی پیوسته که با توجه به وظایف محول شده به هر مزدور این مبلغ قابل افزایش است.بر اساس گزارش پیوستن به ارتش اشغالگر اسرائیل در ازای دریافت پول تنها به یهودیان خارج از کشور محدود نمی شود، بلکه مزدوران سایر مذاهب را نیز شامل می شود.(3)
 
به گزارش روزنامه «یدیعوت آحارونوت» چاپ تلاویو فاش کرد، هند از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، گلوله‌های توپخانه، خمپاره ها،سلاح‌های سبک و پهپاد در اختیار این رژیم قرار داده است. هند همچنین پهپادهای پیشرفته «هرمس ۹۰۰» را که در شهر حیدرآباد تولید می‌شود، به رژیم صهیونیستی تحویل داده است. 
 
کارخانه‌ای که رژیم اشغالگر در حیدرآباد برای تجهیز ارتش هند به این نوع از پهپادها تاسیس کرد، به دلیل کمبودی که در طول جنگ رخ داد، ۲۰ فروند از آنها را به طور اختصاصی به ارتش این رژیم تحویل داد.کارخانه مذکور که یک سرمایه‌گذاری مشترک میان شرکت صنایع نظامی اسرائیلی «البیت سیستمز» (Elbit Systems) و کنسرسیوم «گوتام آدانی» میلیاردر هندی است، اولین کارخانه‌ای در جهان است که این پهپادها را در خارج از اراضی اشغالی تولید می‌کند.این تصمیم دراماتیک احتمالا توسط مقامات ارشد هند تأیید شده است و به احتمال زیاد دلیل آن نیز این است که اسرائیل یکی از تامین‌کنندگان اصلی تسلیحات هند به شمار می‌رود.(4)

نارندرا مودی بدون لکنت حماس را محکوم کرد

طبق این گزارش، جنگ غزه روابط میان رژیم صهیونیستی و هند را در برابر آزمون سختی قرار داد، آزمونی که بسیاری از متحدان این رژیم در آن مردود شدند. در ساعات اولیه هفتم اکتبر، «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند حمایت خود را از تل‌آویو اعلام کرد و حمله حماس را به صراحت محکوم کرد و پس از آن دهلی‌نو حمایت بی قید و شرط از این رژیم را نشان داد. 
 
در دسامبر گذشته، دو ایالت هاریانا و اوتارپرادش هند، اعلام کردند که ۱۰ هزار نفر را برای کار در تل‌آویو جذب می‌کنند در پویشی که به طور گسترده در شبکه‌ها و رسانه‌های طرفدار دولت هند تبلیغ شد و بسیاری از آنها از کمک هند به هم‌پیمان خود، رژیم صهیونیستی سخن گفتند.ولی مهمترین مسئله در این پویش، این اظهارنظر بود که مسلمانان هندی نباید به خود زحمت درخواست برای شغل‌های اعلام شده را بدهند، که معنایش کنار گذاشته شدن آنها خواهد بود.
 
هندوهای افراطی که در مجامع قانونگذاری، امنیتی، نظامی و … هند نفوذ قابل توجهی دارند و جزو جریان‌های اسلام‌ستیز شناخته می‌شوند که دارای رویکردهای ضدفلسطینی هم هستند، از عوامل مهم و مؤثر در حمایت هند از رژیم صهیونیستی است.

خودداری از رأی مثبت به قطعنامه درخواست برقراری آتش‌بس در غزه 

حمایت سیاسی هند از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه مردم غزه به حدی است که این کشور در مجامع بین‌المللی از رأی مثبت به مصوبات و قطعنامه‌هایی که به نفع فلسطین صادر می‌شود، «اجتناب» می‌کند. خودداری از رأی مثبت به قطعنامه درخواست برقراری آتس‌بس فوری در غزه در 27 اکتبر2024 گذشته که ۱۲۰ کشور جهان به آن رأی مثبت دادند، یکی از نمونه‌های بارز در این زمینه است.
 
با توجه به وضعیت دردناکی که صهیونیست‌ها در غزه به وجود آورد‌ه‌اند و بیش ازپنجاه و یک هزار شهروند بی‌گناه به‌ویژه زنان و کودکان را کشته‌اند، این جنایات می‌تواند چهره سیاسی- اجتماعی هند را که از حامیان سیاسی رژیم صهیونیستی است، «تخریب» کند. ضمن اینکه چنین سیاستی به ضرر «امنیت و منافع ملی» هند است و باعث «تخریب» جایگاه این کشور متمدن در بین سایر ملت‌های جهان و افکار عمومی دنیا می‌شود.
 
از طرف دیگر بعید نیست ادامه حمایت هند از رژیم صهیونیستی، جامعه مسلمانان این کشور را که حدود ۲۲۰ میلیون نفر هستند در مقابل دولت قرار دهد. در گذشته نیز، ترس از واکنش مسلمانان مهم‌ترین عاملی بود که اجازه نداد، جواهر لعل نهرو نخست‌وزیر وقت هند، به سمت تعامل و همکاری با رژیم صهیونیستی برود.
 
