آیا خوردن کیوی در بارداری خوب است؟ بله. کیوی غنی از ویتامین C و کم کالری است. این میوه سبز رنگ و گوشتی بیش از ۱۴۰٪ میزان توصیه شده روزانه ویتامین C را تامین میکند و انتخابی ایدهآل برای دوران بارداری محسوب میشود. همچنین فاقد کلسترول است. در جدول زیر ارزش غذایی یک کیوی متوسط (100 گرم) را آوردهایم.
مواد مغذی |
مقدار |
انرژی |
61 کیلوکالری |
پروتئین |
1.14 گرم |
چربی |
0.52 گرم |
فیبر |
3 گرم |
ویتامین A |
87 میکروگرم |
آهن |
0.31 میکروگرم |
پتاسیم |
312 میلی گرم |
فولات |
25 میکروگرم |
ویتامین C |
92.7 میکروگرم |
در ادامه مزایای کیوی در سه ماهه اول، دوم و سوم بارداری را ذکر میکنیم.
مصرف کیوی در بارداری خوبه؟ خوردن کیوی در سه ماهه اول بارداری برای بهبود سلامت مادر و جنین بسیار مفید است. فواید کیوی در بارداری عبارت است از:
نقل قول از:
The U.S. Centers for Disease and Prevention recommends a daily folic acid supplement of 400 mcg, but adding a kiwi or two is certainly helpful, too.
ترجمه:
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC) مصرف روزانه ۴۰۰ میکروگرم مکمل اسید فولیک را توصیه میکند، اما افزودن یک یا دو عدد کیوی به رژیم غذایی نیز میتواند مفید باشد.
بیشتر بخوانید: مصرف ویتامین سی c در بارداری – بهترین روش مصرف و دوز مجاز
در سه ماهه دوم بارداری، چالشهای تازهای پیش میآیند که با مصرف کیوی میتوان آنها را کاهش داد یا از بین برد.
بهبود هضم غذا: یکی از مزایای کیوی در بارداری برای یبوست است. یبوست بارداری بسیار شایع است و برای جلوگیری از اسهال، نفخ، تهوع، درد شکم و ورم معده باید از پروبیوتیکها و فیبر استفاده کنید. کیوی سرشار از فیبر خوراکی است که به سلامت روده بزرگ کمک میکند. غذاهای پر فیبر مانند یک ملین طبیعی عمل کرده و هضم را تسهیل میکنند. علاوه بر این، آنزیم «اکتینیدین» موجود در کیوی به بهبود حرکات دستگاه گوارش کمک میکند.
منبع غنی ویتامینها و مواد معدنی: کیوی علاوه بر ویتامین سی، سرشار از ویتامین E است که از سلولهای مادر و جنین در برابر آسیب محافظت کرده و به داشتن پوستی سالم کمک میکند.
مصرف میوه کیوی در سه ماهه سوم، یکی از بهترین راهها برای تضمین سلامت مادر و جنین است.
آهن: زنان باردار اغلب دچار کمبود آهن و کمخونی میشوند. علائم این وضعیت شامل رنگپریدگی، بیاشتهایی و تهوع است. آهن برای تولید گلبولهای قرمز و انتقال اکسیژن بین سلولها ضروری است و در تولید انرژی نقش دارد. کیوی در هر وعده حدود ۴٪ آهن تامین میکند و با بهبود جذب آهن، از کمخونی جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: مصرف قرص آهن در بارداری ضروری است؟ ۷ علامت کمبود
قندهای طبیعی: کیوی مانند دیگر میوهها حاوی قند طبیعی است که به کنترل هوس شیرینی کمک میکند. همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد و باعث افزایش شدید قند خون نمیشود. این ویژگی در کنترل دیابت بارداری اهمیت زیادی دارد.
تقویت سیستم ایمنی: مس موجود در کیوی به رشد مغز جنین کمک کرده و سیستم ایمنی مادر را نیز تقویت میکند.
بیشتر بخوانید: چرا مصرف مس در دوران بارداری اهمیت دارد؟
هوسهای غذایی در دوران بارداری بسیار شایع هستند. هوس کیوی در بارداری نیز میتواند نشانهی نیاز بدن به مواد مغذی موجود در کیوی مانند ویتامین سی، فولات، پتاسیم و فیبر باشد که در تقویت سیستم ایمنی، بهبود هضم و رشد سالم جنین نقش دارند.
خوردن کیوی در بارداری ضرر دارد؟ زیادهروی در مصرف کیوی در بارداری؛ عوارضی در پی دارد. به همین دلیل پیشنهاد میشود پیش از افزودن کیوی به رژیم غذایی دوران بارداری، با پزشک متخصص مشورت کنید. عوارض کیوی در بارداری به شرح زیر است:
مقدار مجاز مصرف کیوی در بارداری روزانه 2 تا 3 عدد است. البته در صورتی که ورم معده، آلرژی یا مشکلات گوارشی دارید، پیش از افزودن کیوی به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید. همچنین اگر مستعد اسیدیته معده یا بثورات و آلرژیهای پوستی هستید، خوردن کیوی ممکن است واکنشهای اسیدی ایجاد کرده و باعث سوزش در دهان یا زبان شود.
بیشتر بخوانید: رژیم غذایی در دوران بارداری، هفته به هفته
هوس کیوی در بارداری هیچ ارتباطی با جنسیت جنین ندارد و این موضوع از نظر علمی ثابت نشده است. ویار بارداری و هوسهای غذایی به دلیل نوسانات هورمونی و نیازهای تغذیهای بدن مادر ایجاد میشوند.
مصرف کیوی در بارداری چه تاثیری بر جنین دارد؟ مصرف کیوی در بارداری برای زیبایی جنین همواره مورد توجه مادران است اما باید دانست که زیبایی جنین در درجه اول تحت تاثیر وراثت قرار دارد. با این حال، تغذیهی صحیح مادر میتواند در شادابی و سلامت پوست جنین نقش موثری ایفا کند. کیوی سرشار از ویتامین C است؛ ویتامینی که به سنتز کلاژن کمک کرده و در نتیجه میتواند به داشتن پوستی شفاف و درخشان برای جنین یاری رساند.
بیشتر بخوانید: برای زیبا شدن جنین چه بخوریم؟
مصرف کیوی خشک در دوران بارداری میتواند گزینهای مفید باشد زیرا سرشار از عناصری همچون مس، پتاسیم و منیزیم است که در تقویت سلامت مادر و رشد جنین نقش دارند. با این حال، باید توجه داشت که میوههای خشک نسبت به میوههای تازه، قند بیشتری دارند. به همین دلیل، زنان بارداری که به دیابت بارداری مبتلا هستند یا در معرض ابتلا به آن قرار دارند، بهتر است مصرف کیوی خشک را با احتیاط و در حد اعتدال انجام دهند تا از بروز مشکلات احتمالی ناشی از افزایش قند خون جلوگیری شود.
در نتیجه میتوان گفت که خاصیت کیوی برای مادر و جنین بسیار است اما نباید در خوردن آن زیادهروی کرد. برای بهرهمندی از خواص کیوی در بارداری، بهتر است با متخصص تغذیه مشورت کنید.