چگونه در ترافیک مدیریت زمان داشته باشیم؟

صدا و سیما شنبه 14 فروردین 1400 - 14:32
مدیریت زمان در ترافیک چه روش‌هایی دارد؟

به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، روش‌های مدیریت زمان در ترافیک (اتوبوس، تاکسی، مترو و خودروی شخصی) را بدانید و انجام دهید.

 

چگونه در ترافیک مدیریت زمان داشته باشیم؟

 

ترافیک زمان بسیار زیادی از شهروندان تلف می‌کند. اگر بتوانیم روش‌های مدیریت زمان در ترافیک را یاد بگیریم و در طول روز و زندگی عادی و روزانه خودمان آن‌ها را به کار بگیریم، می‌توانیم از زمان استفاده بهتری داشته باشیم، به دانش و اطلاعات خود بیافزاییم و حتی از گرفتار شدن در ترافیک دور باشیم.

 

چگونه در ترافیک مدیریت زمان داشته باشیم؟

 

اگر روش‌های مدیریت زمان را در زندگی عادی و روزانه خود به کار نگیریم، فایده‌ای ندارد. این‌که تنها حرف‌های زیبایی بیاموزیم، هیچ کاربردی نخواهد داشت. 

 
غولی به نام ترافیک 
 
 
چگونه در ترافیک مدیریت زمان داشته باشیم؟
 
 
فرهنگ فارسی عمید نوشته است: عبور و مرور وسایل نقلیه؛ حمل‌ و نقل. انبوهی وسایل نقلیه در خیابان و جاده که در امر عبور و مرور اختلال ایجاد می‌کند. واژگان مترادف و هم معنی ترافیک: ۱. ازدحام، راهبندان ۲. عبور و مرور ۳. آمد و شد.
 
نمی‌توان در شهر‌های شلوغ مثل تهران و شیراز و مشهد و تبریز و اصفهان زندگی کرد و از ترافیک تردد در سطح شهر در امان بود. در ذهن بسیاری از ما وقتی کلمه ترافیک را می‌شنویم، به جای کلمات رسمی لغت نامه‌های بالا، شلوغی، خستگی، دیر رسیدن، بدقولی و یک آه بلند تداعی می‌شود. در این نوشته، ترافیک برای ما همه این معانی را می‌دهد.
 
تقریباً همه شهر‌های بزرگ دنیا این معضل را دارند و تنها راهکاری که باقی می‌ماند، به نظر این است که باور کنیم همۀ ما عضوی از ایجادکنندگان ترافیک شهری هستیم و زمان جمعی ما است که اتلاف می‌شود و جهت مدیریت زمان جمعی خود دو راه حل کلّی داریم:
 
هر یک از ما به تنهایی مدیریت زمان و سفر بهتری داشته باشیم.
 
همۀ ما در یک تعامل اجتماعی درست و یک‌دست، تصمیمات و رفتار‌های جمعی بهتری را بروز دهیم.
 
تأکید بیشتر بر دو مقوله بالا بوده و راهکار‌های شهرداری و ارگان‌ها و دولت در ایجاد زیرساخت‌های شهری نوین و بهینه‌سازی ناوگان حمل و نقل عمومی از مصداق‌های مدیریت زمانه است که این‌جا قصدی جهت ورود به آن‌ها نیست. به همین دلیل در ادامه، چند روش ساده مدیریت زمان در ترافیک آورده می‌شود.
 
 
چگونه در ترافیک مدیریت زمان داشته باشیم؟
 
 
چند راهکار مدیریت زمان در ترافیک
 
قبل از حرکت مسیریابی کن - بررسی کن
 
بهتر است با تجهیزات و فناوری‌های نوین دنیا آشتی و از آن‌ها در زندگی روزانه خود استفاده کنیم. مدیریت زمان در ترافیک با این نرم‌افزارها ساده‌تر و عملی‌تر خواهد بود. تفاوتی ندارد که سفر بین ‌شهری باشد یا سفر‌های درون‌ شهری، فناوری روز به روز وارد همه این عرصه‌ها شده است و به ما جهت داشتن یک زندگی بهتر کمک می‌کند.
 
قبل از وارد شدن به ترافیک، کار خود را مشخص کن
 
نمودار زیر شاید برای شما هم جالب باشد. بر اساس این نمودار، دلایل خروج ما از خانه در شهری مانند تهران این‌ها است:
 
 
چگونه در ترافیک مدیریت زمان داشته باشیم؟
 
 
آمار‌ها را مرکز ترافیک شهرداری منتشر کرده است. قرار نیست که هیچ‌کدام از این‌ها اتفاق نیافتد و ما در خانه یا محل کار حبس شویم. نه اصلا این‌طور نیست. تنها قرار است که قبل از خروج از خانه و روشن کردن خودرو یا سوار شدن بر مترو و اتوبوس، بدانیم دقیقا جهت چه کاری بیرون می‌رویم و چه ساعتی قرار است در خانه باشیم. (حدود آن را بدانیم ـ قرار نیست رباتیک عمل کنیم)
 
اگر به طور مشخص، مسیر‌های سفر خود را بدانیم و بشناسیم در وقت، هزینه و انرژی خود بسیار صرفه‌جویی کرده‌ایم.
 
