جبهه مقاومت در سوریه مقابل دنیا ایستاد

صدا و سیما دوشنبه 30 خرداد 1401 - 18:11
مقاومت گرچه دستش از نظر امکانات و تجهیزات پر نبود اما با دشمنی مسلح جنگید که پشت آن، سرویس‌های اطلاعاتی دنیا تمام قد ایستاده بود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،حبیب عبداللهی جانباز مدافع حرم و مداح اهل بیت(ع) که حضورش در سوریه چندان آسان نبود  در اوج روزهایی که دمشق در آستانه سقوط قرار داشت  خود را به سوریه رساند و مدافع حرم شد.  

 
وی در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما در پاسخ به تصویر کلی از جنگ در سوریه با کسانی که این جنگ را از نزدیک لمس نکردند گفت: شنیدن با دیدن خیلی فرق دارد به ویژه در بحث سوریه و جنگ که اگر کسی جنگ را لمس کرده باشد با کسی که شنیده باشد دو مقوله جداست و رسالت رسانه این است که مستند جنگ را به کسانی برساند که دستشان از لمس جنگ کوتاه بوده است.
 

در بحث سوریه آنچه مایه تاسف است این است که مردم از اتفاقات در سوریه و کار‌ها و زحماتی که با مشکلات فراوان انجام شد تصور دیگری دارند شاید تصور خیلی‌ها از جنگ ، تصور هالیوودی با یک رزمنده یا یک جنگجو با تجهیزات به روز دنیا باشد ولی واقعیت ماجرا این بود که مقاومت همیشه مظلوم و مقتدر ایستاده بود، مقاومت همیشه دستش از نظر امکانات و تجهیزات پر نبود با تمام سختی و مشکلاتی که سر راهش بود با دشمنی جنگید که شاید از نظر خیلی از مردم فقط یک گروه تروریستی مسلح بود اما این طور نبود پشت این گروه تروریستی مسلح تمام سرویس‌های اطلاعاتی برند دنیا مقاوم ایستاده بودند، سرویس‌های اطلاعاتی که هر کدامشان به تنهایی برای به آشوب کشاندن یک کشور یا منطقه کافی است.

پشت این گروه تروریستی مسلح تمام سرویس‌های اطلاعاتی برند دنیا مقاوم ایستاده بودند، سرویس‌های اطلاعاتی که هر کدامشان به تنهایی برای به آشوب کشاندن یک کشور یا منطقه کافی است.


این گونه دست به دست هم دادند و به تبع آن گروه‌های دیگری را هم مسلح کردند و به آن‌ها اطلاعات کامل می‌دادند همراه با حمایت‌های مالی و تسهیلاتی.
حتی خیلی جا‌ها از این‌ها (گروه‌های تروریستی) در پوشش جنبش‌های مردمی حمایت اجتماعی می‌کردند و بعد مقاومت با دست خالی جلوی این‌ها می‌ایستد همان اتفاقی که در سوریه افتاد، گروه‌های تکفیری که شاخه‌هایی از القاعده بودند ثبت و ضبط مجروحانشان در مناطقی از فلسطین اشغالی می‌بردند. شاید تصور خیلی از مردم این باشد که فکر کنند دیگر جنگیدن با آنان کاری ندارد و به راحتی می‌شود جنگید یا با آنان کنار آمد و کارشان را یک سره کرد. اما واقعیت آن است که هر وقت در تنگنا قرار می‌گرفتند از نظر تسهیلاتی و مالی از آن‌ها حمایت می‌شد یا هر وقت از نظر انسانی مشکل داشتند به صورت سرویس‌های اجاره‌ای از کشور‌های دیگر به کار دعوت می‌شدند.
ما در جنگ سوریه به عنوان نیروی مستشار و کمک مستشار در واحد‌های مشورتی کار می‌کردیم. کار سوریه و دمشق از نظر جامعه جهانی تمام شده بود از نظر اطلاعاتی از نظر سیاسی از نظر جامعه جهانی و رهبران کشور‌های دیگر از جمله همسایگان سوریه که به تروریست‌ها کمک می‌کردند این کشور تقریبا تمام شده بود، آن چیزی که دولت سوریه را نجات داد مردانگی مردان مقاومت بود که در راس آن حاج قاسم سلیمانی و سید حسن نصرالله بودند.

