چرا صدف دریایی مروارید تولید می‌کند؟

خبرگزاری میزان جمعه 10 اردیبهشت 1400 - 05:58
مروارید گوهری است سفید و درخشان که در درون برخی از نرم‌تنان دوکفه‌ای مانند صدف به وجود می‌آید.
خبرگزاری میزان _ آنا نوشت: صدف‌های دریایی گونه‌ای از نرم‌تنان هستند که پوشش خارجی سختی از جنس سیلیکات و آهک دارند. بدن نرم این جانوران با یک یا دو صدف سخت و سفت به طور کامل پوشانده شده است. این موجودات با نام مرواریدساز نیز شناخته می‌شوند. باور عموم بر این است که مروارید حاصل ورود دانه‌های شن و ماسه به صدف است، اما این طور نیست.  
 
پس دلیل تولید مروارید در دل یک صدف چیست؟ این امر درواقع پاسخ سیستم ایمنی صدف در برابر انگل‌ها یا آسیب‌هاست. سلول‌های گوشته (قسمت نرم صدف) کیسه‌ای از جنس مروارید به دور عامل ناراحتی (انگل یا جراحت) تشکیل می‌دهند. سپس این کیسه مرواریدی کربنات کلسیم و پروتئین کنیولین ترشح می‌کند که لایه لایه جمع شده و مانعی نفوذناپذیر ایجاد می‌کنند و درنهایت مروارید شکل می‌گیرد.
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.
 

منبع خبر "خبرگزاری میزان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.