به گزارش بهداشت نیوز، طی سالهای اخیر نظام سلامت و بیمهای کشور با مشکل شفافیت و عدم تقارن اطلاعات روبرو بود. حلقه مفقوده در نظام پرداخت بخش سلامت کشور همین شفافیت عملکرد نظام سلامت و پرداختیهای به پزشکان بوده است. با این وجود طی سالهای اخیر، از پرونده الکترونیک سلامت به عنوان مهمترین نهاد برای از بین بردن این تقارن اطلاعاتی نام میبردند. در اسفند ماه سال ۱۳۹۹ بالاخره و پس از مدتها، بالاخره بیمه تامین اجتماعی و وزارت بهداشت تصمیم به اجرایی کردن پرونده الکترونیک سلامت با حذف دفترچه فیزیکی و الکترونیکی کردن دفترچهها کردند تا بتوانند در بخش پرداختیهای نظام سلامت کشور شفافیت و تقارن اطلاعات ایجاد کنند.
داریوش چیوایی کارشناس نظام سلامت، پیرامون این اقدام مهم گفت: الکترونیکی شدن خدمات به طور کلی کلید واژه و نقطه عطفی است که امکان ارائه خدمات به مردم را با کیفیت تر و راحت ترمیکند. سوالهای متعددی هم وجود دارد که چطورمیتواند به این موضوع کمکی کند. اگر خیلی ساده بخواهیم بیان کنیم، برای مثال دسترسی مردم به سوابق سلامتی خود به صورت الکترونیک به این صورت است که بسیاری از مراجعات متعدد و مکرر مردم برای گرفتن خدمات تشخیصی مجدد که هم هزینه اضافی برای خودشان داشته و هم زمان بیشتری را باید صرف کنند و احتمالا آسیبهایی را هم برایشان داشته است.
این کارشناس نظام سلامت در رابطه با چگونگی جلوگیری از اشتباهات پزشکان با راهاندازی این سیستم افزود: این پروژه سهولتی را برای مردم در جلوگیری از خطاهای پزشکی و خطاهای دارویی ایجاد میکند. برای مثال سیستم الکترونیکی یک موضوع را بررسی میکند و اگر در این نقطه تداخلی نسبت به سوابق بیمار یا نسبت به نُسَخی که در گذشته یا در همان حین که بیمار مراجعه کرده، وجود داشته باشد سیستم میتواند به راحتی آلارم بدهد و از اشتباهاتی که ممکن است اتفاق بیافتد، جلوگیری کند.
وی ادامه داد: امیدواریم با راهاندازی پرونده الکترونیک در آینده نزدیک بتوانیم بحث تحویل غیر حضوری دارو را نیز داشته باشیم تا در این شرایط کرونا مردم بتوانند بدون نیاز به مراجعه به داروخانه، داروهایشان را دریافت کنند.
چیوایی در پایان با اشاره به تاثیر این اقدام بر کاهش بیماری کرونا افزود: اکنون که مردم مراجعه حضوری دارند، نسخه الکترونی میتواند تبادل کاغذ و غیره را کمتر کند اما اگر بخواهیم اثر اصلی این فرایند را روی کاهش انتقال بیماری در شرایط کرونا متمرکز شود باید دید که مردم بتوانند به صورت غیر حضوری نسخههایشان را دریافت بکنند یعنی مانند برخی از کشورها ،نهادهای سلامت به این شکل عمل کنند که نسخهها به صورت الکترونیکی برای داروخانه ارسال شود و به صورت غیر حضوری تحویل بیمار داده شود.
وی افزود: یعنی حتی اگر بیمار مراجعه حضوری هم داشته باشد نسخه او برای داروخانه ارسال میشود و از آن طریق میتواند دارو را تحویل بگیرد. اجرای این پروژه بایستی با قدرت پیگیری شود و همه باید آن را حمایت کنند . این تغییر، یک تغییر اساسی و عمده است اگر درست اجرا شود، میتواند به کاهش هزینهها و بهبود عملکرد نظام سلامت کشور کمک کند.
منبع خبر "
بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.