وقتی دمشق در حال سقوط بود 

سال ۹۴ شهر دمشق مملو از تروریست‌ها بود عملا شهر از دست رفته بود به جز فرودگاه و چند منطقه‌ای که یکی از پر خطرترین مسیر‌ها در دمشق مسیر کوتاه مطاف تا سیرالزینب بود.
وی افزود: حلقه محاصره نیرو‌های سوریه و نیرو‌های مقاومت تا جایی پیش رفت که سفارتخانه‌ها از دست دولت سوریه رفته بود که نیروی مقاومت درست جایی که عملا کار سوریه تمام بود وارد شد، حاج قاسم با همسنگر‌ها و همرزمانش با تجربه‌ای که داشتند پا پیش گذاشتند و صفحه جنگ را برگرداندند ، دمشق ظرف یکی دو سال در این شرایطی که قرار گرفته بود، بیرون آمد.
استراتژی مقاومت این نبود که فقط خطر از سوریه به عنوان محور مقاومت رفع شود بلکه باید کلا دست تروریست‌ها کاملا قطع شود که اگر ریشه شان خشک نشود ممکن است هر زمان دیگری به مقاومت لطمه بزنند.
اصل ماجرا را اگر دقیق نگاه کنیم قطعا یک سر اصلی آن به رژیم صهیونیستی برمی گردد که سوریه ضربات زیادی به این رژیم وارد کرده بود به سبب همین پیمان سوریه با ایران، لبنان و حزب الله به این پایگاه ضربات زیادی زده بود که باید این پایگاه را می‌گرفتند و برای گرفتن این پایگاه هم رژیم صهیونیستی نمی‌توانست مستقیم وارد شود که جنگ مستقیم تبعاتی دارد بنابراین باید جنگ نیابتی شروع کند تا فرصت کنند آن ضربه را بزنند، چون اصالت کاری، فکری و وجودی شان هم، همین است.
بعد از اینکه خطر در پایتخت سوریه رفع شد و در برخی مناطق مقاومت پیشروی کرد، نیات مقاومت این بود که این پیشروی‌ها ادامه یابد چون اینان هر زمان و هرجایی که تجدید قوا می‌کردند ، مایه دردسر بودند.
سال ۹۴ از آنجا اهمیت دارد که اوج عملیات‌ها ، درگیری‌ها و بازپس گیری‌های مناطقی بود که این‌ها در این ۲ تا ۳ سال دستشان گرفته بودند و هرکاری که خواسته بودند ، کردند حکومت تعیین کرده بودند ، ماشین پلاک کرده بودند ، والی گذاشته بودند و شهر و منطقه را با شیوه‌های خودشان می‌چرخاندند.
حالا بین این‌ها بودند کسانی که با این‌ها موافق بودند البته کم بودند خیلی نبودند، خیلی‌ها هم بودند که از اجبار و ناچاری مجبور بودند برای اینکه زندگی و خانواده شان در خطر نباشد.
سال ۹۴ که اوج عملیات‌ها و درگیری‌ها بود و تقریبا اعزام نیرو‌های داوطلب نیز اوج گرفته بود که شهدای زیادی نیز تقدیم این مسیر کردیم از این جهت سال ۹۴ سال مهمی است البته بعد از آن هم بود، اما نه به اندازه سال ۹۴. عملیات‌های بزرگی در سال ۹۴ انجام شد به خصوص در منطقه حلب.

