تاکتیک‌های تلویزیون بعد از جنگ

دنیای اقتصاد سه شنبه 24 تیر 1404 - 00:03
صداوسیما بعد از جنگ 12روزه با انتقادات صریح و شدیدی روبه‌رو شده و در روزهای اخیر اظهارات برخی مهمانان تلویزیون نیز بر شدت موضع گیری‌ها اضافه کرده است.

از سویی دیگر عدم موفقیت این سازمان در تولید محتوای سرگرمی در سال‌های اخیر همواره مورد بحث بوده است.با‌این‌حال به نظر می‌رسد مجموع این واکنش‌ها سبب شده تا مدیران این رسانه به فکر راه چاره‌ای باشند و از این رو تلاش می‌کنند برخی چهره‌های مشهور را دوباره به تلویزیون برگردانند. 

سه سال پیش مهران مدیری اعلام کرد که دیگر با تلویزیون همکاری نمی‌کند. او با انتشار یک فیلم ویدئویی با تاکید بر اینکه صداوسیما حق ادامه پخش «دورهمی» را ندارد گفت به عنوان سازنده، طراح، مجری و کارگردان این برنامه اعلام می‌کنم که نمی‌خواهم حتی یک فریم از تصویر من به هیچ بهانه‌‌‌ای در هیچ شبکه‌‌‌ای پخش شود. فعلا این تنها کاری است که از دستم بر می‌‌‌آید. 

همان موقع اخباری از کنار گذاشته شدن احتمالی مجریان سرشناس تلویزیون یعنی مهران مدیری، رضا رشیدپور، احسان علیخانی و سروش صحت شنیده می‌شد که بعدها همین اتفاق افتاد و برنامه‌هایشان تعطیل شد.دیروز اما خبر رسید مهران مدیری با ساخت یک سریال جدید قرار است به صدا و سیما برگردد.گویا تصویربرداری این سریال با عنوان «شیش ماهه» به‌‌‌تازگی در لوکیشنی واقع در خیابان فرشته تهران کلید خورده و جواد رضویان، علیرضا خمسه، سحر زکریا، حسن معجونی، نیما شعبان‌‌‌نژاد، ناهید مسلمی و... نیز بازیگرانش هستند. 

البته پیش‌تر محسن برمهانی، معاون سیما، در اردیبهشت‌ماه از تدارک برای ساخت آثاری جدید با حضور هنرمندانی چون ایرج طهماسب و مهران مدیری خبر داده و گفته بود ما هیچ‌گاه مذاکره با هیچ هنرمندی را منتفی نمی‌‌‌دانیم و مهران مدیری هم در حال نگارش فیلمنامه‌‌‌ای‌‌‌ هستند که در تدارک برای آغاز تولیدش هستیم و امیدواریم که به‌‌‌ زودی تولید آن شروع بشود و در فرصت مناسبی هم روی آنتن برود. 

در روزهای گذشته رضا رشیدپور هم اعلام کرد با وجود تمایل تلویزیون برای بازگشت او، خودش به دلایلی این پیشنهاد را نپذیرفته است. حالا محسن برمهانی معاون سیما صحت این موضوع را تایید کرد و توضیح داد آنچه که از دوستان شبکه سه شنیدم این بود که گفت‌وگو شده بود برای برنامه‌‌‌ای و او تمایل داشته است برنامه دیگری را اجرا کند و پیشنهاد شبکه را نپذیرفته است.

معاون سیما افزود: راه‌‌‌اندازی یک عنوان جدید، به‌ویژه در شرایط جنگی، پیچیدگی‌‌‌های زیادی دارد. این‌‌‌طور نیست که بگوییم به طور مثال فرزاد حسنی پیشنهادی داده است و سازمان یا رسانه ملی نپذیرفته است. 

جالب است بدانید که در این مورد خاص، او حتی در استودیو نشست تا یک برنامه زنده داشته باشد اما ارتباطی که باید برقرار می‌‌‌شد به لحاظ فنی برقرار نشد و قسمت بعدی به‌روز آتش‌‌‌بس خورد و عملا برنامه شکل نگرفت. این موضوعات آنقدر حواشی و پیچیدگی دارند که نمی‌توان به سادگی قضاوت کرد که عده‌‌‌ای به رسانه ملی پیشنهاد داده‌‌‌اند اما این سازمان نپذیرفته است. اتفاقا موارد زیادی وجود دارد که رسانه ملی به خیلی‌‌‌ها پیشنهاد داده و آنها نپذیرفته‌‌‌اند، چه به دلیل عدم‌حضور در تهران، چه به دلیل نداشتن امکانات یا داشتن عذری موجه یا اینکه به لحاظ روحی نمی‌توانستند.

محسن برمهانی درباره ساخت سریالی درباره جنگ ۱۲ روزه هم گفت: اینکه چنین موضوعی ساخته شود قطعی است چون موضوع جنگ ۱۲ روزه یکی از درگیرکننده‌‌‌ترین مسائل طی این ۳۰ یا ۴۰ سال اخیر، به‌ویژه پس از انقلاب بوده است.

او افزود : هیچ هنرمندی نمی‌تواند نسبت به این موضوع بی‌‌‌تفاوت باشد و قطعا در آثار سینمایی و نمایشی تلویزیونی به آن پرداخته خواهد شد اما چگونگی پرداخت به این موضوع، مساله‌ای است که همه به آن فکر می‌کنند. یک هنرمند، صحنه را می‌‌‌بیند، محیط پیرامون خود را درک می‌کند و با مردم صحبت می‌کند تا کم‌‌‌کم به یک قصه برسد. ممکن است یک نفر در یک فاصله کوتاه و دیگری در سال‌های بعد به یک ایده برسد. مشخص نیست چه زمانی این خمیر که در تنور فکر هنرمند زده می‌شود، به محصولی تبدیل شود که ما بتوانیم از آن بهره‌‌‌برداری کنیم. آقای سیروس مقدم از تمایل برای ساخت این سوژه گفته است و باقی دوستان و کارگردانان هم گفته‌‌‌اند و باید ببینیم چه پیش خواهد آمد.

برمهانی تصریح کرد: به هر حال ما نزدیک به ۴۰ سال است که تجربه جنگ در کشور نداشتیم و طبیعی است که در این مدت زمان، مردم در آرامش بوده‌‌‌اند و نمی‌‌‌دانند جنگ چه استرسی به آنها وارد می‌کند. این مساله طبیعی است که برخی از هنرمندان در شروع نتوانند به یک جمع‌‌‌بندی برای همکاری برسند اما بسیاری پس از آن آماده همکاری هستند.

او در بخش دیگر صحبت‌‌‌هایش درباره سریال‌‌‌ها و اینکه در این روزها توقفی داشته‌‌‌اند یا خیر بیان کرد: دو تا سه روز برای پروژه‌‌‌ها وقفه افتاد. هر پروژه بسته به نوع آن، یک ماه فیلم‌برداری دارد و ۲ تا ۵ روز آف یا تعطیلی دارد که خیلی از پروژه‌‌‌ها همان تعطیلی را با شروع جنگ، به همان روزهای اول جنگ موکول کردند و بعد ادامه کار شروع شد. در حال حاضر ۱۵ سریال دوربین روشن داریم. ۱۰ تا ۱۵ اثر نیز در حال پس‌‌‌تولید و همچنین حدود ۱۵ اثر نیز در حال پیش‌‌‌تولید هستند.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.