خوردن توت فرنگی در بارداری بسیار مفید است زیرا سرشار از ویتامین و مواد مغذی ضروری است که سلامت مادر و جنین را تضمین میکند. ۹۱% توت فرنگی از آب تشکیل شده است! در جدول زیر ارزش غذایی ۱۰۰ گرم توت فرنگی را ذکر کردهایم.
ماده مغذی |
مقدار |
انرژی |
32 کیلوکالری |
پروتئین |
0.7 گرم |
کربوهیدرات |
7.7 گرم |
قند |
4.9 گرم |
فیبر |
2 گرم |
چربی |
0.3 گرم |
فولات |
30 میکروگرم |
سلنیوم |
1.2 میلی گرم |
فسفر |
32 میلی گرم |
کلسیم |
25 میلی گرم |
منیزیم |
16.5 میلی گرم |
آهن |
0.7 میلی گرم |
ویتامین C |
95 میلی گرم |
ویتامین A |
0.0135 میلی گرم |
پتاسیم |
45 میلی گرم |
بسیاری از مادران میخواهند بدانند که خوردن توت فرنگی در بارداری خوبه؟ در پاسخ باید گفت، بله. زنان باردار میتوانند در سه ماهه اول بارداری (۱۲ هفته اول) توت فرنگی مصرف کنند. گنجاندن توت فرنگی در یک رژیم غذایی متعادل و سالم میتواند مواد مغذی ضروری را فراهم کند که به رشد سالم جنین کمک میکند. نحوه مصرف توت فرنگی در دوران بارداری بسیار مهم است زیرا برخی عوامل خطر مانند آلرژی یا تحریک اسیدی ممکن است وجود داشته باشد. قبل از اضافه کردن توت فرنگی به رژیم غذایی، حتماً با متخصص تغذیه مشورت کنید. فراموش نکنید مصرف بیش از حد هر خوراکی یا میوهای، از جمله توت فرنگی، میتواند منجر به بروز مشکلاتی در دوران بارداری شود. پیشنهاد میکنیم مقاله « خوردن میوه زیاد در بارداری ضرر دارد؟» را بخوانید.
مصرف توت فرنگی در سه ماهه دوم بارداری، بیخطر است. توت فرنگی منبع عالی مواد مغذی ضروری است. علاوه بر فواید تغذیهای، توت فرنگی حاوی ترکیبات طبیعی به نام پلیفنولهاست که دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی هستند و میتوانند به حمایت از سلامت مادر و جنین کمک کنند. برخی تحقیقات نشان میدهند که پلیفنولها ممکن است در کاهش خطر عوارض بارداری مانند پرهاکلامپسی و دیابت بارداری نقش داشته باشند.
با این حال، مصرف توت فرنگی باید بهصورت متعادل و با احتیاط انجام شود. اگر بیماری زمینهای دارید، همیشه بهتر است قبل از اضافه کردن توت فرنگی یا هر غذای جدید دیگری به رژیم بارداری، با متخصص زنان مشورت کنید.
نقل قول از:
Strawberries are consistently ranked among the top sources of phenolic antioxidants with levels 2–11 times greater than other fruits.
ترجمه:
توت فرنگیها همواره در میان منابع برتر آنتیاکسیدانهای فنولیک قرار دارند، با سطحی ۲ تا ۱۱ برابر بیشتر از سایر میوهها.
تحقیقات محدودی در مورد مصرف توت فرنگی در سه ماهه سوم بارداری وجود دارد. با این حال، تحقیقات نشان میدهند که بهطور کلی مصرف توتفرنگی بهعنوان بخشی از رژیم غذایی زنان در سه ماهه سوم بیخطر است. با این وجود، به دلیل حساسیت بیشتر این دوران، بهتر است قبل از مصرف توت فرنگی، با پزشک مشورت کنید.
بیشتر بخوانید: رژیم غذایی در دوران بارداری، هفته به هفته
خوردن توت فرنگی در بارداری مفید است؟ در ادامه خواص توت فرنگی در بارداری را توضیح میدهیم.
بیشتر بخوانید: اسپینا بیفیدا در جنین چیست؟ انواع، علائم و راههای پیشگیری و درمان آن
خوردن توت فرنگی در بارداری ضرر دارد؟ اگرچه توت فرنگی معمولاً بیخطر است اما در برخی شرایط مصرف آن ممکن است برای زنان باردار ریسک داشته باشد. اگر سابقه خانوادگی حساسیت به توت فرنگی دارید، از خوردن توت فرنگی در بارداری بپرهیزید زیرا امکان دارد که شما هم این حساسیت را داشته باشید.