عملیات‌های بزرگ عاملی برای رفع محاصره دمشق

محاصره دمشق چیز پیچیده‌ای است دمشق تا همین دو سال پیش در محاصره بود در غوطه شرقی، تروریست‌ها، آنجا بودند، اما راه‌های دسترسی شان محدود شده بود.
آنچه مهم بود اینکه آن محاصره ابتدایی که در اوایل درگیری‌ها ایجاد شده بود شکسته شده بود و راه برای پیشروی باز شده بود قصه در جنگ سوریه مشهود بود مناطق زیادی دست تروریست‌ها و تکفیری‌ها بود چه داعش چه جبهه النصره.
وی افزود: از ویژگی‌های جنگ سوریه این بود که اگر روی یک تل عملیات می‌شد، خود به خود دو سه تا روستا آزاد می‌شدند، شاید محاصره به طور کامل برداشته نشده بود، اما مسیر برای انتقال تجهیزات برای پیشروی و طرح ریزی عملیات باز شده بود و داشت ادامه پیدا می‌کرد.
بهترین کاری که می‌شد انجام شود این بود که مسیر‌های ارتباطی آنان قطع شود تا راه ارتباطی نداشته باشند و تضعیف می‌شدند و، چون به نیروی هوایی در ظاهر دسترسی نداشتند و در این میان، رژیم صهیونیستی به اسم حمله به مواضع ضد اسراییلی، خدماتی به آنان می‌داد، اما بهترین راه این بود تا تجزیه شوند و دسترسی هایشان بسته شود که تضعیف شوند که این اتفاق افتاد.
در این حین خیلی عملیات‌ها انجام شد و نیرو‌های داوطلب زیادی از نیرو‌های فاطمیون، زینبیون، حیدریون و نبوین و اهل سنت ایران حضور داشتند، ارتش سوریه، جیش و دفاعی وطنی سوریه بودند.

اهمیت نقش شهید حاج حسین همدانی در سوریه 

نگاه من به شهید حاج حسین همدانی مطلقا منحصر به جنگ سوریه نیست  شهید همدانی در سوریه پایه‌ای بنا کرد که محور مقاومت سال‌ها از این نهالی که وی کاشت در حال بهره دهی نتایج آن است، این اصلا چیزی نیست که بشود از کنارش به راحتی رد شد. شهید همدانی زمانی که بین دولت و مردم سوریه فاصله افتاده بود و داشت در خیلی جا‌ها فاصله ایجاد می‌شد آنان را همدل کرد و در یک جبهه قرار داد، چون خودشان از ثمره‌های معجزه امام بود توانست این کار را انجام بدهد و همین معجزه را در سوریه به رخ همه جهان بکشد و این چیری کمی نیست که مردمی را که حالا اگر زاویه‌ای هم نداشته باشند خنثی باشند را با فرهنگ و مذهب خودش با توانایی‌هایی که شاید اصلا در معادلات نظامی دنیا جایگاهی نداشته باشد، یکدست کنید و در یک مسیر قرار دهید و بسیج عمومی را شکل بدهی و در راستای مقاومت بتوانید از ان‌ها استفاده کنید. کسی به این چیز‌ها در سوریه فکر نمی‌کرد، زیرا نظام سوریه، نظامی بود که فقط دولت و ارتش بود.
 
حال اگر زمانی در ارتش شکاف ایجاد شده باشد و در حال ریزش باشد اگر عده‌ای خیانت کنند و به فکر تجزیه بیفتند ، آنچه می‌تواند این را از خطر نجات دهد بسیج مردم با عنوان محور مقاومت که معجزه می‌کند، روزی امام همین کار را در کشور خودمان انجام داد و این معجزه را شکل داد.
 
هیچ اسمی برای بسیج نمی‌توانیم قرار دهیم واقعا یک معجزه الهی است. این معجزه در معجزه کاری بود که حاج حسین همدانی در سوریه انجام داد او خودش ثمره معجزه امام بود.
از طرح وی شهید حاج قاسم سلیمانی و سران مقاومت حمایت کردند و خیل بسیج مردمی در سوریه شکل گرفت و ثمره اش سال‌ها با جبهه مقاومت خواهد بود.

