خوردن عرق کاسنی در بارداری ضرر دارد؟

نی نی بان چهارشنبه 08 مرداد 1404 - 13:37
کاسنی یکی از گیاهان دارویی پرکاربرد و ارزشمند در طب سنتی و تغذیه است که به دلیل خواص متعددش، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. با این وجود زیاده‌روی در مصرف عرق کاسنی در بارداری مضراتی از جمله سقط جنین، زایمان زودرس، گیجی و .. در پی دارد و به همین دلیل پیش از مصرف آن باید با پزشک مشورت کنید. در ادامه، هر آنچه که لازم است درباره مصرف عرق کاسنی در بارداری بدانید را ذکر می‌کنیم.

کاسنی چیست؟

کاسنی گیاهی بسیار مفید است. گل‌های کاسنی معمولاً آبی روشن هستند اما گاهی به رنگ صورتی یا سفید نیز دیده می‌شوند. برگ‌ و ریشه‌های کاسنی، قرن‌هاست که در پزشکی و آشپزی کاربرد دارد. برگ‌های کاسنی ۹۲ درصد آب و مقادیری از ویتامین K،  A، C، برخی ویتامین‌های گروه B و منگنز دارد. ریشه کاسنی به‌عنوان یک ملین طبیعی، کمک به هضم غذا، ادرارآور و آرام‌بخش شناخته شده است.

خوردن عرق کاسنی در بارداری

طبق پژوهشی در سال 2013، عرق کاسنی به‌طور کلی بی‌خطر تلقی شد. با این حال، در حال حاضر تحقیقات اندکی درباره تاثیر عرق کاسنی در بارداری وجود دارد زیرا درمان‌های گیاهی بر اساس همان استانداردهایی که برای داروهای شیمیایی به‌کار می‌رود، ارزیابی نمی‌شوند. با توجه به اینکه اطلاعات کافی در دست نیست، بهتر است پیش از مصرف عرق کاسنی در دوران بارداری، با متخصص زنان مشورت کنید تا مزایا، خطرات و جایگزین‌های آن به‌درستی بررسی شوند.

فواید عرق کاسنی در بارداری چیست؟

در ادامه خواص عرق کاسنی در بارداری را ذکر می‌کنیم، با این حال، با توجه به حساسیت دوران بارداری و تاثیرات احتمالی عرقیجات و داروهای گیاهی بر سلامت مادر و جنین، قبل از مصرف عرق کاسنی در بارداری، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

  • اینولین موجود در عرق کاسنی می‌تواند نقشی موثر در تنظیم سطح قند خون در دوران بارداری ایفا کند و به همین دلیل در کاهش عوارض مرتبط با فشار خون بالا در این دوره کمک‌کننده است.
  • از دیگر خواص کاسنی می‌توان به بهبود مشکلات گوارشی اشاره کرد. مصرف کاسنی به رفع یبوست بارداری، سوزش سر دل و ریفلاکس معده که از جمله ناراحتی‌های شایع دوران بارداری هستند، کمک می‌کند.
  • خاصیت ضدالتهابی کاسنی می‌تواند به کاهش گرفتگی‌ پا و تسکین درد ناشی از التهاب مفاصل کمک کند.
  • کاسنی حاوی ترکیبی به نام فروکتان است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدتوموری دارد. این ویژگی‌ها موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و می‌توانند در پیشگیری از رشد تومورهای سرطانی موثر باشند. برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند که مصرف روزانه یک تا دو لیوان عرق کاسنی رقیق‌شده با آب می‌تواند احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها مانند سرطان سینه و روده بزرگ را در زنان کاهش دهد.
  • از دیگر مزایای مصرف کاسنی در بارداری می‌توان به پیشگیری از عفونت‌ها اشاره کرد. عرق کاسنی با خاصیت ادرارآور خود و با تقویت عملکرد کلیه‌ها و مثانه، دفع سموم و پاکسازی مجاری ادراری، نقش موثری در کاهش خطر عفونت‌های ادراری دارد.

کاسنی چیست

خوردن عرق کاسنی در ماه آخر بارداری

بر اساس نظر دکتر فریبا الماسی، متخصص زنان، استاد دانشگاه و فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی، مصرف عرقیجات، به خصوص در ماه‌های آخر بارداری توصیه نمی‌شود زیرا می‌تواند عوارض جانبی برای جنین داشته باشد.