همچنین مصرف میوهها و سبزیجات خام، بدن شما را در معرض باکتریهای مختلف از جمله E.coli و بسیاری از انگلها قرار میدهد. این عفونتها میتوانند از طریق جفت به نوزاد منتقل شده و به او آسیب برسانند. حتماً قبل از خوردن توت فرنگی، آنها را بهخوبی بشویید.
چرا در دوران باردار ویار توت فرنگی داریم؟ در ادامه دلایل هوس توت فرنگی در بارداری را ذکر میکنیم.
درباره میزان مجاز مصرف توت فرنگی در بارداری، باید با پزشک خود صحبت کنید. با این وجود، مصرف روزانه یک فنجان (۱۵۰ گرم) توت فرنگی تازه، ایمن محسوب میشود.
مصرف توت فرنگی در بارداری ارتباطی با جنسیت جنین ندارد و از علائم بارداری پسر یا دختر نیست. جنسیت نوزاد در زمان لقاح و با ترکیب کروموزومهای جنسی اسپرم و تخمک مشخص میشود. مصرف توت فرنگی یا هر غذای دیگری، تاثیری بر جنسیت نوزاد ندارد. برای تعیین دقیق جنسیت نوزاد، اتکا به آزمایشهای پزشکی مانند سونوگرافی یا تستهای ژنتیکی ضروری است.
بهطور کلی زیبایی جنین تحت تاثیر عوامل ژنتیکی است و میوهها و مواد غذایی تاثیر چندانی بر زیبایی جنین ندارند اما میتوانند در سلامت او تاثیرگذار باشند. تاثیر توت فرنگی بر زیبایی جنین به دلیل وجود ویتامین C آن است. ویتامین سی نقش مهمی در تشکیل کلاژن دارد و به رشد پوست و بافتهای همبند جنین کمک میکند.
بیشتر بخوانید: مصرف ویتامین سی c در بارداری
توت فرنگی یک افزودنی خوشمزه و مغذی برای هر نوع رژیم غذایی دوران بارداری است. در ادامه، سه روش برای گنجاندن توت فرنگی در وعدههای غذایی و میانوعدهها آمده است:
هنگام افزودن توت فرنگی به رژیم غذایی دوران بارداری، مهم است که در صورت امکان توت فرنگی تازه و ارگانیک را انتخاب کرده و قبل از مصرف آنها را بهخوبی بشویید.
هیچ شواهد علمی وجود ندارد که نشان دهد خوردن توت فرنگی میتواند به تحریک زایمان کمک کند. هرچند توت فرنگی یک میوه سالم است و میتواند مواد مغذی ضروری را برای زنان باردار فراهم کند اما هیچ ترکیب یا خاصیتی که به تحریک انقباضات رحم یا آغاز زایمان شناخته شده باشد، در آن وجود ندارد.
زنان شیرده میتوانند توت فرنگی بخورند. توت فرنگی منبع خوبی از ویتامین سی، فولات و آنتیاکسیدانها است که برای سلامت مادر و نوزاد اهمیت دارند. با این حال، برخی نوزادان ممکن است به توت فرنگی حساسیت داشته باشند، بنابراین پس از مصرف توت فرنگی یا هر غذای جدید دیگر در دوران شیردهی، باید علائم واکنش آلرژیک مانند جوش، کهیر یا مشکل تنفسی را در نوزاد خود تحت نظر داشته باشید. اگر مشکوک هستید که نوزادتان به غذایی حساسیت دارد، حتماً با متخصص اطفال مشورت کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین راهکارهای افزایش شیر مادر + خوراکیها و داروهای شیرافزا
انتخاب، نگهداری و شستوشوی صحیح توت فرنگی در دوران بارداری مهم است تا مطمئن شوید خطری ندارد.
اسموتی موز و توت فرنگی انتخاب مناسبی در دوران بارداری است.
مواد لازم |
مقدار |
ماست یونانی |
یک دوم فنجان |
جو دو سر |
یک دوم فنجان |
شیر بادام |
یک دوم فنجان |
توت فرنگی |
1 فنجان |
موز |
1 عدد |
در مجموع، توت فرنگی یکی از میوههای ارزشمند و مغذی در دوران بارداری است که به دلیل سرشار بودن از ویتامینها، آنتیاکسیدانها و مواد معدنی میتواند به تقویت سلامت مادر و رشد مناسب جنین کمک کند. این میوه با خواصی چون بهبود عملکرد قلب، تقویت سیستم ایمنی، تنظیم فشار خون، بهبود گوارش و پیشگیری از کمخونی و نقص لوله عصبی، نقش مهمی در سلامت بارداری دارد. با این حال، رعایت اعتدال در مصرف، شستوشوی صحیح و توجه به احتمال حساسیت یا بیماریهای زمینهای ضروری است.