شهروندان در صورت مشاهده حیوانات زخمی با سامانه ۱۵۴۰ تماس بگیرند

ایرنا یکشنبه 20 تیر 1400 - 15:34
همدان- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان همدان گفت: شهروندان در صورت مشاهده توله و جوجه های زخمی در طبیعت با سامانه گویای ۱۵۴۰ تماس بگیرند تا کارشناسان مربوطه توصیه های لازم دراین خصوص را ارائه دهند.
شهروندان با مشاهده گونه‌های زخمی با ۱۵۴۰ تماس بگیرند

مجید شعبانلو روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: با توجه به قرار گرفتن در فصل آموزش ورود جوجه پرندگان و توله حیوانات به طبیعت شهروندان از دست زدن به توله و جوجه های رها شده در محیط زیست پرهیز کنند.

وی ادامه داد: پس از پایان فصل زاد و ولد در خرداد و بزرگ شدن توله و جوجه ها با ورود به تیرماه، فصل آموزش نحوه ورود به طبیعت، پرواز، دفاع از خود و به دست آوردن طعمه توسط والدین آغاز می شود.

شعبانلو اضافه کرد: در این هنگام برخی جوجه ها به علت ناتوانی در پرواز به پایین از درخت سقوط کرده یا توله ها به تنهایی دنبال طعمه می گردند اما برخی شهروندان به علت اطلاع نداشتن از این موضوع و از روی دلسوزی این حیوانات را گرفته و تحویل محیط زیست می دهند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان همدان تاکید کرد: دوری برخی از گونه ها به ویژه توله درندگان و جوجه پرندگان از والدین و  فرا نگرفتن چگونگی ورود و زندگی در طبیعت سبب خروج از چرخه طبیعت، دستی شدن حیوان و ناتوانی آنها در شکار و یافتن طعمه می شود.

شعبانلو گفت: بنابراین دلسوزی شهروندان در جابه جایی جوجه پرندگان و توله حیوانات و انتقال و تحویل آن به محیط زیست نتیجه منفی جز اسارت همیشگی این گونه ها ندارد چرا که به علت یادنگرفتن چگونگی شکار و تجربه زندگی در طبیعت از والدین، محکوم به اسارت و زندگی در قفس می شوند.

شهروندان با مشاهده گونه‌های زخمی با ۱۵۴۰ تماس بگیرند

وی اضافه کرد: به تازگی یک گونه لک لک که دچار برق گرفتگی شده بود تحویل محیط زیست همدان و برای تیمار و مداوا تحویل دامپزشک حیات وحش شد.

شعبانلو اظهار داشت: برخی مواقع توله حیوانات هنگام گشت زنی در طبیعت و جوجه پرندگان هنگام پرواز دچار جراحت می شوند که این جراحت سطحی بوده و نیاز به انتقال گونه مجروح به اداره محیط زیست نیست بلکه با گذر زمان با تیمار و حمایت والدین، زخم آنها بهبود می یابد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان همدان ادامه داد: به طور متوسط ماهانه ۱۰ گونه مجروح توسط طبیعت دوستان تحویل محیط زیست شهرستان همدان می شود که زمان بهبودی آنها با توجه به سن گونه، نوع گونه و نوع آسیب دیدگی متفاوت است.

شعبانلو افزود: جوجه گونه های شکاری و گوشتخوار در صورت جراحت به سختی دوباره به چرخه طبیعت بازمی گردند چرا که فصل یادگیری شکار را از دست داده اند اما گونه های بالغ به علت فرا گرفتن چگونگی شکار در صورت جراحت و به دست آوردن مجدد بهبودی دوباره می توانند در طبیعت زندگی خود را ادامه دهند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.