در هرحال در شرایطی که به نظر می رسد حمایت هند از رژیم صهیونیستی که بدون توجه به خواسته جامعه بین الملل و افکار عمومی دنیا به جنایات و نسل کشی در غزه ادامه می دهد از مبنای محاسباتی درستی برخوردار نباشد و نقش آفرینی و جایگاه هند در عرصه بین المللی را شدیدا زیر سوال خواهد برد.(5)
 
حمایت مودی نخست وزیر هند از اسرائیل و پیگیری سیاست‌های ضدفلسطینی او با اهداف انتخاباتی در حال پیگیری است. مرور رسانه‌های حزب حامی مودی نشان می‌دهد آنها از استعاره ترور برای بدنام کردن مسلمانان استفاده می‌کنند. بدنام کردن مسلمانان در انتخابات آینده هند دو کاربرد دارد. اول غیریت سازی در برابر پاکستان و تقویت احساسات ملی گرایانه هندی‌ها و دوم آنکه سلول تبلیغاتی BGP به رای دهندگان خود چنین القا می‌کند که "تروریسم" فلسطینی نتیجه سیاست‌های ایندیرا گاندی یا حزب کنگره است که رقیب انتخاباتی حزب مودی را تشکیل می‌دهد. 
 
در چنین شرایطی به نظر می‌رسد اقلیت مسلمان هند در آینده پیش رو فشار و کنترل بیشتری را از سوی دولت هند تحمل خواهند کرد.

خلاصه و نتیجه‌گیری از گزارش

این گزارش به بررسی روابط هند و اسرائیل در سایه جنگ غزه می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه دولت هند به رهبری نارندرا مودی، حمایت بی‌سابقه‌ای از رژیم صهیونیستی ارائه داده است. در اینجا خلاصه‌ای از نکات کلیدی و نتیجه‌گیری ارائه می‌شود:

خلاصه نکات کلیدی

همسویی منافع: هند و اسرائیل به جنبش‌های اسلامی منطقه به عنوان تهدید مشترک می‌نگرند و در زمینه‌های امنیتی و نظامی همکاری می‌کنند.
 
حمایت بی‌قید و شرط: نارندرا مودی اولین رهبر سیاسی بود که عملیات طوفان الاقصی را محکوم و همبستگی خود را با اسرائیل اعلام کرد.
 
اقدامات حمایتی در داخل هند: ممنوعیت تظاهرات حمایت از فلسطین، محدود کردن انتشار اخبار مربوط به جنگ غزه، و ارسال پهپاد به اسرائیل.
 
تبلیغات و تصویرسازی مثبت از اسرائیل: رسانه‌ها و محافل سیاسی هند در حال ترویج تصویری مثبت از اسرائیل هستند، به طوری که بسیاری از هندی‌ها آرزوی سفر و کار در آنجا را دارند.
 
گفتمان‌های خصمانه علیه اسلام: انتشار اطلاعات گمراه‌کننده علیه اسلام و هدف قرار دادن اقلیت مسلمان در هند.
 
مشارکت هندی‌ها در جنگ غزه: گزارش‌هایی مبنی بر مشارکت سربازان هندی در جنگ غزه در کنار نیروهای اسرائیلی وجود دارد.
 
حمایت تسلیحاتی: ارسال گلوله‌های توپ، سلاح‌های سبک و پهپاد از هند به اسرائیل.
 
همکاری‌های علمی و آموزشی: تبادل دانشجو و استاد بین دانشگاه‌های دو طرف و سرمایه‌گذاری مشترک در تحقیقات علمی.
 
اعزام کارگر: اعزام کارگران هندی به فلسطین اشغالی به جای کارگران فلسطینی.
 
محکوم نکردن حماس: نارندرا مودی بدون لکنت حماس را محکوم کرد و حمایت بی‌قید و شرط خود را از اسرائیل نشان داد.
 
خودداری از رأی مثبت به قطعنامه‌های آتش‌بس: هند از رأی مثبت به قطعنامه‌های بین‌المللی که به نفع فلسطین هستند، خودداری می‌کند.
 
اهداف انتخاباتی: حمایت مودی از اسرائیل با هدف تقویت احساسات ملی‌گرایانه هندی‌ها و بدنام کردن مسلمانان در انتخابات دنبال می‌شود.

نتیجه‌گیری:

حمایت بی‌سابقه دولت هند از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه، ناشی از همسویی منافع، رویکردهای ایدئولوژیک حزب حاکم، و اهداف سیاسی داخلی است. این حمایت می‌تواند پیامدهای منفی برای هند داشته باشد، از جمله:
 
تخریب چهره بین‌المللی هند: حمایت از جنایات جنگی و نسل‌کشی در غزه می‌تواند به اعتبار هند در سطح جهانی آسیب بزند.
 
افزایش تنش‌های داخلی: ادامه این سیاست ممکن است باعث افزایش نارضایتی و اعتراضات در میان جامعه مسلمانان هند شود.
 
به خطر افتادن امنیت و منافع ملی هند: حمایت از رژیم صهیونیستی می‌تواند هند را در معرض تهدید گروه‌های مخالف قرار دهد و به منافع ملی این کشور آسیب بزند.
 
به نظر می‌رسد که دولت هند با نادیده گرفتن خواسته‌های جامعه بین‌المللی و افکار عمومی، در حال اتخاذ سیاستی است که نه تنها به صلح و ثبات در منطقه کمکی نمی‌کند، بلکه منافع درازمدت خود را نیز به خطر می‌اندازد.
 

منابع و مآخذ:

موسیقی سکولار: (به انگلیسی: (Secular music لفظی است که به موسیقی غیر دینی نسبت می‌دهند. واژه سکولار به معنی جدا از دین است.
(1)- برسام محمدی – کارشناس مسائل منطقه
(2)- https://ch-strategy.hevra.haifa.ac.il/images/publications/pdf/India-Israel_relations.pdf. Pp(3)
(3) – روزنامه لوموند چاپ اسپانیا 21اکتبر2024
(4)- روزنامه«یدیعوت آحارونوت» چاپ تلاویو،12جولای 2023
(5) - *نوذر شفیعی، دانشیار گروه علوم سیاسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.