دانشجوی بریتانیایی رکورد حل روبیک 4×4 با ربات را شکست؛ 33 ثانیه سریع‌تر از رقبا [تماشا کنید]

دیجیاتو چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404 - 17:33
رکورد جهانی حل مکعب روبیک 4×4 توسط انسان، با زمان خیره‌کننده 15.71 ثانیه، همچنان برای ربات‌ها دست‌نیافتنی باقی مانده است. The post دانشجوی بریتانیایی رکورد حل روبیک 4×4 با ربات را شکست؛ 33 ثانیه سریع‌تر از رقبا [تماشا کنید] appeared first on دیجیاتو.

دانشجوی رشته علوم کامپیوتر «دانشگاه بریستول» با طراحی و ساخت رباتی موفق شده رکورد جهانی حل مکعب روبیک 4×4 با ربات را تا اندازه چشمگیری جابه‌جا کند. این ربات که «مت پیدن» 22 ساله آن را طراحی و ساخته است، توانسته مکعب روبیک را در 45.305 ثانیه حل کند که 33 ثانیه سریع‌تر از رکورد قبلی جهانی محسوب می‌شود.

براساس بیانیه دانشگاه بریستول، این پروژه در قالب بخشی از پایان‌نامه دوره کارشناسی پیدن انجام شده و با عنوان «The Revenger» شناخته می‌شود. نکته قابل‌توجه اینکه مت برای ساخت ربات خود از هیچ قطعه آماده‌ای استفاده نکرده است.

نحوه حل مکعب روبیک توسط ربات

ربات از 2 وب‌کم برای اسکن دقیق رنگ‌های روی مکعب استفاده می‌کند. سیستم بینایی کامپیوتری آن نیز با بهره‌گیری از الگوریتمی کاملاً اختصاصی، ترتیب حرکات بهینه برای حل معما محاسبه می‌کند. علاوه‌براین برای چرخش مکعب نیز مکانیزم فیزیکی خاصی طراحی شده تا ربات بتواند با دقت و سرعت بالا حرکات لازم را اجرا کند.

پیدن درباره چالش‌های پروژه خود می‌گوید:

«هماهنگی سیستم اسکن تصویری، الگوریتم حل معما و سخت‌افزار مکانیکی ربات پیچیده‌ترین بخش کار بود. تمام این اجزا باید با دقت بسیار بالا و در مدتی کوتاه با یکدیگر کار می‌کردند.»

او همچنین گفته ابتدا رباتش مکعب را حدود 2 دقیقه و نیم حل می‌کرده است اما با بهینه‌سازی‌های پیاپی به‌ویژه در سیستم تشخیص رنگ، توانسته این زمان را به سطحی رقابتی کاهش دهد.

درحالی‌که ربات‌ها سال‌های اخیر موفق شده‌اند رکوردهای مختلفی را در حل مکعب روبیک کلاسیک 3×3 جابه‌جا کنند، رکورد حل نسخه پیچیده‌تر 4×4 همچنان در اختیار انسان است: 15.71 ثانیه. پیشرفت پروژه‌هایی مانند The Revenger نشان می‌دهد ماشین‌ها با سرعت به توانایی‌های انسان در این حوزه نزدیک‌ می‌شوند.

مت پیدن دراین‌باره می‌گوید:

«این ربات را با بودجه‌ای محدود و در 15 هفته ساختم. معتقدم این رکورد نیز قابل‌شکستن است و امیدوارم افراد بیشتری به چالش‌های مشابه علاقه‌مند شوند.»

طبق گزارش‌های موجود، این دستاورد در حضور ناظران مستقل و تأییدکنندگان رسمی ثبت رکوردها محقق شده و اکنون برای تأیید نهایی به سازمان رکوردهای جهانی گینس ارسال شده است.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.