باب ویلان چگونه با سردادن «مرگ بر اسرائیل» در پخش زنده BBC یک شبه مشهور شد

عصر ایران چهارشنبه 11 تیر 1404 - 20:10
آفکام پس از پخش زنده فیلم باب ویلان از شبکه بی بی سی با انتشار بیانیه ای گفت که بی‌بی‌سی «به‌وضوح باید به سؤالاتی پاسخ دهد».

تا قبل از این آخر هفته باب ویلان یک گروه موسیقی نوظهور بود که ماهانه 273 هزار نفر در اسپاتیفای شنونده داشت و بنابراین به هیچ وجه نمی شد آنها را یک گروه مشهور شناخت. 

به گزارش عصر ایران و به نقل از نیویورک تایمز حالا بعد از طنین انداز شدن شعارهای مرگ بر ارتش اسراییل در جشنواره گلاستونبری در انگلستان این گروه به مشهورترین گروه راک پانک تبدیل شده اند. 

روز دوشنبه پلیس بریتانیا پرونده ای کیفری در مورد این شعارها تشکیل داد و این درست مدت کوتاهی پس از محکوم شدن این شعارها از سوی نخست وزیر بریتانیا "کی یر استارمر" و گروههای یهودی بود.

در ایالات متحده کریستوفر لاندا معاون وزیرخارجه این کشور گفت که ویزای اعضای گروه باب ویلان را لغو کرده است و آنها دیگر نمی توانند تور موسیقی در آمریکا برگزار کنند.

حالا  در حالی که پیش از این بسیاری از مردم حتی اسم این گروه را هم نشنیده بودند، در اینجا به معرفی آنها می پردازیم.


باب ویلان کیست و موسیقی آن چه سبکی دارد؟

Bob Vylan ها کارش را اولین بار در سال 2017 شروع کرد
گروه موسیقی باب وایلن

این گروه دو نفره رپ پانک بریتانیایی به ارایه  موسیقی سریع و ترانه های تحریک آمیز سیاسی می پردازد اعضای گروه از اسامی ساختگی استفاده می کنند و به عمد جزییات هویتی خود را مبهم ساخته اند.

خواننده گروه نام خود را bobby vylan گذاشته است و درامر گروه هم خود را  bobbie vylan خوانده است.

رسانه های بریتانیایی اسم اصلی  خواننده گروه را پاسکال رابینسون فاستر اعلام کرده است. او پیش از این ترانه سرا بوده است و اهل ایپسویچ شهری آرام و بی هیاهو در انگلستان است.

این گروه موسیقی در سال 2017 تشکیل شد و در سال 2022 با انتشار آلبوم بهای زندگی  که به لیست 20 آلبوم برتر بریتانیا راه یافت طعم شیرین موفقیت را چشیدند. در سال بعد از آن آلبوم فروتن همچون خورشید را به بازار ارایه کردند که شامل ترانه هایی علیه فقر و صاحبخانه های فرصت طلب و خاندان سلطنتی  بریتانیا بود.


آلبوم (فروتن چون خورشید تحسین) منتقدان را برانگیخت

استفان دالتون در بهار گذشته در روزنامه تایمز لندن در مورد آلبوم (فروتن چون خورشید) مطلبی نوشت و در آن این گروه موسیقی را آشوبگر و جاه طلب خواند و آنها را با گروه (ریج اگنست دی ماشین) مقایسه کرد. 

جان راب یک روزنامه نگار حوزه موسیقی و خواننده پانک گفت این اواخر باب ویلان در آستانه تبدیل شدن به یک گروه بااهمیت در بریتانیا بوده اند و توجه را به این گروه جلب کرد.


پیام گروه در فستیوال گلاستونبری چه بود؟

باب ویلان با پرچم فلسطین

اجرای گروه در زیر پرچم فلسطین که در عقب صحنه آویزان بود در حالی بود که کنسرت از شبکه بی بی سی پخش زنده می شد . باب ویلان در میان اجرای خود می گوید "باید مراقب باشیم چون برنامه به طور زنده از بی بی سی پخش می شود" و بعد از آن این خواننده با فریاد شروع کرد به سردادن شعار "آزاد باد فلسطین"  و انبوه جمعیت هم با او همراهی کرد. و بعد در ادامه:
«حالا اینو چی؟ آیا اینو شنیدید؟ مرگ بر ارتش اسراییل»
 
 این بار اما تعداد کمتری از جمعیت این شعار را تکرار کردند.

جان راب که خود در کنسرت حاضر بود می گوید: "تحریک کردن و برانگیختن شنونده و مخاطب همیشه بخش مهمی از موسیقی راک بوده است"  او ادامه داد که "وظیفه خواننده ارایه راه حل برای بحرانی مانند جنگ غزه نیست بلکه فقط باید در این زمینه سوال و طرح پرسش کند.

دردسرهای "مرگ بر ارتش اسرائیل" در پخش زنده برای بی بی سی

کنسرت  باب وایلن

آفکام پس از پخش زنده فیلم باب ویلان از شبکه بی بی سی با انتشار بیانیه ای گفت که بی‌بی‌سی «به‌وضوح باید به سؤالاتی پاسخ دهد».

در این بیانیه آمده است: «ما آخر هفته با بی‌بی‌سی صحبت کرده‌ایم و در حال دریافت اطلاعات بیشتر به صورت فوری هستیم، از جمله اینکه چه رویه‌هایی برای اطمینان از رعایت دستورالعمل‌های سردبیری خود در نظر گرفته شده است.»
 
سخنگوی بی‌بی‌سی هم گفت: «مدیر کل پس از اجرا از این حادثه مطلع شد و در آن زمان او کاملاً مطمئن بود که این موضوع نباید در هیچ پوشش خبری دیگری از گلاستونبری نمایش داده شود.»
 
جشنواره گلاستونبری پیش از این شعارهای باب ویلان را محکوم کرده و گفته بود که برگزارکنندگان «از اظهارات» مطرح شده روی صحنه «وحشت‌زده» شده‌اند.
 
استارمر، نخست وزیر بریتانیا، اجرای این گروه موسیقی در آخر هفته را محکوم کرد و شعار علیه اسرائیل را «سخنان نفرت‌انگیز» توصیف کرد. کریس فیلیپ، وزیر کشور دولت در سایه، پا را فراتر گذاشت و از پلیس خواست تا «فوراً بی‌بی‌سی را به دلیل پخش آن مورد تحقیق و پیگرد قانونی قرار دهد».
 
اما از سوی دیگر، گروه «صنعت اسکرین یو کی»، متشکل از متخصصان تلویزیون و سینما، گفت: «ما بیانیه بی‌بی‌سی مبنی بر اینکه سخنان باب ویلان «یهودستیزانه» و «تحریک به خشونت» بوده است را رد می‌کنیم. گفتن «مرگ بر ارتش اسرائیل» یک تهدید واقعی نیست؛ بلکه فراخوانی برای برچیدن یک دستگاه نظامی بی‌رحم است که مرتکب جنایات جنگی می‌شود و غیرنظامیان را می‌کشد.»

باب وایلن


آیا این گروه پیش از این هم علیه ارتش اسراییل شعار داده بود؟

جواب این سوال روشن نیست اگرچه این گروه بارها در مورد جنگ غزه صحبت کرده بود. مثلا در فستیوال موسیقی کوآچلا در ماه آوریل در تور آمریکا  جایی که گروه روی صحنه فریاد زد "آزاد باد فلسطین".

اعضای گروه باب ویلان در مصاحبه ها گفته اند  که پیش از تشکیل این گروه موسیقی در راه پیمایی های حمایت از فلسطین شرکت کرده اند .

 درامر گروه سال پیش در یک مصاحبه با نشریه تخصصی موسیقی کرانگ بریتانیا گفت: اگر شما وجدان اخلاقی داشته باشید باید متوجه ظلم و ستم و فاجعه [در فلسطین] شده باشید.

پس از آنکه اسراییل حمله به غزه را آغاز کرد اعضای گروه باب ویلان به انتقاد شدید از دیگر گروه های پانکی پرداختند که از فلسطینیان حمایت نکردند.

آنها همچنین یکی از ترانه های سال 2021 خود با نام آهنگ های زیبا را تغییر دادند و این قسمت را در آن گنجاندند: زندگی فلسطینی ها همیشه مهم است / اما این واقعیتی است که تلویزیون به شما نمی گوید.

آنها این ترانه در جشنواره گلاستونبری امسال هم اجرا کردند.


این اتفاقات چه تبعاتی برای آینده باب ویلان خواهد داشت؟

با ازدست دادن ویزای آمریکا گروه باب ویلان نخواهد توانست تور موسیقی خود را در پاییز اجرا کند. قبلا قرار بود این تور در اسپوکان ایالت واشنگتن در تاریخ 24 اکتبر آغاز شود و در 19 نوامبر در لس آنجلس تمام شود.

شنبه آینده قرار است که این گروه موسیقی در فستیوال موسیقی رادار در منچستر برنامه اجرا کند.

 روز دوشنبه گذشته یک سازمان که مدافع منافع یهودیان در شهر منچستر است از مسئولان فستیوال خواسته تا کنسرت را لغو کنند. فستیوال رادار هنوز در این زمینه اظهار نظری نکرده است.

به تازگی اعضای گروه باب ویلان در یک پست مشترک در اینستاگرام  این گونه نوشته اند: ما در پی مرگ یهودیان اعراب و یا دیگر نژادها نیستیم ما فقط در پی متوقف کردن خشونت ها هستیم.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.