به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، مسعود محمدی محمدی، در نشست خبری به مناسبت هفته تامین اجتماعی با اصحاب رسانه اصفهان اظهار کرد: در شرایطی که همه ما زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران زندگی و فعالیت میکنیم، با همافزایی و وحدت میتوانیم بسیاری از مشکلات و چالشهای موجود را پشت سر بگذاریم؛ سازمان تأمین اجتماعی نیز با تکیه بر همین باور، در مسیر تحول و بهبود مستمر گام برداشته است.
وی با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی امروز با یک رویکرد هوشمند، مشارکتی و دقیق در مسیر تحول قرار گرفته است، افزود: سهجانبهگرایی، شفافیت، ارتقای رضایتمندی ذینفعان و حرکت به سوی حکمرانی مبتنی بر داده و مستندات، ستونهای اصلی این تحول هستند.
جدیت سازمان در اجرای تحول دیجیتال و شفافسازی فرآیندها
سرپرست اداره کل تامین اجتماعی استان اصفهان یکی از مهمترین اقدامات اخیر این سازمان را، آغاز اجرای طرح تحولی «سی - هفتاد» دانست که اکنون با انسجام و گستردگی بیشتری دنبال میشود و اضافه کرد: این طرح حاصل بررسیهای کارشناسی عمیق و همفکری با شرکای اجتماعی شامل نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، انجمنهای صنفی، کمیسیونهای تخصصی مالی، حقوقی، صنایع و غیره بوده است؛ طرحهای بیستگانهای که از دل این جلسات بیرون آمد، نشانگر جدیت سازمان در اجرای تحول دیجیتال، شفافسازی فرآیندها و ارتقاء کیفیت خدمات است.
وی با بیان اینکه امروز با نام تحول دیجیتال در سازمان تامین اجتماعی نامگذاری شده است، تاکید کرد: در این حوزه، سامانه ۱۴۲۰ بهعنوان یک مرکز پاسخگویی شبانهروزی در خدمت ذینفعان قرار گرفته است، همچنین اپلیکیشن «تأمین من» بستری فراهم کرده که بدون نیاز به مراجعه حضوری، افراد میتوانند از خدمات غیرحضوری استفاده کنند؛ این ابزارها کمک کردهاند تا حتی در شرایط بحرانی، مانند اختلالات سراسری اینترنتی، خدمات سازمان با وقفه مواجه نشود.
محمدی گفت: در ادامه مسیر تحول دیجیتال و هوشمندسازی خدمات، خوشبختانه امروز سازمان تأمین اجتماعی توانسته است با استفاده از زیرساختهای پایدار و توسعهیافته دیجیتال، خدمات خود را بدون نیاز به مراجعه حضوری در اختیار ذینفعان قرار دهد.
هوشمندسازی تعیین ضریب قراردادها
وی به اصلاح نظام پیمانکاری و ضریب قراردادها اشاره و بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات کلیدی، هوشمندسازی تعیین ضریب قراردادهاست؛ از این پس، ضریب قرارداد از ابتدا و بهصورت کاملاً شفاف و اتوماتیک، بر اساس اطلاعات بارگذاریشده توسط کارفرما مشخص خواهد شد؛ این گام کاملا هوشمند و بدون دخالت انسانی انجام می شود تا از امکان بروز اختلاف یا شکایت در آینده جلوگیری کند؛ این گام، ضمن کاهش بار بر هیئتهای تشخیص مطالبات و تجدید نظر، شفافیت را در تعاملات پیمانکاری ارتقا میدهد.
محمدی با اشاره به اینکه بیمه کارگران ساختمانی، یکی از خواستههای مهم و بهحق جامعه کارگری است، بیان کرد: در این راستا شیوه نامه جدیدی طراحی شده که هدف آن هم پالایش افراد دارای استحقاق از غیرمستحق و هم افزایش منابع پوشش بیمهای برای متقاضیان واقعی است و با تعامل کامل با سازمان نظام مهندسی، انجمنهای صنفی و سایر ذینفعان در دستور کار قرار گرفت، اولین جلسه این کمیته استانی نیز با حضور نمایندگان ذیربط برگزار شد و نتایج بسیار مثبتی به همراه داشت.
