به گزارش بهداشت نیوز، یک بررسی جدید نشان میدهد که محدود کردن مصرف قند از دوران بارداری تا سالهای نوپایی کودک ممکن است خطر ابتلا به چندین بیماری جدی قلبی را در زندگی آینده فرد کاهش دهد.
این بررسی شامل بیش از ۶۳۰۰۰ بزرگسال انگلیسی بود که بیشتر آنها از مادرانی متولد شده بودند که در اوایل دهه ۱۹۵۰ در دوران سهمیهبندی قند وشکر در این کشور زندگی میکردند.
در آن زمان، سهمیه قند روزانه برای زنان باردار کمتر از ۴۰ گرم در روز بود - و نوزادان زیر ۲ سال قند و شکر افزوده در غذاهایشان نداشتند.
پژوهشگران پروندههای الکترونیکی سلامت این برای ردیابی میزان بیماریهای قلبی آنها در سالهای بعدی زندگی استفاده کردند و نتایج نشان داد بزرگسالانی که از زمان لقاح تا ۲ سالگی در قند کمی مصرف کردهاند یا قند مصرف نکردهاند، کمتر دچار بیماریهای قلبی و عروقی شدهاند.
بزرگسالانی که در دوران سهمیهبندی قند بزرگ شده بودند:
- ۲۰ درصد احتمال کمتر خطر دچار شدن بیماریهای قلبی-عروقی
- ۲۵ درصد احتمال کمتر دچار شدن به حمله قلبی
- ۲۶ درصد احتمال کمتر دچار شدن به نارسایی قلبی
- ۲۴ درصد احتمال کمتر به فیبریلاسیون دهلیزی (نوع شایعی از اختلال ریتم ضربان قلب)
- ۳۱ درصد احتمال کمتر دچار شدن به سکته مغزی
- ۲۷ درصد احتمال کمتر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی داشتند.
به گفته محققان، فواید سهمیهبندی قند برای قلب ممکن است تا حدی ناشی از کاهش خطرات دیابت و فشار خون بالا باشد.
آنها میگویند اگرچه یافتههایشان نمیتواند رابطه سببی یا علت و معلولی را اثبات کند، اما از توصیههای فعلی برای به حداقل رساندن مصرف قندهای افزوده در دوران بارداری و اوایل کودکی حمایت میکنند.
منبع:
همشهری آنلاین
هلثدی