به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محسن محمدپور در مراسم امضای تفاهمنامه سرمایهگذاری در ناوگان ریلی مسافری در محل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: امروز موضوع بهینهسازی یک الزام ضروری برای عبور از ناترازی انرژی در کشور است.
وی افزود: در حالی که زمستانها با چالش گاز و در سایر فصول با چالشهایی در تأمین فراوردههای نفتی مواجهیم، پروژههای بهینهسازی مصرف سوخت با هزینه کم و پیچیدگی پایینتر نسبت به پروژههای نظیر توسعه میادین گازی یا توسعه فازهای پالایشگاهی میتواند اجرایی شود.
محمدپور ادامه داد: ظرفیت افزون بر چهار میلیون بشکه معادل نفت خام برای بهینهسازی انرژی در کشور وجود دارد و بهینهسازی در صنعت، ساختمان و حمل و نقل نیز قابل انجام است.
وی خاطرنشانکرد: نگاهی به پروژههای حمل و نقل ریلیِ باری و مسافری حاکی از میل خاص سرمایهگذاران برای ورود به این حوزه است.
سرپرست شرکت بهینهسازی مصرف سوخت اظهار داشت: مصوبه ماده ۱۲ رفع موانع تولید و همچنین مصوبه نوسازی ناوگان سنگین برونشهری میتواند در مجموع تا ۱۳ میلیارد دلار صرفهجویی در مصرف فرآوردههای نفتی کشور به دنبال داشته باشد.
محمدزاده در ادامه از امکان دستیابی به صرفهجویی روزانه سه میلیون لیتر نفتگاز با اجرای سامانه «سپهتن» سخن گفت؛ سامانه پایش و نظارت هوشمند تردد ناوگان حمل و نقل جادهای موسوم به «سپهتن» که درون خودرو نصب شده و از طریق سیمکارت GFM ،GPRS بهطور مداوم اطلاعات تعریف شده نظیر سرعت، مشخصات گواهینامه راننده، ساعت کارکرد و غیره را به مراکز پلیس راهور ارسال میکند، سیستمی است که به محض نزدیک شدن اتوبوسهای مسافربری بینشهری به پاسگاهها، میتواند از طریق شبکه ارتباطی DSRC نسبت به تخلیه اطلاعات اقدام کرده و عملکرد وسیله نقلیه را مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار دهد. سامانه مرکزی مذکور هم با سیستم صورت وضعیت و سایر سامانههای مورد نیاز تبادل داده میکند.