به گزارش خبرنگار حوزه سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمد جواد فاطمی در نشست خبری مجازی در محل وزارت بهداشت، افزود: اول دی و شروع فصل زمستان، روز ملی پیشگیری از سوختگی است. متاسفانه کشور ایران از نظر آمار سوختگی در رده بالا است و نسبت به کشورهای مشابه وضعیت بدتری دارد.
وی افزود: میزان مرگ و میر در این خصوص بالاست و حدود ۳ هزار نفر در طول سال فوت میکنند و همه اینها سبب شده که هزینه جاری، روانی و مالی بر کشور تحمیل شود.
آقای فاطمی با بیان اینکه باید سعی کنیم از حوادث قابل پیشگیری جلوگیری کرد، اضافه کرد: سه روش مهم در پیشگیری از سوختگی داریم. یکی اجبار است. در هیچ زمینهای نیست که پیشگیری با اجبار همراه نباشد.
موسس و رئیس هیات مدیره انجمن ققنوس ادامه داد: اگر سامانههای اطفا و اعلام حریق اجباری و مدارس استانداردسازی شود و... پیشگیری ممکن است.
وی افزود: دومین اقدام استانداردسازی است. یعنی وسایل گرمایشی، مدارس و... استاندارد باشد و مهندسان باید در این زمینه یاری گر باشند.
به گفته آقای فاطمی سومین نکته آموزش است و تا زمانی که این اقدام انجام نشود نمیتوانیم موفق باشیم.
موسس و رئیس هیات مدیره انجمن ققنوس افزود: شایعترین علت سوختگی کودکان سهل انگاری مراقبان است و اگر کودکان دچار سوختگی شوند سختتر بهبود پیدا میکنند. سوختگی قابل درمان نیست. سوختگی بهبود پیدا میکند، اما درمان نمیشود.
وی با اشاره به اینکه سوختگی خیلی سخت است گفت: پیشگیری خیلی ساده است و با راهکارهای ساده میتوان مقابله با سوختگی کرد.
آقای فاطمی با هشدار به استفاده از الکل برای ضدعفونی افزود: تعداد زیادی از افراد به دلیل تمیز کردن آشپزخانه یا دست با الکل کنار اجاق گاز دچار سوختگی میشوند.