با گوگل مپ همیشه قبل از حرکت، مسیریابی کنید
 
 
چگونه در ترافیک مدیریت زمان داشته باشیم؟
 
یکی از بهترین نرم‌افزار‌های دنیا برای بررسی کردن مسیر رفت و آمدها، ترافیک مسیر و زمان رسیدن به مقصد با هر وسیله‌ دلخواه، گوگل مپ است.
 
نرم افزار‌های بسیار مختلف برای این‌کار وجود دارند که قبل از سفر و حرکت می‌توانید با آن‌ها مسیر سفر خود (درون‌شهری یا برون‌شهری) را مسیریابی و بررسی کنید.
 
قبل از خرید، فروشگاه‌های دیجیتال را بررسی کن
 
اگر قرار است وسیله‌ای را خریداری کنی، بهتر است قبل از سوار خودرو شدن و حرکت به سوی بازار، در سایت‌های فروشگاهی بر خط (آنلاین) درباره‌ آن تحقیق کنی، بخوانی و جدیدترین مدل‌های آن کالا را ببینی و حتی قیمت‌ها را با هم مقایسه کنی. این امکاناتی است که دنیای مجازی در اختیار ما قرار می‌دهد و در نتیجه در وقت و زمان خود بسیار صرفه‌جویی می‌کنیم. 
 
آن‌ها کالا را معمولا با ضمانت برگشت و با پیک مخصوص خدمت شما ارسال می‌کنند. امکان بررسی کالا در محل و پرداخت هزینه در محل نیز فراهم است.
 
اگر از آن دسته آدم‌هایی هستید که حتما باید کالا را لمس و به صورت فیزیکی بررسی‌ کنند، پیشنهاد دوباره، استفاده از سایت‌های بر خط (آنلاین) به این صورت است که به‌جای رفتن به بازار و چرخیدن در مغازه‌ها برای کالای مد نظر، در سایت‌های فروشگاهی بگردید، مقایسه کنید و چند نمونه که پیدا کردید، برای دیدن این‌ها عازم بازار شوید.
 
چرت بزنید و کمی بخوابید
 
اگر راننده نیستید و به سطح هشیاری بالایی احتیاج ندارید، استراحت کنید. چشم‌های خود را ببندید و چرت بزنید. بسیار دلچسب است، یک ربع یا ده دقیقه چرت زدن می‌تواند انرژی شما را بسیار افزایش بدهد.
 
استفاده از زمان همیشه ۱۰۰٪ با یادگیری و انجام کاری گره نخورده است، آدمی باید سطح انرژی و توان مناسبی هم داشته باشد تا بتواند کارهای خود را با کیفیت انجام بدهد. به همین دلیل، چرت زدن و استراحت کردن حتما توصیه می‌شود.
 
اگر تا همه‌جا تاریک نشود، نمی‌توانید بخوابید، یک چشم‌بند بخرید و به چشم‌های خود ببندید و چرتی بزنید. وقتی به خانه می‌رسید، خستگی‌ شما دررفته یا وقتی قرار است در جسله‌ای باشید، این‌کار موجب می‌شود انرژی بگیرید و سطح هشیاری‌ شما بسیار بالا برود.
 
 
چگونه در ترافیک مدیریت زمان داشته باشیم؟
 
 
وسیله‌ مناسبی جهت استفاده از زمان همراه شما باشد
 
زمان‌هایی که در ترافیک یا مسیر‌های طولانی هستیم یا یک مسیر پرترافیک را هر روز باید برویم و بیاییم، پیشنهاد می‌شود یک وسیله‌ مناسب جهت استفاده از زمان همراه خود داشته باشید. توجه کنید که این «مدیریت زمان» نیست، بلکه «استفاده از زمان» است؛ زیرا در این موقعیت‌ها زمان جاری را نمی‌توانیم مدیریت کنیم، در واقع از آن زمان حداقلی استفاده می‌کنیم.
 
 
چگونه در ترافیک مدیریت زمان داشته باشیم؟
 
 
وسایل پیشنهادی
 
کتاب کوچک، سبک و دلخواه را همراه خود داشته باش: این‌کار باعث می‌شود در زمان خود بسیار صرفه‌جویی کنیم.
 
فایل‌های صوتی یعنی دانشگاه همراه تو
 
بیایید با یک عدد ساده به قدرت و تأثیر فایل‌های صوتی آموزشی و کاربردی در زندگی خود آن‌هم در وقت‌های پرتی مثل ترافیک بپردازیم. فرض کنید شما روزی دو ساعت در مسیر هستید (با ترافیک یا بدون آن)، یک ساعت آن را استراحت یا به در و دیوار شهر یا مردم نگاه می‌کنید. با یک ساعت دیگر کار داریم.
 
