فرماندار هندی از جوانان ایالتش خواست پیرو امام حسین (ع) باشند

همشهری آنلاین یکشنبه 15 تیر 1404 - 20:13
فریاد آزادیخواهی امام حسین(ع)، هنوز در سراسر جهان بلند است و به گوش می‌رسد و به همین‌خاطر است که عاشورا، همچنان یکی از بزرگ‌ترین مناسبت‌های مذهبی جهان است و میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان عزادار می‌کند.

به گزارش همشهری آنلاین، در کشورهایی با اکثریت شیعه مثل ایران و عراق، عاشورا با شور و اشتیاق بیشتری برگزار می‌شود اما این فقط شیعیان در خاورمیانه نیستند که عزادار سالار شهیدان(ع) هستند. میلیون‌ها شیعه در سراسر جهان، از هند و آسیا گرفته تا آفریقا و از اروپا تا آمریکا، در محرم و عاشورای امسال به خیابان‌ها آمدند تا یاد شهیدان دشت کربلا را زنده نگه دارند.

یکی از کشورهایی که اخیرا روز عاشورا را به‌عنوان تعطیلی ملی انتخاب کرده، هند است که سابقه‌ای طولانی در برگزاری مراسم عاشورا و محرم دارد. چند صد میلیون مسلمان در این کشور زندگی می‌کنند و ده‌ها میلیون نفر از آنها شیعه هستند. پافشاری این شیعیان در برگزاری مراسم عاشورا، در نهایت کار را به جایی رساند که روز عاشورا تعطیل ملی در هند شد. دیروز روز عاشورا در هند، مانوج سینها، معاون فرماندهان ایالت سرینگر در مراسم سنتی شیعیان در این ایالات با نام ذوالجناج حاضر شد و به نشانه احترام، به آنها آب هدیه داد و از جوانان خواست راه امام حسین(ع) را دنبال کنند.

فرماندار هندی از جوانان ایالتش خواست پیرو امام حسین (ع) باشند

در کشمیر، جایی که اقلیت شیعه توسط حکومت مرکزی تحت فشار زیادی قرار دارند، مراسم عاشورا مثل هر سال برگزار شد و شیعیان با بنرهایی با عکس امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری به شهدای کربلا ادای دین کردند.

از دیگر مناطقی که عاشورا را در سال‌های اخیر با جدیت بیشتری پیگیری می‌کنند و بر تعداد شرکت‌کنندگان آن افزوده شده، آفریقاست. تعداد شیعیان به‌صورت سنتی در کشورهای عربی مثل مصر زیاد بوده اما حالا کشورهایی مثل نیجریه هم شاهد افزایش اقلیت شیعه بوده‌اند و عاشورا در سال‌های اخیر به مراسمی آشنا در این کشور تبدیل شده است. در محرم امسال، مراسم بزرگداشت کودکان غزه با توسل به نام حضرت علی اصغر(ع) در ایالات بوچای در این کشور برگزار شد و شیعیان، ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، نام و خاطره شهدای کربلا را زنده نگه داشتند. در اروپا و آمریکا هم، مهاجران شیعه سنگ تمام می‌گذارند و یاد شهدای کربلا را تا جایی که می‌توانند زنده نگه می‌دارند.

فرماندار هندی از جوانان ایالتش خواست پیرو امام حسین (ع) باشند

چیزی که شیعیان امسال به آن حساسیت داشتند، برگزاری مراسم در حرم حضرت زینب(س) در دمشق بود؛ با روی کار آمدن حکومت جدید در سوریه که ریشه‌های سلفی دارد، بیم این می‌رفت که این مراسم در جایی که خود دمشقی‌ها به آن حرم سیده زینب می‌گویند با مشکلاتی همراه باشد اما تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، نشان می‌دهد که شیعیان مثل سال‌های گذشته، در حرم حاضر شده‌اند و به عزاداری پرداخته‌اند.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.