به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ بنا بر اعلام دفتر بهبود تغذیه، سدیم موجود در نمک باعث افزایش فشار خون میشود زیرا مایعات اضافی را در بدن نگه میدارد. بنابراین جایگزین کردن نمک دریا یا نمک صورتی به جای نمک معمولی، در صورت مصرف بیش از حد، هیچ تفاوتی در کاهش خطر فشار خون بالا ایجاد نمیکند
محتوای سدیم نمک دریا و نمک خوراکی یکسان است. با این حال، اگر مقدار سدیمی که مصرف می کنید از حد توصیه شده فراتر رود، استفاده از نمک دریا به جای نمک معمولی فرقی نمی کند. نمک دریا عمدتا ترکیباتی هستند تصفیه نشده و دارای عناصر سرب، جیوه و آرسنیک هستند که زمینه ابتلا به بیماری هایی همچون سرطان را فراهم می سازد.
همچنین نمک دریا تصفیه شده اگرچه عناصر سنگین خارج می کنند، اما حاوی ید (یک ماده مغذی ضروری که به حفظ سلامت تیروئید کمک می کند) نیستند. این درحالی است که منبع عمده دریافت ید از نمک است.
نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری همراه است، از جمله این عوارض میتوان به گواتر، ناهنجاریهای مادرزادی، افزایش موارد سقط و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کر و لالی مادرزادی و کاهش بهره هوشی اشاره کرد. لذا توصیه می شود، به هیچ عنوان از نمک دریا و یا نمک صورتی برای تامین نمک روزانه استفاده نشود.
مصرف بیش از حد نمک دریا، مانند هر نوع نمک دیگری، میتواند به افزایش فشار خون منجر شود و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد. اگرچه نمک دریا حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت به نمک تصفیه شده است، اما همچنان منبع اصلی سدیم است که عامل اصلی افزایش فشار خون است.
مصرف بیش از حد سدیم، چه از طریق نمک دریا و چه از طریق نمک تصفیه شده، میتواند منجر به جمع شدن آب در بدن شود. این امر حجم خون را افزایش میدهد و در نتیجه فشار خون را بالا میبرد.