آثار تمام این نویسندگان و شاعران را خواندهام و مرا تحتتاثیر سبک نوشتن و فکر زیبای خود قرار دادهاند. این نویسنده عمانی که امسال همزمان با سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به ایران آمده بود، همچنین درباره مضامین آثارش توضیح داد: من مضمون داستانهایم را از درون تکاپویی که داخل جامعه میبینم انتخاب میکنم و یکی از مسائلی که دغدغه من است شکاف بین نسلهاست. هر نسل با نسل قبل از خود متفاوت میاندیشد و گاه این تقابل و تضاد باعث بروز مشکلاتی عمیق میشود. از سوی دیگر به اختلاف طبقاتی نیز توجه میکنم که خود به تنوع فرهنگی و اختلاف اندیشه منجر میشود. درمجموع از طریق دیدههای شخصی و آنچه از حوادث زندگی دیگران میشنوم داستانپردازی میکنم.
الحارثی همچنین درباره نویسندگان مورد علاقهاش گفت: رماننویسان مشهور امروز عرب زیاد هستند که همه آنها را دوست دارم و در میان شاعران نیز محمود درویش مورد علاقه من است. در میان نویسندگان غیرعرب جهان نیز به ویلیام فاکنر، ارنست همینگوی، میلان کوندرا، اسماعیل کاداره، هرمان هسه، میشیما یوکیو، مارکز، چخوف و داستایفسکی علاقه زیادی دارم. او درباره تاثیر ادبیات بر جهان توضیح داد: آرزو داریم که واقعا تاثیر داشته باشد ولی متاسفانه امروز اثرگذاری دولتمردان و سیاستمداران بر جهان و حتی ادبیات و فرهنگ بیشتر است؛ اما میتوان به آینده خوشبین بود و اعتقاد داشت که تاثیر ادبیات بر جهان گرچه ملموس نیست و آرامتر است، درعینحال ریشهایتر است و نتایج آن را در آینده میتوان مشاهده کرد.
جوخه الحارثی، رماننویس، نویسنده داستان کوتاه و استاد دانشگاه اهل عمان است که به خاطر نگارش رمان «اجرام آسمانی» (سیدات القمر) برنده جایزه جهانی منبوکر سال ۲۰۱۹ شده است. این اثر که با نامهای «دختران مهتاب» و «بانوان مهتاب» در ایران ترجمه و منتشر شده، روایت زندگی سه خواهر و خانوادههایشان و تغییرات اجتماعی در عمان است. مهاجرت، مسائل زنان خاورمیانه و مسائل اجتماعی عمان از مضامین اصلی آثار جوخه الحارثی هستند.