طبق یک مطالعه جدید، مصرف پنیر حداقل یک بار در هفته میتواند با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط باشد. در این تحقیق گفته شده افرادی که بهطور مداوم پنیر مصرف کردهاند، در مقایسه با افرادی که پنیر نمیخورند، 24 درصد کمتر احتمال دارد که در دوره سه ساله به زوال عقل مبتلا شوند.
محققان دادههای مربوط به حدود 8000 بزرگسال حداقل 65 ساله را مورد بررسی قرار دادهاند و افرادی را که بهطور منظم پنیر مصرف میکردند، با افرادی که به ندرت یا هرگز پنیر نمیخوردند، مقایسه کردند. هدف آنها بررسی این موضوع بوده که چگونه مصرف پنیر میتواند بر سلامت شناختی افراد مسن تأثیر بگذارد.
نتایج این پژوهش که در مجله Nutrients منتشر شده، حاکی است افرادی که بهطور منظم پنیر مصرف کردهاند در مقایسه با کسانی که پنیر نمیخوردند، 24 درصد احتمال کمتری داشته که در طول سه سال به زوال عقل مبتلا شوند. در پایان مطالعه نیز 3.4 درصد از مصرفکنندگان پنیر به زوال عقل مبتلا شده بودند، درحالیکه این رقم در افرادی که پنیر مصرف نمیکردند، 4.45 درصد اعلام شده است.

محققان به دلایل متعددی برای تأثیر مصرف پنیر بر سلامت مغز اشاره کردهاند. مقاله آنها در این رابطه میگوید:
«پنیر حاوی پروتئینها و اسیدهای آمینه ضروری است که باعث نگهداری نورونها میشود، همچنین ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین K2 در پنیر وجود دارد که در سلامت عروق و تعادل کلسیم نقش دارند.»
اما محققان هشدار میدهند که نتایج این مطالعه نباید به عنوان اثبات اثر قطعی پنیر در جلوگیری از زوال عقل تفسیر شود. آنها میگویند که رویکرد اصلی این مطالعه بهصورت شهودی بوده است، به این معنی که فقط ارتباط را نشان میدهد و نمیتواند رابطه علت و معلولی را تأیید کند. عوامل دیگری مثل سبک زندگی، ژنتیک و نوع پنیر مصرفی نیز میتوانند در این مورد نقش داشته باشند.