به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، علی سلاجقه عصر امروز در حاشیه بازدید از تالاب بختگان در پاسخ به تسنیم درباره برنامه سازمان حفاظت محیط زیست برای احیای تالابهای فارس اظهارداشت: 5 تالاب استان فارس در زمره تالابهای بینالمللی است که برنامه جامع برای احیای آنها در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه استان فارس در اجرای برنامههایی که برای احیا تالابها در نظر گرفته شده در رتبههای بالا قرار دارد، گفت: تالاب بختگان زهکش همه حوزه آبریز بوده اما 3 سد در اینجا ایجاد شده است.
معاون رئیسجمهور با طرح این پرسش که سد سیوند بر چه اساس در این منطقه احداث شده در حالی که هنوز شبکه انتقال آبش احداث نشده است، افزود: حال این سد باید 150 میلیون مترمکعب از حقابه بختگان را نیز تامین کند.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه سد ملاصدرا و درودزن دیگر سدهایی هستند که در این منطقه احداث شدند، عنوان کرد: این سدها باید حتما حقابه تالاب بختگان را بدهند.
سلاجقه با بیان اینکه در احیای تالابها حساسیت مردم بیشتر از مسئولان است، عنوان کرد: امیدوارم که وزارت جهاد کشاورزی در بحث تغییر کاربری و تغییر سطح زیرکشت، کودها و سمهایی که در منطقه استفاده میشود و به تالاب آسیب میزند تجدیدنظر کند.
وی با بیان اینکه حتما باید نوار یا منطقه سبز در اینجا احداث شود، گفت: این امر سبب میشود عنوان یک سد زنده عمل کند و سموم و آلایندهها را به خود جلب کند تا تالاب کمتر آسیب ببیند.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه تاکنون در بحث تالابها نگاه انتزاعی بوده و صرفا خود تالاب دیده میشده بدون اینکه عواملی که بر تالاب تاثیر میگذارد دیده شود، گفت: تالاب در یک حوزه آبریز انتهاییترین حوزه است و در واقع خشک شدن تالاب یک هشدار برای وضعیت حوزه آبریز حساب میشود.
وی با بیان اینکه توجه به مجموع عوامل موثر بر تالاب سبب میشود که تالاب از نظر کمیت و کیفیت در وضعیت مناسبتری قرار گیرد، تاکید کرد: امروز اغلب تالابهای کشور بیمار هستند وضعیت مناسبی از جهات مختلف ندارند از جنبه آبزیان، پرندگان و جانورانی که در تالاب وجود دارند، ریز مغذیهایی
همچنین در بعد پوشش گیاهی وضعیت مناسبی ندارند.
سلاجقه با بیان اینکه این وضعیت نامناسب نشان میدهد که مدیریت در حوزه تالابها خوب نیست و مدیریت جامع حوزه آبخیز باید طرح شود، تصریح کرد: این یک واقعیت است که باید بپذیریم و باید این مدیریت جامع اجرا شود تا همه ارکان یک حوزه ابریز در وضعیت مناسبی قرار بگیرند و یک همسنگی مناسب در حوزه آبریز داشته باشیم.
وی با اشاره به سیلهایی که در سال 98 در کشور رخ داد، گفت: در سیل خوزستان تنها تالاب شادگان توانست 4 میلیارد مترمکعب آب را در خود جای دهد که هم آب را ذخیره کرد و هم جلوی سیل را گرفت.
سلاجقه با بیان اینکه کشور از مجموع 42 نوع تالاب 41 نوع را دارد و از این حیث غنی است، افزود: تالابها یک درصد از منابع آب دنیا را تشکیل میدهند و 40 درصد تنوع زیستی مربوط به تالابها است اما این تالابها امروز وضعیت خوبی ندارند.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه تالابهای کشور خفه شدند، که نمونه آن تالاب انزلی است، گفت: از بین رفتن تنوع زیستی تالابها به ویژه آبزیان سبب خفه شدن تالاب میشود و در این شرایط گونههای ثانویه به تالاب حمله میکنند.
وی با اشاره به نقش تالابها در زندگی و معیشت مردم روستاها و شهرهای اطراف گفت: در بحث احیای تالابها شاید یکی از بحثها تغییر اقلیم باشد اما بحث اصلی تغییر کاربری است و نوع استفاده از حوزه آبخیز است.
انتهای پیام/424 /ی