از این یک ساعت، گاه می‌شود، گاه نمی‌شود، گاه یادمان می‌رود و تنها نیم‌ساعت را می‌توانیم فایل صوتی گوش بدهیم. روزی نیم‌ساعت. همه‌ ماه که سر کار نمی‌رویم، جمعه‌ها و تعطیلات رسمی و غیر رسمی و بین‌التعطیلین و آلودگی هوا و یخ‌بندان و زلزله و سیل و… را از آن کم می‌کنیم.
پانزده روز در ماه (در کمترین شکل ممکن) می‌شود. ماهی پانزده روز و روزی نیم‌ساعت. جمعا ۷ ساعت و ۳۰ دقیقه می‌شود. باز هم می‌گوییم کمتر؛ همان ۷ ساعت.
 
۷ ساعت در ماه وقت دارید که به فایل‌های صوتی گوش بدهید. جالب است بدانید که فایل‌های صوتی کتاب‌ها و دوره‌های آموزشی عموما بیشتر از ۲ ساعت نیستند. (اگر هم بیشتر از دو ساعت هستند، برای چند دوره و چند کلاس هستند). می‌توانیم هر دو ماه، هفت دوره‌ آموزشی صوتی را بگذاریم، آن‌هم در حداقل‌ترین شکل آن. یعنی سالی ۸۴ دوره آموزشی. شگفت‌انگیز است، نه؟
 
ـ اگر راننده تاکسی یا تاکسی‌های اینترنتی یا خودرو‌های شرکتی و… هستید، زمان و فرصت حداکثری جهت آموختن فایل‌های صوتی دارید و می‌توانید زندگی خود را متحول کنید. برای مسائل مختلف مالی، حقوقی، عاطفی، دانشگاهی و ضعف‌هایی که دارید، بهترین فایل‌های آموزشی روز دنیا را تهیه کنید و داخل خودرو به آن‌ها گوش دهید.
 
بازی‌های فکری، گزینه بسیار خوب
 
بازی‌های فکری نیز از‌ آن گزینه‌های بسیار عالی هستند که در فایده و مزیت آن‌ها برای مغز بسیار گفته‌اند.
 
از ناوگان حمل و نقل عمومی یا تاکسی‌های اینترنتی استفاده کن
 
ما به خودروهای خود عادت کرده‌ایم. روز‌هایی که خودرو نداشتیم، پیاده‌روی می‌کردیم، در تاکسی خاطره‌های مختلف را تجربه می‌کردیم و با آدم‌های شهر در تعامل بودیم و انگار مظنه شهر، اخلاق شهری و مردم را در دست داشتیم. بعد که خودرو خریدیم، معتاد آن شدیم و برای هر کاری خودرو را روشن می‌کنیم، می‌رویم و می‌آییم!
 
به آمار ارائه شده سازمان ترافیک شهرداری تهران نگاه بیاندازیم. در شهری مانند تهران، برابر آمار‌های ارائه شده تا سال ۱۳۹۳، حدود ۴۲ درصد سفر‌های درون‌شهری با وسایل نقلیه بوده است که اگر هر یک از ما به نوبه خود تصمیم بگیریم بخشی از سفر‌ها و کار‌های درون‌شهری خود را بدون وسیله نقلیه شخصی انجام بدهیم، نتایج بسیار خوبی به‌دست خواهد آمد.
 
 
چگونه در ترافیک مدیریت زمان داشته باشیم؟
 
 
زمان مناسبی جهت بیرون آمدن از خانه انتخاب کنید
 
از خانه بیرون زدن در هر ساعتی با ساعت دیگر متفاوت است؛ هم سرعت سفر و هم تأخیری که افراد در رسیدن به مقصد دارند. این آمار را ببینید:
 
 
چگونه در ترافیک مدیریت زمان داشته باشیم؟
 
منبع: شرکت مطالعات جامع حمل و نقل و ترافیک تهران
 
بسیاری از ما نمی‌توانیم ساعت کاری خود را تغییر بدهیم و سر ساعت دلخواه در محل کار حاضر باشیم. (هر چند بسیاری از افراد این‌کار را انجام می‌دهند و بهتر است حتما به زمان‌های اوج ترافیک و شلوغی شهر فکر کنند و بعد تصمیم بگیرند) اما همه رفت و آمد‌های ما اجباری نیست.
 
ما علاوه بر مسیریابی که در بالا گفته شد، باید به زمان‌های شلوغ سطح شهر نیز فکر کنیم و آن‌ها را مد نظر قرار دهیم. برنامه‌ریزی، یکی از اصول مدیریت زمان است. بسیار هوشمندانه خواهد بود که جهت استفاده از زمان خود، به ترافیک برنخوریم و قبل و پس از آن عازم کار‌ خود شویم.
 
این نکته‌ها برای کسانی‌که سفر‌های بین‌ شهری زیاد دارند و دائم در حال سفر‌های تحصیلی یا کاری‌ هستند نیز کاربرد دارند.
 
برگرفته شده از نوشته "سجاد سلیمانی" مربی و مدرس مدیریت زمان
 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.