این نوشیدنی‌های دوست داشتنی بیماری پارکینسون را از شما دور می‌کند

عصر ایران دوشنبه 05 آبان 1404 - 07:35
نتایج پژوهش‌های تازه نشان می‌دهد مصرف روزانه این نوشیدنی های دوست داشتنی با کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های عصبی جهان، ارتباط مستقیم دارد.

علاقه‌مندان به قهوه یک دلیل تازه برای لذت بردن از نوشیدنی روزانه خود دارند. پژوهش‌ها نشان داده است که نوشیدن قهوه یا چای به‌صورت روزانه می‌تواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را به‌طور چشمگیری کاهش دهد.

به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از آیریش استار، پارکینسون یکی از شایع‌ترین بیماری‌های عصبی در جهان است و با علائمی مانند لرزش، سفتی عضلات و اختلال در تعادل و هماهنگی حرکتی شناخته می‌شود. این بیماری بر اثر تخریب سلول‌های عصبی در بخش عقده‌های قاعده‌ای مغز، که کنترل حرکات بدن را بر عهده دارد، بروز می‌کند.

مطالعات علمی نشان داده‌اند که کافئین می‌تواند استرس اکسیداتیو را که موجب آسیب سلولی و التهاب در مغز می‌شود، کاهش دهد و از این طریق خطر ابتلا به پارکینسون را کم کند.

به گفته‌ پروفسور «انگ-کینگ تان» از دانشکده پزشکی «دوک-ان‌یواس» در سنگاپور، نوشیدن دو تا سه فنجان قهوه یا چای (هر کدام حدود ۱۸۰ تا ۲۴۰ میلی‌لیتر) در روز به‌مدت ۱۰ سال می‌تواند خطر ابتلا به پارکینسون را حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

این اثر محافظتی در قهوه، چای و سایر منابع کافئین مانند نوشابه‌های کولا و شکلات مشاهده شده، اما در قهوه بدون کافئین (دکاف) چنین اثری وجود ندارد.

پژوهش تازه‌ای از تیم پروفسور تان در سال ۲۰۲۳ نیز نشان داد افرادی که استعداد ژنتیکی ابتلا به پارکینسون دارند، با نوشیدن روزانه قهوه یا چای می‌توانند به‌طور قابل توجهی خطر بروز این بیماری را کاهش دهند.

پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.