تاثیر عرق کاسنی بر زیبایی جنین

به‌خاطر داشته باشید زیبایی جنین تخت تاثیر ژنتیک است؛ با این وجود، تغذیه مادر می‌تواند در سلامت، بهبود رشد و زیبایی جنین موثر باشد. عرق کاسنی با کمک به دفع مواد زائد و سمی از خون، نقش مهمی در پاک‌سازی بدن ایفا می‌کند. این فرآیند تصفیه خون، به‌ویژه در دوران بارداری، می‌تواند به بهبود سلامت عمومی مادر و در نتیجه تاثیر مثبت بر رشد و شادابی جنین منجر شود.

عرق کاسنی در بارداری برای جلوگیری از زردی مفید است؟

از نظر علمی، خوردن عرق کاسنی در بارداری، هیچ تاثیری در جلوگیری از زردی نوزاد ندارد. بنابراین به هیچ عنوان در خوردن عرق کاسنی در بارداری زیاده‌روی نکنید و حتماً پیش از افرودن آن به رژیم غذایی خود، با پزشک مشورت کنید.

مضرات عرق کاسنی در بارداری چیست؟

عرق کاسنی با وجود خواص درمانی بسیار مانند کمک به تصفیه خون، بهبود عملکرد کبد، کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی، در دوران بارداری باید تحت نظر پزشک مصرف شود. این گیاه، طبیعتی سرد دارد و در صورتی که به‌صورت بی‌رویه و مداوم مصرف شود، می‌تواند منجر به افزایش انقباضات رحم شود. این حالت ممکن است خطراتی مانند زایمان زودرس یا حتی سقط جنین را در پی داشته باشد.

از دیگر عوارض احتمالی ناشی از مصرف بیش‌از‌حد عرق کاسنی در دوران بارداری می‌توان به بروز التهابات پوستی، خارش، احساس خستگی، گیجی، مشکلات تنفسی و کاهش اشتها اشاره کرد.

مضرات عرق کاسنی در بارداری

طریقه مصرف عرق کاسنی در بارداری

عرق کاسنی در بارداری باید چطور مصرف شود؟ با وجود آن‌که تاکنون پژوهش‌های علمی معتبری درباره تاثیر دقیق عرق کاسنی در دوران بارداری انجام نشده است، در صورتی که پزشک شما صلاح بداند، می‌توانید روزانه دو قاشق غذاخوری عرق کاسنی را با یک فنجان آب رقیق کرده و مصرف نمایید.

مصرف عرق کاسنی برای پسردار شدن

جنسیت جنین در لحظه لقاح و با ترکیب کروموزوم‌های والدین تعیین می‌شود. اگر به دنبال پسردار شدن هستید، تغییر رژیم غذایی پیش از بارداری می‌تواند تاثیرگذار باشد.

ترکیب کروموزوم y از مرد با کروموزوم x از زن باعث می‌شود که جنین، پسر شود و ترکیب کروموزوم x از مرد با کروموزوم x از زن باعث تشکیل جنین دختر خواهد شد.

عرق کاسنی برای پسردار شدن می‌تواند مفید باشد زیرا روی کروموزوم y مردان تاثیر می‌گذارد. در رحم زن هم کروموزوم x و هم کروموزوم y وجود دارد. اولویت ترکیب با کروموزوم y مرد است که با کروموزوم x از زن ترکیب می‌شود؛ اما گاهی ممکن است به دلیل ضعیف بودن کروموزوم y مرد، اولویت ترکیب با کروموزوم x مرد باشد و جنسیت جنین به دختر شدن تمایل پیدا کند. با تقویت کردن کروموزوم y در مردان می‌توان احتمال ترکیب کروموزوم y مرد و کروموزوم x زن را بیشتر کرد که در نتیجه احتمال پسرزایی را افزایش می‌دهد.

عرق کاسنی کاسنی این خاصیت را دارد که کروموزوم y مردان را تقویت کند و به همین دلیل مصرف کاسنی توسط مردان پیش از اقدام به بارداری  باعث می‌شود که احتمال پسر شدن جنین بیشتر باشد.

عرق کاسنی در بارداری دختر

در طب اسلامی سنتی گفته شده که اگر قبل از اقدام به بارداری، به مدت دو هفته زن کاسنی بخورد، فرزند دختر و اگر مرد عرق کاسنی بخورد، فرزندشان پسر خواهد شد.

منبع خبر "نی نی بان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.