به گزارش همشهری آنلاین؛«زندگی با آیهها» بهدنبال حفظ یا قرائت صرف نیست؛ محور آن، فهم و زیست آیات در بستر زندگی واقعی است. از روایت مادرانی که با الهام از یک آیه، فضای خانه را آرامتر کردهاند، تا تجربه نوجوانانی که در دل یک جمله قرآنی، معنای تازهای برای رفاقت و احترام یافتهاند، پویش تلاش میکند قرآن را زنده و جاری نشان دهد.
برگزاری نشستهای خانگی، تولید محتوا در فضای مجازی، روایتهای مردمی و فعالیتهای جمعی، ازجمله بخشهای فعال این پویش در استانهای مختلف کشور است. «زندگی با آیهها» یادآور آن است که قرآن، همچنان میتواند پاسخهایی روشن برای زندگی امروز داشته باشد؛ اگر بخواهیم صدای آن را بشنویم.
امیرحسین قزل ایاغ، مسئول دبیرخانه نهضت ملی زندگی با آیهها در گفتوگو با همشهری به تشریح فعالیتهای این پویش ملی و استقبال ۱۱میلیون ایرانی پرداخت.
انس با قرآن محدود به یکماه نیست
امیرحسین قزل ایاغ با تأکید بر این موضوع که فرهنگسازی نیازمند زمان است، گفت: ما قصد داریم که در زندگی با آیهها در بازه زمانی ۲تا ۳سال متمرکز باشیم چرا که یک فرهنگسازی عمومی و انس با قرآن نمیتواند در یک بازه زمانی کوتاهمدت به سرمنزل مقصود برسد. قزل ایاغ در رابطه با تمرکز این پویش در روزهای مبارک ماه رمضان توضیح داد: ماه رمضان زمانی است که فضای جامعه بیش از قبل با قرآن همنشین میشود، اما قصد ما این است که در طول سال همانند سال گذشته و امسال به پویش زندگی با آیهها بپردازیم و این نهضت را محدود به زمان خاصی نکنیم. سالگذشته(۱۴۰۳) نیز در اوقات فراغت و تابستان توانستیم همکاری مناسبی با بسیج، آموزش و پرورش و افراد فعال در شبکههای اجتماعی رقم بزنیم. بهگفته مسئول دبیرخانه نهضت ملی زندگی با آیهها در مناسبتهای مختلف همچون عیدغدیر، محرم و اربعین با نگاه ویژهای به آیات مرتبط با این روزهای خاص پرداخته و برای این موضوعات تولیدات مختلفی همچون موشنگرافی، پردهخوانی و... تولید شده است: «در روزهای انتهایی سال۱۴۰۳ به فضای مقاومت پرداختیم و تولیداتی براساس آیههای مرتبط با مقاومت داشتیم که در بیلبوردهای شهری و تلویزیون دیده شدند.»
۱۰۰آیه برای انس بیشتر با قرآن
مسئول دبیرخانه نهضت ملی زندگی با آیهها در مورد نگاه ویژه به ۱۰۰آیه قرآن در سالجاری توضیح داد: امسال تصمیم گرفتیم تا تمرکز ویژهای بر ۱۰۰آیه داشته باشیم که عموم مردم با محتوای آن بیشتر از سایر آیات آشنا هستند. این آیهها براساس نظرسنجی از مردم انتخاب شد. عموم مردم بهدلیل فرهنگ ایرانی و اسلامی با مفهوم آیههای انتخاب شده، آشنا هستند، بنابراین یک ظرفیت بالقوه در جامعه ما وجود دارد که اگر به سمت آن برویم، زودتر به نتیجه میرسیم. قزل ایاغ تأکید کرد: این پویش بدون شک، موجب خودباوری و خودآگاهی مردم نسبت به دین میشود. از یک طرف هم، ما با مخاطبی همراه هستیم که با تعداد زیادی از این ۱۰۰آیه آشناست، به این ترتیب باید گفت که اولا انس با قرآن بیشتر میشود و از سوی دیگر افرادی که ارتباطشان با قرآن جدیتر شده، در فرایند حفظ و تبیین به کمک ما خواهند آمد.
۱۱میلیون نفر به پویش پیوستند
بهگفته مسئول دبیرخانه نهضت ملی زندگی با آیهها« در فروردین ۱۴۰۳، براساس شماره تلفنهای فعال در سامانه باید گفت که ۱۱میلیون مخاطب داشتیم، سال پیش نزدیک به ۲میلیون در آزمون پایانی شرکت و یک میلیون و ۲۰۰هزار نفر گواهی قرآنی دریافت کردند.» او افزود: ما گفتیم امسال کاری کنیم که مخاطب در طول مسیر با ما باشد و فقط در نهایت کار، به گواهی ارائه شده از سوی ما فکر نکند، در این مسیر ما براساس شماره تلفن افراد، سامانهای طراحی کردیم و در آن شناسنامه فعالیت و کارنامه شخصی افراد موجود است و میدانیم که به چه تعداد سؤالات حفظ، تبیین و کاربرد پاسخ دادهاند.حدود ۴میلیون و ۶۵هزار نفر بیش از ۶۰سؤال درست در سامانه ثبت کردهاند که واجد دریافت گواهی هستند.
روایتهای ناب از زندگی با آیهها
وقتی نوبت به بازخورد مردم نسبت به این پویش میرسد، قزل ایاغ به بخشی از اپلیکیشن زندگی با آیهها اشاره میکند که مردم دست به ثبت روایتهای خود میزنند:«در اپلیکیشن یک بخشی به نام داستان من و زندگی با آیهها داریم که بازخوردهای خاصی به همراه داشت، بهعنوان مثال دختری بود که میگفت «من با قرآن ارتباطی نداشتم و کلاس قرآن نمیرفتم اما درماه رمضان آرام آرام به این پویش ترغیب شدم.» این دختر در پایانماه رمضان با کمک این پویش توانست ۳۰آیه قرآن را حفظ کند و حتی بعدا از آن به سمت حفظ قرآن رفت. او افزود: یک خانمی نوشته بود که پدرم در عید سال گذشته فوت کرد و من افسرده بودم، در ایام عید از خانه بیرون نرفتم اما آنقدر پیامهای آیههای زندگی را دیدم که یکبار شمارهام را پیامک کردم و بعد از ارتباط با آیههای قرآن حالم بهتر شد.