نگاهی به آزمایشگاه طراحی تراشه اپل؛ کوپرتینویی‌ها از قابلیت‌های سخت‌افزاری خود می‌گویند

دیجیاتو یکشنبه 12 آذر 1402 - 13:01
در این گزارش، مدیران اپل درباره آزمایشگاه ساخت تراشه این شرکت و همچنین برخی ویژگی‌های آن مانند استفاده از فناوری 3 نانومتری صحبت کرده‌اند. The post نگاهی به آزمایشگاه طراحی تراشه اپل؛ کوپرتینویی‌ها از قابلیت‌های سخت‌افزاری خود می‌گویند appeared first on دیجیاتو.

اپل به‌تازگی برای اولین بار آزمایشگاه ساخت تراشه خود را به رسانه‌ها نشان داده است. در گزارشی که توسط CNBC تهیه شده است، برخی مدیران اجرایی غول سازنده آیفون در مورد برنامه‌های اصلی این شرکت در زمینه ساخت تراشه طی چند سال گذشته صحبت کرده‌اند.

«کیتی تاراسوف»، خبرنگار CNBC اخیراً از آزمایشگاه سیلیکون اپل در Apple Park بازدید کرده است. «جان ترنوس»، معاون ارشد مهندسی سخت‌افزار اپل به CNBC می‌گوید:

«یکی از عمیق‌ترین تغییرات اپل در زمینه محصولات ما طی 20 سال گذشته، این است که اکنون بسیاری از این فناوری‌ها به‌صورت داخلی تولید می‌شوند.»

او در ادامه با «جانی سروجی»، معاون ارشد فناوری‌های سخت‌افزاری اپل صحبت کرده است. سروجی توضیح می‌دهد که اپل در این آزمایشگاه می‌تواند مجموعه‌ای از تراشه‌های «ناب» را تولید کند، در حالی که آن‌ها را به شرکت‌های دیگر نمی‌فروشد. این امر همچنین به اپل «آزادی بیشتری برای بهینه‌سازی» محصولات خود ارائه می‌کند.

گادفری دسوزا، مدیر ارشد بخش تأیید سخت‌افزار اپل

سروجی توضیح می‌دهد:

«ما هزاران مهندس داریم اما اگر به مجموعه تراشه‌های ما نگاه کنید، آن‌ها واقعاً بسیار ناب و کارآمد هستند. با توجه به اینکه ما این تراشه‌ها را به شرکت‌های دیگر نمی‌فروشیم، روی خود محصول تمرکز می‌کنیم. این امر به ما آزادی می‌دهد تا بهینه‌سازی کنیم و معماری مقیاس‌پذیر باعث می‌شود تا از این قطعات مجدداً در محصولات مختلفی استفاده کنیم.»

از چپ به راست: جان ترنوس، جانی سروجی و کیتی تاراسوف

مزیت انحصاری‌بودن تراشه اپل

ترنوس در بخش دیگری از صحبت‌های خود همچنین درباره تلاش‌های اپل برای جایگزینی تراشه‌های اینتل با اپل سیلیکون در مک و استفاده از لیتوگرافی 3 نانومتری صحبت کرده است:

«کارهای زیادی برای انجام دادن داریم، اما فکر می‌کنم اکنون تقریباً تمام مک‌ها قادر به اجرای عناوین AAA هستند که پنج سال پیش این‌گونه نبوده است.

دلیل اینکه ما از فناوری 3 نانومتری استفاده می‌کنیم قابلیتی است که به ما اجازه می‌دهد تا ترانزیستورهای بیشتری را در ابعاد معین بسته‌بندی کنیم. این امر برای محصول و افزایش بهره‌وری انرژی مهم است. هرچند ما یک شرکت تولید تراشه نیستیم، اما به دلایلی در صنعت پیشرو هستیم.»

هرچند اپل در زمینه توسعه تراشه‌های آیفون، آیپد و مک موفق بوده است، اما کوپرتینویی‌ها در طول چند سال گذشته در حال توسعه مودم‌های 5G خود نیز بوده‌اند که در آخرین گزارش‌های منتشرشده، به شکست اپل اشاره شده بود.

در حال حاضر اپل از مودم‌های 5G کوالکام استفاده می‌کند و به ازای هر آیفون حدود 9 دلار به این شرکت پرداخت می‌کند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.