بن‌سلمان قید رفاقت با اسرائیلی‌ها را زده است؟

همشهری آنلاین دوشنبه 30 تیر 1404 - 09:28
در حالی‌که ادعا می‌شود ولیعهد عربستان سعودی تصمیم به سازش و عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی دارد، یک نویسنده آمریکایی نزدیک به دربار سعودی فاش کرد: «بن‌سلمان به‌دلیل واکنش افکارعمومی عربستان نسبت به جنایات صهیونیست‌ها در غزه، فعلاً از گام نهایی در مسیر عملی کردن این تصمیم عقب‌نشینی کرده است».

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، «کارن الیوت هاوس» روزنامه‌نگار آمریکایی و نویسنده کتاب زندگی‌نامه «محمد بن‌سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در گفت‌وگو با روزنامه عبری‌زبان «هاآرتص» فاش کرده است که بن‌سلمان در حال حاضر به‌دلیل جنگ در نوار غزه، از اعلام علنی هرگونه توافق با رژیم صهیونیستی خودداری می‌کند؛ چراکه شرایط افکار عمومی در داخل عربستان اجازه چنین حرکتی را نمی‌دهد.

به گفته هاوس، مقامات سعودی به او گفته‌اند که ولیعهد در صورت اعلام رسمی رابطه با رژیم صهیونیستی، «خود را به خطر خواهد انداخت»، زیرا جوانان عربستانی به‌طور گسترده در شبکه‌های اجتماعی شاهد تصاویر هولناک از جنایات صهیونیست‌ها در غزه هستند.

هاوس تأکید کرده است که محمد بن‌سلمان، برخلاف ظاهر مدرن خود، در بنیاد شخصیتی فردی مذهبی است و اعتقاد دارد برای تحقق اهداف اقتصادی و اجتماعی‌اش، باید با قدرت کنترل اجتماعی را تشدید کند.

او گفته است: برای بن‌سلمان هیچ اشکالی در انجام بازداشت‌های گسترده وجود ندارد؛ چرا که این اقدامات را در راستای منافع ملی عربستان سعودی می‌داند.

این نویسنده آمریکایی که نخستین‌بار در سال ۲۰۱۶ با ولیعهد عربستان سعودی دیدار کرده، مدعی است: محمد بن‌سلمان همواره رؤیای تشکیل اتحادی میان عربستان و رژیم صهیونیستی را در سر داشته است؛ اتحادی بین دو طرف بزرگ منطقه برای ثبات و توسعه خاورمیانه. با این حال، هاوس اذعان می‌کند که جنگ جاری در غزه شرایط را پیچیده کرده و مسیر این اتحاد را سخت‌تر کرده است.

به گفته منابع سعودی که هاوس به آنها استناد کرده است، ولیعهد تمایل ندارد مسأله فلسطین در صدر اولویت‌های سیاست خارجی‌اش قرار بگیرد و باور دارد که هیچ مصلحتی نباید بر منافع عربستان مقدم باشد.

روزنامه نیویورک‌پست نیز پیش‌تر بخش‌هایی از کتاب جدید کارن هاوس درباره محمد بن‌سلمان را منتشر کرده بود که در بخشی از آن آمده است: ولیعهد سعودی در کمتر از یک دهه، کشور را با سرعتی چشمگیر دگرگون کرده است؛ او محدودیت‌های مذهبی شدید گذشته را کنار زده، پلیس دینی را از خیابان‌ها حذف کرده و فضای عمومی را برای زنان و جوانان آزادتر کرده است.

هاوس درباره این تغییرات می‌نویسد: در عربستانِ امروز، زنان شبانه بدون همراه مرد به رستوران می‌روند و حتی می‌توانند بدون محرم از کشور خارج شوند؛ چیزی که در سال ۲۰۱۶ غیرقابل تصور بود.

این روزنامه‌نگار و نویسنده آمریکایی می‌افزاید: این اصلاحات در میان جوانان سعودی که با فضای بسته گذشته بزرگ شده‌اند و حالا از طریق اینترنت با دنیای بیرون آشنا شده‌اند، محبوبیت زیادی دارد.

او، «محمد بن‌سلمان» را «شخصیتی منحصر به‌فرد و در عین حال متناقض» توصیف می‌کند و می‌نویسد: بن‌سلمان مسئول تمام امور کشور است؛ از سیاست گرفته تا سرگرمی و هیچ جزئیاتی نیست که از چشمش دور بماند.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.