لیلا عطازاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:پسماندهای پلاستیکی برجای مانده در مزارع پس از برداشت محصولات جالیزی زیرنایلونی به دلیل مدت زیاد زمان ماندگاری بر روی خاک افزون بر آلودگی شدید محیط زیست ، اثرات جبران ناپذیری بر حاصلخیزی و از بین بردن بافت موثر خاک دارند.
بهرهگیری از پلاستیک در کشت محصولات جالیزی، سبزی و صیفیجات به علت داشتن مزایایی از جمله بهبود عملکرد، تولید بیشتر و صرفهجویی در مصرف آب در سالهای اخیر در مزارع رواج یافته اما این شیوه کشت در کنار برخی مزایا به معضلی جدی برای محیط زیست و کشاورزی در نیز تبدیل شده است.
وی بیان کرد: نایلونهای باقی مانده با وزش باد به زمینهای دیگر هم پراکنده شده و در صورت بی دقت در کار ماشینهای کشاورزی هم اختلال ایجاد میکنند.
سرپرست اداره جهاد کشاورزی گچساران تصریح کرد:حدود ۶۰۰ هکتار صیفی جات بهاره در مزارع این شهرستان کشت شده است.
عطازاده افزود: خیار سبز، هندوانه، گوجه، طالبی، کدو و بادمجان محصولاتی هستند که در مزارع گچساران شده است.
سرپرست جهاد کشاورزی گچساران افزود: حدود ۲۰۰ بهره بردار صیفی کار در این شهرستان امسال از این طریق امرار معاش میکنند.
عطازاده گفت: پیش بینی میشود حدود سه هزار تن محصولات صیفی در گچساران برداشت و روانه بازارهای مصرف شود.
وی با اشاره به اینکه بازار فروش یکی از چالش های بهره برداران محصولات صیفی و سبزی در گچساران است گفت: با توجه به نامگذاری سال با عنوان تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها از افرادی که قصد فعالیت در زمینه ایجاد طرح های صنایع تبدیلی در این شهرستان دارند حمایت می شود.
عطازاده عنوان کرد: پرداخت تسهیلات ارزان قیمت بانکی یکی از حمایت های جهاد کشاورزی برای توسعه صنایع تبدیلی در گچساران است.
سالانه ۱۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در گچساران تولید و به بازار مصرف عرضه می شود.