خبرگزاری مهر - گروه استانها: شهر خرمآباد دارای سرابها و چشمههایی با آب گواراست که نظیرشان در کمتر شهری وجود دارد، از تعداد ۱۰ دهنه سرابهای منطقه، ۵ دهنه سراب، بنام سرابهای «گلستان»، «مطهری»، «کیو»، «گرداب سنگی» و «دارایی» در داخل شهر خرمآباد قرار دارند.
باوجود این منابع آبی که در شهر خرمآباد وجود دارد، اما این شهر همچنان از داشتن آب پایدار محروم مانده بهطوریکه در فصل گرما دچار تنش آبی و در فصل پر آب سال نیز آبی گلآلود دارد.
متولیان امر در سطح کلان هنوز احداث سدهای لرستان را که سهم عمدهای از آب کشور را در اختیار دارد به بهرهبرداری نرسانده و هنوز بخش زیادی از مردم شهرها و روستاهای لرستان در برخی فصول سال با مشکل جدی آب شرب مواجه میشوند موضوع قابل تأملی است که مردم انتظار دارند توسط مسئولان مورد پیگیری قرار گیرد.
سد «مخملکوه» خرمآباد برای تأمین آب پایدار این شهر در تاریخ ششم تیرماه سال ۹۸ و در سفر رضا اردکانیان وزیر اسبق نیرو به لرستان، کلنگزنی شده است، این سد ۵۵ میلیون مترمکعب آب شرب و پنج میلیون مترمکعب آب مورد نیاز صنعت خرمآباد را تأمین میکند، این سد سنگریزهای با هسته رسی است.
سد مخملکوه ۵۳ متر ارتفاع دارد و حجم مخزن آن ۳۶ میلیون مترمکعب آب است، همچنین حجم تنظیم سد مخملکوه ۶۰ میلیون مترمکعب است.
پیشرفت ۴۲ درصدی پروژه
نورالدین درمنان فرماندار مرکز لرستان امروز سه شنبه در جریان بازدید از پروژه سد مخزنی «مخملکوه» خرمآباد، اظهار داشت: باتوجهبه اهمیت اجرای سند توسعه استان و با تأکید بر انجام پروژههای پیشران امروز بازدیدی از سد «مخملکوه» خرمآباد با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان و مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان انجام شد.
وی اضافه کرد: این سد اولین سدی است که برای تأمین آب شرب پایدار شهر خرمآباد وارد چرخه میشود و بسیار حائز اهمیت است و ضرورت دارد این پروژه مهم بهموقع و بر اساس برنامه زمانبندی شده به اتمام برسد.
فرماندار مرکز لرستان، ادامه داد: نیاز است همزمان با این پروژه خط انتقال سد و سد تأمینکننده سراب تلخ نیز اجرایی شود.
درمنان با بیان اینکه این پروژه ۴۲.۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تکمیل آن نیازمند همافزایی و همراهی مدیران است و باید همه برای رفع موانع اتفاقنظر داشته باشیم، تأکید کرد: مرتب پیگیر هستیم تا بر اساس برنامه زمانبندی پیشبینی شده این پروژه پیشران در سال ۱۴۰۶ به مرحله افتتاح و بهرهبرداری برسد.
وی گفت: لازم است همه دستگاهها پایکار بیایند و موانع سر راه این پروژه برداشته شود و مدیران دستگاههای اجرایی بهویژه صمت در تأمین مصالح مورد نیاز همکاری لازم را با عوامل اجرایی سد مخزنی «مخملکوه» داشته باشد و کارخانه سیمان نیز سیمان این پروژه را تأمین کند.
فرماندار خرمآباد، یادآور شد: منابع طبیعی بر اساس ضوابط همکاری لازم را داشته باشد و همزمان همه تلاش کنیم تا اتلاف وقت نشود و در پنج ماه باقیمانده از فصل کار که فرصتی طلایی است برای پیشرفت پروژه تلاش کنیم تا در موعد مقرر به سرانجام برسد.
۲ همت دیگر برای تکمیل پروژه نیاز است
رضا آریایی معاون عمرانی استانداری لرستان نیز در این بازدید، اظهار داشت: پروژه احداث سد مخزنی «مخملکوه» که جزئی از طرح آبرسانی «کاکارضا» هست، از سنوات گذشته شروع شده است.
وی عنوان کرد: این پروژه تا امروز ۴۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
معاون عمرانی استانداری لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برنامه زمانبندیشده بهگونهای است که در سال ۱۴۰۶ این سد به بهرهبرداری میرسد، افزود: تا کنون حدود نیم همت در این پروژه هزینه شده است.
آریایی، بیان داشت: برآورد بر این هست که دو همت دیگر برای تکمیل این پروژه مورد نیاز است.
وی تأکید کرد: سد مخزنی «مخملکوه» اولین سدی است که در تأمین آب شرب مورد نیاز مردم خرمآباد احداث میشود.