«مادر ایران»، ناگفته‌های مردم خارگ در دوران دفاع مقدس

خبرگزاری مهر شنبه 27 اردیبهشت 1404 - 17:47
نویسنده آثار دفاع مقدس گفت: کتاب «مادر ایران» به ناگفته‌های زندگی مردم جزیره خارگ در دوران جنگ تحمیلی می‌پردازد؛ ناگفته‌هایی که بسیار تأثیرگذار بود.

حمیده انصاری‌پور نویسنده آثار دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به کتاب «مادر ایران» جدیدترین اثرش گفت: این کتاب به زندگی مردم جزیره خارگ در دوران جنگ تحمیلی می‌پردازد. ما سوژه‌های زیادی برای نوشتن داریم، اما وقتی برای اولین بار درباره جزیره خارگ شنیدم، واقعاً توجهم جلب شد. داستان‌هایی درباره روزهای سخت جنگ و آسیب‌هایی که مردم جزیره در آن دوران متحمل شدند، بسیار تأثیرگذار بود. این علاقه باعث شد تصمیم بگیرم درباره این منطقه بیشتر تحقیق کنم.

وی ادامه داد: زمانی که شروع به جستجو و مطالعه کردم، با خاطرات بسیاری از دوستان و هم‌رزمان مواجه شدم. هرچه بیشتر می‌خواندم، بیشتر متوجه می‌شدم که چه سوژه‌های ناب و دست‌نخورده‌ای در دل این روایت‌ها وجود دارد. همین شد که تصمیم گرفتم به جزیره خارگ سفر کنم. حدود ۱۰ روز آنجا مستقر بودم. در این مدت کتاب‌های زیادی خواندم، با مردم محلی مصاحبه کردم و از نزدیک خاک جزیره را دیدم. این تجربه برایم دریچه‌ای تازه به واقعیت‌های جنگ گشود.

این نویسنده بوشهری که برای اولین بار به خاک خارگ سفر کرده بود، گفت: با اینکه بوشهری هستم، اما تا کنون به جزیره خارگ نرفته بودم. وقتی آنجا بودم، متوجه شدم که داستان‌های زیادی برای گفتن وجود دارد؛ داستان‌هایی از خانواده‌های رزمندگان، خانواده‌های فرماندهان و حتی مهندسانی که با تمام توان تأسیسات نفتی را در دوران جنگ سرپا نگه داشتند. این تجربه به من نشان داد که باید رمانی بنویسم که گوشه‌ای از تلاش‌ها و ایثار این مردم را روایت کند. یکی از شخصیت‌های اصلی کتاب، در بخشی از این داستان نمادی از مقاومت زنان این سرزمین است.

انصاری‌پور گفت: مدت زیادی است که هم از نظر مستندنگاری و هم از لحاظ خاطره نگاری به شهدا پرداخته شده، اما آنچه کمتر مورد توجه قرار گرفته، فداکاری‌ها و ازخودگذشتگی‌هایی بوده که در پشت شهادت‌ها نهفته است. این فداکاری‌ها در خانواده‌ها و مردمی که پشت خانواده‌های شهدا ایستادند، گم شده است. یکی از نمونه‌های برجسته آن جزیره خارگ به شمار می‌رود، جایی که خون‌ها و تلاش‌های فراوان برای حفظ آن سرزمین در هشت سال دفاع مقدس به کار گرفته شد. جزیره خارگ شاهراه صادرات نفت ایران بود و کشور عراق به خوبی می‌دانست که اگر این نقطه را تصرف کند، آسیب‌های زیادی به ایران وارد خواهد شد. اما کسانی بودند که با رشادت و جانفشانی این جزیره را سرپا نگه داشتند.

وی افزود: در کتاب «مادری ایران» به موضوعاتی پرداخته‌ام که شاید کمتر به آن‌ها توجه شده باشد. فداکاری‌هایی که به‌ویژه خانواده‌ها و زنان شهدا متحمل شدند، آسیب‌هایی که هنوز هم جبران نشده‌اند. مادری که سه فرزندش را در جنگ از دست داد، اما حاضر نشد جزیره را برای یک لحظه ترک کند. همسرش که به خاطر شغل حساس خود در جزیره خارگ، این شرایط سخت را پذیرفته بود و می‌گفت اگر کنارش نمی‌ماندم، شاید نمی‌توانست ایستادگی کند و جنگیدن را ادامه دهد. این مادر به نوعی نماد ایران بود؛ جزیره‌ای که اگر از دست می‌رفت، بخش زیادی از صادرات نفت و اقتصاد ایران نیز از دست می‌رفت.

این نویسنده گفت: امیدوارم این کتاب بتواند نسل جوان را با واقعیت‌های جنگ و فداکاری‌های مردمان مقاوم کشورمان آشنا کند و الگویی از صبر و ایستادگی برای آن‌ها باشد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.