کاسنی گیاهی بسیار مفید است. گلهای کاسنی معمولاً آبی روشن هستند اما گاهی به رنگ صورتی یا سفید نیز دیده میشوند. برگ و ریشههای کاسنی، قرنهاست که در پزشکی و آشپزی کاربرد دارد. برگهای کاسنی ۹۲ درصد آب و مقادیری از ویتامین K، A، C، برخی ویتامینهای گروه B و منگنز دارد. ریشه کاسنی بهعنوان یک ملین طبیعی، کمک به هضم غذا، ادرارآور و آرامبخش شناخته شده است.
طبق پژوهشی در سال 2013، عرق کاسنی بهطور کلی بیخطر تلقی شد. با این حال، در حال حاضر تحقیقات اندکی درباره تاثیر عرق کاسنی در بارداری وجود دارد زیرا درمانهای گیاهی بر اساس همان استانداردهایی که برای داروهای شیمیایی بهکار میرود، ارزیابی نمیشوند. با توجه به اینکه اطلاعات کافی در دست نیست، بهتر است پیش از مصرف عرق کاسنی در دوران بارداری، با متخصص زنان مشورت کنید تا مزایا، خطرات و جایگزینهای آن بهدرستی بررسی شوند.
در ادامه خواص عرق کاسنی در بارداری را ذکر میکنیم، با این حال، با توجه به حساسیت دوران بارداری و تاثیرات احتمالی عرقیجات و داروهای گیاهی بر سلامت مادر و جنین، قبل از مصرف عرق کاسنی در بارداری، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
بر اساس نظر دکتر فریبا الماسی، متخصص زنان، استاد دانشگاه و فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی، مصرف عرقیجات، به خصوص در ماههای آخر بارداری توصیه نمیشود زیرا میتواند عوارض جانبی برای جنین داشته باشد.
بهخاطر داشته باشید زیبایی جنین تخت تاثیر ژنتیک است؛ با این وجود، تغذیه مادر میتواند در سلامت، بهبود رشد و زیبایی جنین موثر باشد. عرق کاسنی با کمک به دفع مواد زائد و سمی از خون، نقش مهمی در پاکسازی بدن ایفا میکند. این فرآیند تصفیه خون، بهویژه در دوران بارداری، میتواند به بهبود سلامت عمومی مادر و در نتیجه تاثیر مثبت بر رشد و شادابی جنین منجر شود.
از نظر علمی، خوردن عرق کاسنی در بارداری، هیچ تاثیری در جلوگیری از زردی نوزاد ندارد. بنابراین به هیچ عنوان در خوردن عرق کاسنی در بارداری زیادهروی نکنید و حتماً پیش از افرودن آن به رژیم غذایی خود، با پزشک مشورت کنید.
عرق کاسنی با وجود خواص درمانی بسیار مانند کمک به تصفیه خون، بهبود عملکرد کبد، کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی، در دوران بارداری باید تحت نظر پزشک مصرف شود. این گیاه، طبیعتی سرد دارد و در صورتی که بهصورت بیرویه و مداوم مصرف شود، میتواند منجر به افزایش انقباضات رحم شود. این حالت ممکن است خطراتی مانند زایمان زودرس یا حتی سقط جنین را در پی داشته باشد.
از دیگر عوارض احتمالی ناشی از مصرف بیشازحد عرق کاسنی در دوران بارداری میتوان به بروز التهابات پوستی، خارش، احساس خستگی، گیجی، مشکلات تنفسی و کاهش اشتها اشاره کرد.
عرق کاسنی در بارداری باید چطور مصرف شود؟ با وجود آنکه تاکنون پژوهشهای علمی معتبری درباره تاثیر دقیق عرق کاسنی در دوران بارداری انجام نشده است، در صورتی که پزشک شما صلاح بداند، میتوانید روزانه دو قاشق غذاخوری عرق کاسنی را با یک فنجان آب رقیق کرده و مصرف نمایید.
جنسیت جنین در لحظه لقاح و با ترکیب کروموزومهای والدین تعیین میشود. اگر به دنبال پسردار شدن هستید، تغییر رژیم غذایی پیش از بارداری میتواند تاثیرگذار باشد.
ترکیب کروموزوم y از مرد با کروموزوم x از زن باعث میشود که جنین، پسر شود و ترکیب کروموزوم x از مرد با کروموزوم x از زن باعث تشکیل جنین دختر خواهد شد.
عرق کاسنی برای پسردار شدن میتواند مفید باشد زیرا روی کروموزوم y مردان تاثیر میگذارد. در رحم زن هم کروموزوم x و هم کروموزوم y وجود دارد. اولویت ترکیب با کروموزوم y مرد است که با کروموزوم x از زن ترکیب میشود؛ اما گاهی ممکن است به دلیل ضعیف بودن کروموزوم y مرد، اولویت ترکیب با کروموزوم x مرد باشد و جنسیت جنین به دختر شدن تمایل پیدا کند. با تقویت کردن کروموزوم y در مردان میتوان احتمال ترکیب کروموزوم y مرد و کروموزوم x زن را بیشتر کرد که در نتیجه احتمال پسرزایی را افزایش میدهد.
عرق کاسنی کاسنی این خاصیت را دارد که کروموزوم y مردان را تقویت کند و به همین دلیل مصرف کاسنی توسط مردان پیش از اقدام به بارداری باعث میشود که احتمال پسر شدن جنین بیشتر باشد.
در طب اسلامی سنتی گفته شده که اگر قبل از اقدام به بارداری، به مدت دو هفته زن کاسنی بخورد، فرزند دختر و اگر مرد عرق کاسنی بخورد، فرزندشان پسر خواهد شد.