خوردن ازگیل در بارداری، پس از مشورت با پزشک، میتواند خواصی همچون کاهش فشار خون بارداری، تقویت سیستم ایمنی، کنترل قند خون، درمان یبوست بارداری و .. داشته باشد. از عوارض زیادهروی در مصرف ازگیل در بارداری نیز میتوان به واکنش آلرژیک، افزایش خطر سنگ کلیه و اسهال در بارداری اشاره کرد. در این مقاله، به تفصیل خواص و عوارض ازگیل در بارداری را توضیح خواهیم داد.
ازگیل چیست؟
میوه ازگیل بومی مناطق جنوب غربی آسیا و جنوب شرقی اروپا است. در ایران نیز این میوه شناختهشده و پرطرفدار، به ویژه در مناطق شمالی مانند گیلان و مازندران به وفور یافت میشود و به نامهایی چون «خرمای گیلان»، «کونوس» و در زبان مازنی «کندس» معروف است. درخت ازگیل از خانواده گلسرخیان بوده و در صورت داشتن شرایط آبوهوایی مناسب، میتواند تا ۸ متر رشد کند. برگ ازگیل بزرگ، بیضیشکل و به رنگ سبز تیره است. میوه ازگیل ابتدا به رنگ سبز زیتونی با بافتی سفید و طعمی گس و اسیدی است، اما پس از رسیدن، پوستی قهوهای یا مسی پیدا میکند و گوشت آن نرم و شیرین میشود. گفته میشود طعم ازگیل رسیده ترکیبی از طعم توتفرنگی، سیب ترش و موز است.
این میوه ارزشمند، هم بهصورت تازه و هم بهشکل خشک، مربا، رب یا ترشی ازگیل مصرف میشود. انواع ازگیل شامل سه گونه اصلی است:
- ازگیل جنگلی یا وحشی که بومی غرب آسیا بهویژه شمال ایران است و طعمی شیرین دارد.
- ازگیل ژاپنی که در طب سنتی ژاپن جایگاه خاصی دارد و در درمان دیابت، بیماریهای قلبی و حتی سرطان استفاده میشود.
- ازگیل آمریکایی یا مدلار شمالی، گونهای نایاب از آمریکای شمالی است که کمتر در ایران شناخته شده است.
برخی از انواع خاص آن مانند ازگیل زرد نیز به دلیل ظاهر و طعم منحصربهفردشان، مورد توجه قرار گرفتهاند. همچنین طبع ازگیل در طب سنتی سرد و خشک معرفی شده است.
خوردن ازگیل در بارداری
مصرف ازگیل در بارداری خوبه؟ در صورت مصرف متعادل، ازگیل نهتنها مشکلی ایجاد نمیکند بلکه میتواند با تامین بخشی از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، به بهبود وضعیت تغذیهای مادر و رشد جنین کمک کند. میوه ازگیل سرشار از ترکیبات مغذی مانند ویتامینهای B۱، B۲، B۳، B۶، A، C و عناصر معدنی از جمله مصرف زینک در بارداری، کلسیم، آهن، فسفر، منگنز ، همراه با اسیدهای چرب مفید، پروتئین و فلاونوئیدها است. این ترکیبات با خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی خود، نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت عمومی بدن دارند؛ بهویژه در دوران بارداری که نیازهای تغذیهای افزایش مییابد.
فواید خوردن ازگیل در بارداری چیست؟
مصرف ازگیل در بارداری میتواند فواید متعددی برای سلامت مادر و رشد جنین بههمراه داشته باشد. انواع مختلف ازگیل مانند ازگیل ژاپنی، ازگیل جنگلی و ازگیل زرد، سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات آنتیاکسیدانی هستند. اگرچه مصرف متعادل این میوه بهطور کلی بیخطر است، اما پیش از مصرف آن در دوران حاملگی، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت شود. در ادامه به مهمترین خواص ازگیل در بارداری اشاره میکنیم:
-
کاهش استرس بارداری: ترکیبات طبیعی موجود در ازگیل میتوانند با کاهش هورمون استرس، به آرامش روانی زنان باردار کمک کنند. در صورت حساسیت گوارشی به میوه خام، میتوان از رب ازگیل استفاده کرد.
-
تقویت استخوانهای مادر و جنین: ازگیل منبع خوبی از کلسیم و منیزیم است. این مواد معدنی برای حفظ سلامت استخوانهای مادر و رشد اسکلتی جنین ضروریاند.
-
حفظ سلامت پوست زن باردار: وجود ویتامین C و سایر آنتیاکسیدانها در ازگیل، باعث افزایش تولید کلاژن و جلوگیری از چینوچروک و همچنین جلوگیری از ترکهای پوستی در بارداری میشود.
-
موثر در درمان عفونت ادراری: خاصیت ضدالتهابی ازگیل میتواند در درمان سریع عفونتهای ادراری در زنان باردار نقش داشته باشد.
-
کاهش فشار خون بارداری: به دلیل پتاسیم بالا و سدیم پایین، مصرف ازگیل میتواند در کاهش فشار خون بارداری موثر باشد.

نقل قول از:
techinfus
Medlar has a diuretic effect and thereby fights hypertension.
ازگیل خاصیت ادرارآور دارد و از این طریق به کاهش فشار خون کمک میکند.
- پیشگیری از سرماخوردگی: ازگیل زرد دارای خاصیت آنتیاکسیدانی قوی است و با تقویت سیستم ایمنی بدن، از بروز سرماخوردگی در دوران بارداری جلوگیری میکند.
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش: ازگیل ژاپنی با داشتن فیبر بالا، به هضم بهتر غذا و کاهش نفخ معده در دوران بارداری کمک میکند.
- جلوگیری از کمخونی دوران بارداری: ویتامین C موجود در میوه ازگیل باعث افزایش جذب آهن از منابع غذایی میشود و از این طریق، خطر کمخونی را که در بارداری رایج است، کاهش میدهد.
- درمان یبوست بارداری: یبوست بارداری را چگونه درمان کنیم؟ یکی از خواص مهم ازگیل، خاصیت ملین بودن آن است. این میوه فیبردار با بهبود حرکات روده، به کاهش یبوست در دوران حاملگی کمک میکند.
- کنترل قند خون: مصرف کنترلشده این میوه پرخاصیت میتواند به کاهش قند خون بارداری کمک کند.

خوردن ازگیل در بارداری ضرر دارد؟
اکنون که با خواص ازگیل در بارداری آشنا شدید، ممکن است این پرسش برای شما پیش بیاید که آیا مصرف ازگیل در بارداری مضر است؟ یا عوارض خوردن ازگیل در بارداری چیست؟ در پاسخ باید بگوییم زیادهروی در خوردن هر ماده غذایی برای شما و جنینتان ضرر دارد و باید رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشید. توصیه میشود قبل از مصرف میوه ازگیل، اطمینان حاصل کنید که به این میوه حساسیت دارید یا خیر و درباره آن با پزشکتان مشورت کنید. در ادامه عوارض احتمالی مصرف ازگیل در بارداری ذکر شده است:
-
اسهال: یکی از خاصیتهای ازگیل برای بارداری، کمک به رفع یبوست است اما مصرف بیش از اندازه آن به دلیل داشتن فیبر بالا، ممکن است موجب اسهال و اختلالات گوارشی شود.
-
سنگ کلیه: ازگیل منبعی غنی از کلسیم است و دریافت بیش از حد این ماده معدنی ممکن است باعث تجمع آن در کلیهها و در نتیجه، بروز سنگ کلیه شود. به همین دلیل، مصرف این میوه باید در حد متعادل باشد.
-
واکنش آلرژیک: در برخی افراد، ممکن است حساسیت به ازگیل یا میوههای همخانواده مانند مدلار (medlar) وجود داشته باشد. علائم این حساسیت میتواند شامل تهوع، دلدرد، استفراغ یا واکنشهای پوستی باشد. اگر سابقهی آلرژی غذایی دارید، قبل از مصرف ازگیل، حتماً با پزشک مشورت کنید.
ازگیل قهوهای در بارداری
ازگیل قهوهای در بارداری، همان میوه رسیده ازگیل است که طعمی شیرین و ملایم دارد. مصرف متعادل ازگیل قهوهای در دوران بارداری مانند انواع دیگر آن است که پیشتر ذکر کردیم.
رب ازگیل در بارداری
رب ازگیل نیز مانند میوه ازگیل، منبعی غنی از آهن و فیبر است و میتواند نقش موثری در پیشگیری از یبوست و کمخونی در دوران بارداری ایفا کند. برای زنانی که پس از مصرف میوه خام دچار ناراحتی معده یا مشکلات گوارشی میشوند، رب ازگیل میتواند جایگزینی ملایمتر و مناسبتر باشد؛ البته استفاده از آن نیز باید با تائید و مشورت پزشک انجام گیرد.
نحوه استفاده از میوه ازگیل در رژیم غذایی بارداری
اکنون که با میوه ازگیل و خواص آن آشنا شدید، بهتر است بدانید چگونه میتوان آن را مصرف کرد. ازگیل رسیده بسیار نرم است و با کوچکترین فشاری ممکن است ترک بخورد؛ بنابراین هنگام جدا کردن گوشت میوه باید با دقت عمل کنید. ابتدا دم میوه را بهآرامی جدا کرده و با فشار ملایم از قسمت تاج، گوشت میوه را خارج کنید. سپس هسته ازگیل را بیرون آورده و میل نمایید.
ازگیل رسیده را میتوان به صورت خام مصرف کرد یا به روشهای مختلفی از آن استفاده کرد:
- بهراحتی میتوان آن را به مربا، ژله، مارمالاد یا شربت تبدیل کرد.
- میتوان از آن سس غلیظی تهیه کرد که طعم بسیاری از غذاهای گوشتی را بهبود میبخشد.
- از میوه ازگیل میتوان برای تهیه اسموتی یا آبمیوه استفاده کرد.
منبع خبر "
نی نی بان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.