وی با اشاره به دو اقدام کلیدی سازمان تأمین اجتماعی استان اصفهان بیان کرد: نخستین اقدام، اتصال اطلاعاتی با سازمان امور مالیاتی است به نوعی که پس از سالها تلاش بینتیجه و رفتوآمد مدیران مختلف، سرانجام دستاورد مهم برقراری ارتباط اطلاعاتی مؤثر بین سازمان تأمین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی کشور برقرار شد، طرح پایلوت اجرا و موفقیتآمیز بوده است.
سرپرست اداره کل تامین اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه بدین طریق لیست حقوق و دستمزد ارسالی به سازمان امور مالیاتی، عیناً باید به تأمین اجتماعی نیز ارسال شود، اضافه کرد: این اتصال با الزام قانونی ثبتنام اولیه در سامانه مالیاتی همراه شده و در صورت عدم ثبت، امکان ارسال اظهارنامه مالیاتی نیز وجود نخواهد داشت؛ این اقدام میتواند به شکل مؤثری بیش از ۸۰ درصد فرار بیمهای در اعلام واقعی حقوق و دستمزد را از بین ببرد.
وی ادامه داد: با هدف افزایش شفافیت و آگاهی بیمهشدگان، از این پس هر ماه پیامکی برای آنان ارسال میشود، مبلغ دستمزد اعلامشده توسط کارفرما، نام کارگاه مربوطه و دعوت برای مراجعه در صورت مشاهده مغایرت، این اقدام باعث افزایش سطح مطالبهگری از سوی بیمهشدگان شده و موجب شده است که تأمین اجتماعی پاسخگوتر و هوشیارتر عمل کند.
نقش کلیدی سازمان تامین اجتماعی در عرصه حاکمیتی
محمدی در ادامه با اشاره به آماری از وضعیت بیمهشدگان در استان اصفهان بیان کرد: تعداد بیمهشدگان اجباری حدود ۹۵۰ هزار نفر و مجموع بیمهشدگان اصلی بیش از یک میلیون و ۳۶۰ هزار نفر است، بدین ترتیب باید گفت که نسبت به جمعیت استان، سازمان تأمین اجتماعی نقشی بسیار کلیدی در عرصه حاکمیتی ایفا میکند.
وی با اشاره به اینکه ضریب پشتیبانی نسبت به گذشته تغییر محسوسی نداشته و هدفگذاری برای افزایش آن در سال جاری مدنظر است، گفت: روند افزایش مستمریبگیران سازمان، همچنان ادامه دارد؛ دلیل آن افزایش سن جمعیت و ارتقای امید به زندگی است.
سرپرست اداره کل تامین اجتماعی استان اصفهان با اشاره به میزان بالای بیکاری در اصفهان در عین کمبود نیروی کار برای کارفرما به اجرای طرح نوآورانه استفاده از ظرفیت بیمهشدگان بیکار در استان اشاره کرد و گفت: در اقدامی نوآورانه، استان اصفهان بهعنوان پایلوت کشوری وارد پروژهای برای هدایت بیمهشدگان بیکار به مشاغل دارای کمبود نیرو شده است که با همکاری اتاق بازرگانی، شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، استانداری، و دادگستری استان در حال انجام است.
پرداخت حدود ۱.۴ همت مقرری بیمه بیکاری در استان اصفهان
وی گفت: این پروژه در پاسخ به کمبود نیروی انسانی در برخی صنایع و همچنین کاهش اتباع غیرمجاز طراحی شده است، بیان کرد: اکنون ماهانه حدود ۱.۴ همت مقرری بیمه بیکاری در استان پرداخت میشود، که این طرح میتواند در بهینهسازی این منابع ملی کمک کند.
محمدی با اشاره به پرداخت ماهانه بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان تعهدات کوتاهمدت توسط تأمین اجتماعی استان اصفهان بیان کرد: افزایش تعداد بیمهشدگان سایر گروهها از جمله مشاغل آزاد، اختیاری و غیره نشان از اعتماد عمومی به سازمان دارد و تغییرات در تعداد کارگاهها و بیمهشدگان قابل توجه و نشاندهنده رشد پایدار در این راستا است.