به گزارش رکنا، وزارت جهاد کشاورزی با سیاستهای متناقض و واگذاری کنترل بازار به دست واردکنندگان، نتوانسته جلوی گرانی برنج و کالاهای اساسی را بگیرد. انحصار واردات و توزیع در اختیار چند فروشگاه زنجیرهای خاص است که با احتکار و رانت، قیمتها را بالا میبرند. در این میان، کشاورزان قربانی قیمتگذاریهای دستوری و مردم گرفتار گرانی روزافزون شدهاند، در حالی که وزیر بهجای اقدام عملی، فقط وعده می دهد.
در این راستا ویدئویی در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که فردی می گوید: "حقیقت اصلی گرانی قیمت برنج و پشت پرده افزایش قیمت آن فقط چند شرکت بزرگ و شناخته شده است. همان هایی که بستههای یک تا ده کیلویی برنج آنها در همه فروشگاههای زنجیرهای پیدا می شود. این شرکتها اول فصل برداشت، برنج را با قیمت پایین از کشاورزان میخرند و در انبارها دپو میکنند. این احتکار باعث میشود عرضه در بازار کم شود و قیمت به شکل مصنوعی بالا برود. وقتی قیمتها بالا میرود و بازار بههم میریزد، دولت برای کنترل اوضاع وارد عمل میشود و به همین شرکتها وام و ارز دولتی میدهد تا برنج خارجی وارد کنند.
این می شود که همین شرکت هایی که عامل اصلی گرانی قیمت برنج بودند، برنج خارجی وارد می کنند، چون دستشان در کار است و دقیقا می دانند چه زمانی وارد کنند و چطور توزیع کنند و کجا بفروشند. در نتیجه با یک تیر چند نشان می زنند: هم برنج داخلی دپو شده را چند برابر قیمت میفروشند، هم از ارز دولتی سود میبرند، هم مردم رت به بهانه سبد کالا به فروشگاههای تحت قرارداد خود می کشانند.
پرسشی که مطرح می شود این است که این مافیا چه کسانی هستند و چرا چنین کاری با مردم ایران می کنند؟ چرا باید غذای اصلی مردم، یعنی برنج، دست یک عده خاص بیافتد که هر طور دلشان می خواهند با مردم و بازار بازی می کنند؟"
پرسش نهایی این است که چرا وزارت جهاد کشاورزی با مافیای برنج و دیگر کالاهای اساسی مقابله نمی کند؟!
در این رابطه بخوانید: