فرار نظامیان اسرائیلی از غزه

نامه نیوز یکشنبه 05 مرداد 1404 - 15:55
شمار فزاینده‌ای از نظامیان و افسران ارتش رژیم صهیونیستی مخالفت خود را با ادامه جنگ غزه اعلام کرده و هدف از تداوم آن را نه مسائل نظامی، بلکه حفظ قدرت سیاسی نتانیاهو دانسته‌اند.
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش ایسنا، رسانه انگلیسی در مقاله‌ای به بررسی افزایش نارضایتی در میان نظامیان صهیونیست از تداوم جنگ در غزه پرداخته و گزارش داد که بسیاری از سربازان ذخیره حاضر نیستند دوباره به غزه برگردند.

گزارش روزنامه «تلگراف» با روایت شخصی به نام «ران فاینر» آغاز می‌شود؛ افسری ۲۶ ساله در تیپ «ناحال» ارتش رژیم صهیونیستی که به‌دلیل یک حادثه مرگبار در جنوب لبنان، از خدمت در این جنگ سر باز زده و حاضر نیست دوباره به غزه اعزام شود.

تلگراف اشاره می‌کند که فاینر با وجود پیشینه خانوادگی نظامی و علاقه به حضور در ارتش از زمان کودکی، پس از آغاز مجدد بمباران‌های غزه به این نتیجه رسیده که رژیم صهیونیستی خواهان پایان جنگ نیست. او که اکنون به دلیل امتناع از خدمت به ۲۵ روز زندان محکوم شده، معتقد است تصاویر کودکان گرسنه در غزه باعث خواهند شد شمار بیشتری از سربازان از اعزام به جبهه سر باز زنند.

فرار از جنگ ناعادلانه؛ نرخ حضور نظامیان ذخیره در ارتش رژیم صهیونیستی کاهشی شده است

«ران فاینر» افسر ارتش رژیم صهیونیستی

رسانه انگلیسی می‌نویسد که این دیدگاه فقط محدود به فاینر نیست، بلکه بسیاری از نظامیان ذخیره نیز از فراخوان‌های ارتش طفره می‌روند؛ یا وانمود می‌کنند ایمیل‌ها را ندیده‌اند، یا مشکلات پزشکی و خانوادگی را بهانه می‌کنند.

این گزارش تأکید می‌کند که فشار جهانی بر رژیم اشغالگر به‌دلیل وخامت شرایط انسانی در نوار غزه افزایش یافته و آژانس‌های امدادرسان از سوءتغذیه گسترده و گرسنگی شدید خبر می‌دهند. مقاله به تصمیم فرانسه برای حرکت به‌سوی به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین اشاره کرده و اضافه می‌کند که ارتش صهیونیستی نیز به‌ناچار در برخی مناطق به «توقف تاکتیکی» در جنگ تن داده است.

ژنرال‌ها و مسئولان بلندپایه نظامی و امنیتی رژیم صهیونیتسی نیز اکنون آشکارا با تداوم جنگ مخالف‌اند. به‌نوشته تلگراف، «عساف اوریون» ژنرال بازنشسته و رئیس پیشین برنامه‌ریزی راهبردی در ارتش رژیم صهیونیستی با مقایسه جنگ غزه با عملیات‌های قبلی علیه ایران و حزب‌الله لبنان، تأکید کرده که عملیات کنونی در غزه دیگر هدف نظامی مشخصی ندارد و تداوم آن بیشتر جنبه سیاسی دارد.

«اران اتزیون» معاون پیشین شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز صراحتاً گفته که دلیل اصلی ادامه جنگ نه حماس، بلکه منافع سیاسی، شخصی و قضایی «بنیامین نتانیاهو» است؛ نخست‌وزیری که تلاش می‌کند با ادامه جنگ، جایگاه خود را حفظ کند و از فروپاشی ائتلاف حاکم جلوگیری نماید.

در ادامه، تلگراف به اطلاعات افشاشده از کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی اشاره می‌کند و می‌نویسد که حتی برخی فرماندهان کنونی نیز مخالف ادامه جنگ هستند. از جمله، گزارش‌هایی وجود دارد که «ایال زامیر»، رئیس ستاد کل ارتش صهیونیستی اعلام کرده است ادامه عملیات نظامی دیگر سودی ندارد؛ به‌ویژه با توجه به اینکه تنها حدود ۲۰ گروگان زنده باقی مانده‌اند و ادامه جنگ جان آن‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد.

فرار از جنگ ناعادلانه؛ نرخ حضور نظامیان ذخیره در ارتش رژیم صهیونیستی کاهشی شده است

غزه

تلگراف با اشاره به حملات شبانه‌روزی نظامیان صهیونیست به باریکه غزه در ۲ سال گذشته، اذعان می‌کند که ارتش صهیونیستی هنوز نتوانسته حماس را از میان بردارد و نظامیان صهیونیست در غزه کشته می‌شوند. با این حال، نتانیاهو اصرار دارد که حماس باید به‌طور کامل نابود شود و این را تنها راه تضمین آزادی اسرای صهیونیست می‌داند.

مقاله همچنین به شکست مذاکرات اخیر در دوحه اشاره کرده و می‌نویسد تیم مذاکره رژیم صهیونیستی بدون هیچ نتیجه‌ای بازگشته و فضای ناامیدی بر مذاکرات سایه انداخته است. در سطح جهانی نیز وجهه رژیم صهیونیستی بیش از پیش آسیب دیده و کشورهای متحدی نظیر بریتانیا، فرانسه، کانادا و استرالیا به‌شدت گزارش‌ها درباره قحطی در غزه را محکوم کرده‌اند.

تلگراف اضافه می‌کند که فرماندهان ارتش صهیونیستی اکنون در موقعیتی دشوار قرار دارند. این مسئله در مخالفت ارتش با طرح «یسرائیل کاتس»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، مشهود است. بر اساس این طرح، تمام غیرنظامیان غزه باید به شهر موسوم به «شهر بشردوستانه» در جنوب نوار غزه منتقل شوند؛ طرحی که از سوی نخست‌وزیر سابق، «ایهود المرت»، با واژه «اردوگاه کار اجباری» توصیف شده است.

ارتش نگران است که اجرای این طرح، آن‌ها را بیش از پیش در مظان اتهام جنایت جنگی قرار دهد، به‌ویژه اگر به‌عنوان مقدمه‌ای برای کوچ اجباری تفسیر شود. همچنین ارتش هشدار داده که این شهر می‌تواند از نگاه حماس، نشانه‌ای برای آغاز دوباره جنگ پس از آتش‌بس ۶۰ روزه تلقی شود.

تلگراف می‌نویسد که ارتش برای اجرای این طرح برآورد یک‌ساله و بودجه‌ای چهار میلیارد دلاری ارائه داده، اما نتانیاهو خواستار طرحی «کوتاه‌تر، ارزان‌تر و عملی‌تر» شده است. هنوز مشخص نیست این طرح اجرا خواهد شد یا خیر، ولی مشخص است که مخالفت در سطوح بالای نظامی نسبت به آن بالا است.

فرار از جنگ ناعادلانه؛ نرخ حضور نظامیان ذخیره در ارتش رژیم صهیونیستی کاهشی شده است

غزه

این مقاله همچنین به گزارش سازمان ملل متحد اشاره می‌کند که ارتش رژیم صهیونیستی را به کشتار بیش از ۱۰۰۰ غیرنظامی در نزدیکی مراکز توزیع کمک متهم کرده است. تلگراف به فیلم‌ها و شهادت‌های عینی استناد می‌کند که نشان می‌دهند ازدحام شدید در اطراف این مراکز و رفتار خشونت‌آمیز سربازان صهیونیست، جان بسیاری از فلسطینی‌ها را به خطر انداخته است.

ژنرال اوریون می‌گوید: «جنگ غزه مدت‌هاست که از نقطه اوج خود عبور کرده است. هر عملیات نظامی، همانند بسیاری از تلاش‌های انسانی، از قانونی به نام بازدهی نزولی تبعیت می‌کند. در نقطه‌ای، موفقیت‌های بزرگ با مقاومت بیشتر مواجه می‌شود و بهره‌وری خود را از دست می‌دهد. در غزه، ما مدت‌هاست از آن نقطه عبور کرده‌ایم.»

تلگراف همچنین به کاهش حضور سربازان ذخیره اشاره می‌کند و می‌نویسد که برخی منابع اعتقاد دارند نرخ حضور به ۶۰ درصد یا حتی کمتر رسیده است. بیشتر این امتناع‌ها با دلایل ظاهراً غیرسیاسی مانند مشکلات پزشکی یا خانوادگی صورت می‌گیرد، اما موارد امتناع سیاسی نیز در حال افزایش است و با نامه‌های سرگشاده، توبیخ‌ها و اخراج‌ها همراه بوده است.

در همین حال، مسئله سربازگیری از یهودیان ارتدوکس (حریدی) نیز همچنان موجب تنش است و انتظار می‌رود نتانیاهو از وعده خود برای واداشتن آن‌ها به خدمت نظامی عقب‌نشینی کند.

 

منبع خبر "نامه نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.