همشهری آنلاین – گروه سیاسی: سفیر پیشین ایران در لیبی با اشاره به برگزار مجمع گفتوگوی تهران اظهارکرد: این نشست ظرفیت خوبی برای نشان دادن واقعیت های موجود و فائق آمدن بر امواج رسانهای ضد ایرانی است. این گونه نشستها، سدهای نامرئی ترسیم شده در مقابل ایران را برمی دارد و مواضع تهران را به صورت شفاف تبیین می کند.
سیدجعفر قنادباشی در گفت وگو با تلویزیون همشهری با تاکید بر اینکه نشست تهران کمک میکند واقعیت های راهبردی ایران به وضوح نمایان شود، افزود: ازسوی دیگر در حاشیه این مجمع نیز رایزنیهای مهمی انجام خواهد شد و میتواند زمینه ساز شکلگیری همکاریهای مهمی در جنبههای مختلف شود.
وی عنوان کرد: نشست تهران میتواند رفعکننده موانع موجود در مسیر تخقق راهبردهای مدنظر ایران در عرصه مناسبات منطقهای و بین المللی باشد. از این ظرفیت باید بهره برداری کرد. همچنین ظرفیتهای رسانهای بینالمللیمان را هم باید پای کار بیاوریم. روزمرگیها نباید مانعی در مسیر برگزاری چنین نشستهای مهمی شود. این نشست بر نظرات مقامهای شرکت کننده اثرگذار خواهد بود.
یک خبر پرمعنا
این کارشناس مسائل بین الملل همچنین گفت: امروز خبری را دیدم مبنی بر اینکه ساختمان «صدای آمریکا» ازسوی دولت این کشور به فروش گذاشته است؛ یک معنای چنین اقدامی عدم تاثیرگذاری این رسانه و در واقع از اعتبارافتادن چنین رسانههایی است.
قناد باشی با تاکید بر اینکه در تحولات عرصه مقامت در برابر سلطه جهانی، ما پیشقراول هستیم و چهره محور آمریکایی آسیب سنگینی دیده است، افزود: جهان دیگر منطق آمریکایی را نمیپذیرد. اکنون شاهد استقبال جهانی از همافزایی رویکردها با ایران هستیم.
وی ادامه داد: امروز دیدگاهها و حرفهای ایران شنوندگان بسیاری دارد؛ موضوعی که نمودهای مختلفی حتی در سطح دانشگاههای آمریکا نیز دارد. استقبال از شرکت در نشست تهران نشاندهنده جایگاه ویژه ایران در تحولات بینالمللی است.
تغییر رویکرد اروپاییها؟
قنادباشی همچنین با اشاره به حضور نمایندگانی از اروپا در نشست تهران اظهارکرد: دولتهای اروپایی در سطحی که شرکت کردهاند، نشان دهنده تغییر رویکرد نیست. نباید در انتظار دستاوردهای زودرس بود.
وی افزود: این نشست گامی به سوی تحقق اهداف و راهبردهای ایران است. ما راه درستی را انتخاب کردهایم که این نشست گامی در راه فراهمسازی ملزومات تحقق اهداف ایران است. نکته مهم این است که باید از همه ظرفیتهای سیاسی – رسانه ای بهره گرفت و برای شکل دهی به همگرایی نوین منطقه ای استفاده کرد.
قنادباشی اضافه کرد: این اجلاس حرکتی رو به جلو به حساب میآید که باید رویکردهای مطرح شده در آن برای نتیجهدهی پیگیری شود. البته نباید خیلی در این زمینه بزرگنمایی شود، اما تنوع این دست اجلاسها و همچنین گستره و ترکیب شرکتکنندگان باید بیشتر شود.