به گزارش روزیکشنبه ایرنا، دکتر طاهره عظیم پور هدف از اجرای این طرح را شناسایی نقاط بحرانی ناشی از مصرف شیرخام و فرآوردههای حاصل از آن ذکر کرد.
وی افزود: با ارتقای سلامت شیرخام و ارایه آموزشهای لازم برای آگاهی واحد های مورد پایش و ارایه راهکارهای اصولی و فنی مخاطره مصرف شیرخام کاهش مییابد.
به گفته عظیم پور در گام نخست طرح ۳۲ نمونه اخذ میشود که ۲۰ مورد از گاوداری ها، ۱۰ نمونه از واحدها و مراکز جمع آوری شیر و بقیه از کارخانههای لبنی است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه شیرخام سرشار از مواد مغذی مورد نیاز روزانه جامعه است حفظ سلامت بهداشتی آن اهمیت ویژهای دارد به این منظور همه شرایط و ضوابط بهداشتی در زنجیره غذایی از تولید تا مصرف باید رعایت شود تا فرآورده سالم و با کیفیت بهداشتی به دست مصرف کننده برسد.
این مسئول گفت: شاخصهای بهداشتی از جمله میزان بار میکروبی، انواع تقلب شامل افزودنیهای غیرمجاز از جمله جوش شیرین، نشاسته، هیپو کلریت ، فرمالئین ، آب ،آفلاتوکسین M ۱ و توتال مورد ارزیابی قرار میگیرد.
سرپرست شبکه دامپزشکی اردکان از شهروندان خواست شیر و سایر فرآورده های لبنی پاستوریزه را از مراکز فروش مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.
*** آغاز کشت نهال در ۳۰۰ هکتار زمین های عقدا
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری یزد گفت: اجرای ٣۰۰ هکتار جنگلکاری در مسیر جاده عقدا به شهر اردکان با کمک مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو در زمین های منطقه آغاز شد.
محمدرضا آخوندی در خصوص آسیب پذیری منابع طبیعی از معادن استان ، گفت: اردکان منطقه صنعتی و معدنی است و از سال گذشته در بحث مسئولیت اجتماعی، صنایع بزرگ از جمله چادرملو در راستای توسعه فضای سبز و بازسازی مناطق آسیب پذیر از معدن، مشارکت خوبی با منابع طبیعی آغاز کرد.
وی افزود: طرح یادشده مدت سه سال انجام می شود و ۶۰ هزار اصله نهال مثمر و غیرمثمر کشت می شود.
وی عنوان کرد: این طرح سال جاری مورد تأکید رییس سازمان جنگل ها و وزیر جهاد کشاورزی قرار گرفت و روز جهانی مقابله با بیابان زایی که ٢٧ خرداد ماه بود وزیر از مسئولان شرکت چادرملو و مدیرعامل آن قدردانی کرد.
آخوندی اعلام کرد: مسئولان صنایع اردکان عزم جدی دارند تا بتوانند فضای سبز درخور شأن و جایگاه مردم ایجاد کنند.
وی تصریح کرد: در راستای پویش همگانی نهالکاری، مقرر شد که طبق برنامه هر ایرانی یک نهال، قسمتی از تعهد تهیه نهال از سوی بخش صنعت و معدن در استان انجام شود که این طرح هم تا پایان سال ۱۴۰۰ آغاز می شود.
وی ادامه داد: طوری که ما به توانیم با همکاری بخش صنعت و معدن به صورت رایگان، یک اصله نهال در اختیار هر فرد قرار دهیم.
وی گفت: غرس نهال از سوی شهروندان انجام می شود که گام مؤثری در راستای توسعه فضای سبز و اهمیت منابع طبیعی و فرهنگ منابع طبیعی در بین اقشار مختلف جامعه است.
مرکز شهرستان ۱۳۵هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.
*** رفع مشکل مردم درگیر مسایل اداری نشود
نماینده مردم یزد، اشکذر و بخش ندوشن میبد در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم نباید برای رفع مشکل خود در پیچ و خم اداری گرفتار شوند.
به گزارش روابط عمومی محمدصالح جوکار، وی در نشست بررسی مشکل مردم محله خرمشهر شهر یزد افزود: رفع نیازها و مطالبه مردم بیشتر مربوط به اداره های دولتی است و بر توجه بیشتر به رفع مشکل آنها تاکید کرد.
وی با بیان اینکه مدیران و کارمندان دولت در بخشهای مختلف باید در رفع مشکل مردمی توجه کنند، ادامه داد: آنها در انجام وظیفه باید جسارت و تدبیر داشته باشند وگرنه به صرف انجام کار روزمره که نمیتوان گرهگشایی ایجاد کرد.
این نماینده یزد در مجلس یازدهم گفت: در دوره کنونی انتظار این هست که کارمندان و مدیران شهرستان یزد، جهادی و دلسوزانه به مردم خدمت کنند.
جوکار بیان کرد: خدمت به مردم و رفع مسایل و مشکل عموم شهروندان یک موضوع اساسی است و همه باید بیش از گذشته برای اعتمادآفرینی و امیدبخشی به مردم وظایف خود را در کشور انجام دهیم.
از جمعیت یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفری استان حدود ۷۰ درصد در شهرستان یزد زندگی میکنند.