ناگفته هایی درباره شخصیت حاج قاسم 
آن چیزی که برای من در شخصیت حاج قاسم خیلی مورد توجه و گیراست جمع اضداد است شخصیت حاج قاسم شامل یک جمع اضدادی است که واقعا نظیرش در دنیا کم است. یک فرمانده نظامی مقتدری که مستکبران عالم از او می‌ترسند و یک انسان رئوف مهربان دل نرم با عاطفه‌ای که شاید نظیرش نباشه خیلی‌ها درگیر یک لبخندش باشند، مگر می‌شود این دو تا را باهم جمع کرد؟ چند نفر در عالم داریم که با این ویژگی‌ها باشند؟
از آن طرف، خم ابروی او لرزه به پیکر دشمن می‌اندازد و از این طرف لبخندش دل ببرد از کسانی که به او ارادت دارند. کار‌هایی که حاج قاسم در زندگیش انجام داد تازه یه بخشی از آن ثبت و ضبط است خیلی هایش نه گفته شد و نه شنیده شد. لفظ مکتب که حضرت آقا می‌گویند چقدر جای فکر دارد، وقتی که آقا می‌گویند مکتب، این مکتب در بعد نظامی، اجتماعی یا ابعاد دیگری مثل ابعاد سیاسی و ابعاد زندگی شخصی و تعبدی حاج قاسم را هم در بر می‌گیرد.
وقتی ، ولی خدا می‌گوید مکتب حاج قاسم یعنی حاج قاسم در تمام شئون زندگی می‌تواند الگوی خوبی باشد. اینکه شما با این شخصیت که حضور این فرد در هر نقطه‌ای از عالم دل عده‌ای از جبهه باطل را خالی می‌کند و دل افراد جبهه حق را گرم کند این چیزی غیر از این است که پای مکتب امیرالمومنین بزرگ شده است؟
یک ژنرال عالی رتبه بلند پایه قدرتمند مشهور شناخته شده در جهان وقتی به پای ضریح امام رضا یا پرچم حرم‌های متبرکه می‌رسد مثل کودکی، گریه می‌کند. این جمع اضداد است. ولی وقتی در میدان نبرد قرار می‌گیرد همه از نگاهش فرار می‌کنند خیلی مهم است که روی جمع اضداد حاج قاسم بنشینیم و بیندیشیم، یک اخلاق کاملا رسمی کاملا در چارچوب برای کسانی که با او کار می‌کنند و همان اخلاق تبدیل به یک رابطه پر محبت با همان آدمی که با او کار می‌کند خارج از فضای کاری و این اصلا کار راحتی نیست.
آقای عبداللهی افزود: وقتی حسین پورجعفری از نیرو‌های نزدیک به حاج قاسم می‌گوید که باید بروم و خسته شدم با آن که خیلی سفت و سخت و محکم تو مسائل کاری بود و مطلقا ذره‌ای کوتاه نمی‌آید، نامه‌ای می‌نویسد با این مضمون که هرجای این سفر چند بار تو را صدا کردم دائم فکر می‌کردم که کنار من هستی.
یا اینکه با این یک شخصیت ویژه اش که برای مردم منطقه جنگ زده بوکمال برای حفظ ناموس و آرامششان جنگیده و وقتی که شب در خانه یکی از خانه‌ها را سپری کرده، صبح هنگام بیرون رفتن، نامه‌ای می‌نویسد که من فلانی هستم اومدم تو خونه ت از من راضی باش اگر هم راضی نیستی با این شماره من زنگ بزن تا .. کجای دنیا همچین چیزی پیدا می‌شود این جمع اضداد محض است.


زوایای باز نشده از رشادت های مدافعان حرم در بوکمال و خان طومان

ما هنوز هیچ یک از گفتنی‌های جنگ سوریه را نگفتیم ما در بحث نبرد‌های سوریه گنجینه‌هایی داریم که اصلا راضی نمی‌شوند حرف بزنند؛ و آن هم علت دارد نه اینکه از تکلیف و رسالتشون بخواهند کوتاه بیایند ، چون کسی از آنان نخواست. شما فقط بوکمال و خان طومان  می‌گویید، اما جنگ بوکمال ، واقعا هیمنه امریکایی‌ها را شکست داد که در تاریخ اندکی از آن نیز ثبت نشده است.
امریکا سنگ بزرگی جلوی راه مقاومت گذاشت تا از آزادسازی بوکمال جلوگیری کند بیایید و ببینید بچه‌های باصفا و مخلص سپاه قدس و حاج قاسم چه کار کردند چه اتفاق بزرگی را رقم زدند الان اگر از کسی بپرسی نمی‌داند چه مسافتی را از کجا رفتند تا هزینه‌ای برای مقاومت نداشته و مثمر هم باشد.

میزان واقعی بودن روایت‌ها و مستند‌ها از جنگ سوریه 

میزان روایت ها ، بستگی به نویسنده دارد، اما خیلی چیز‌هایی که در کتاب‌ها آمده با واقعیت یکی است، خیلی از اطلاعاتی که در کتاب‌ها درباره سوریه آمده است دست اول است. من نمی‌توانم درباره چیزی که نخواندم نظر بدهم، ولی درباره چیزی که خودم می‌گویم می‌توانم نظر بدهم.
مستند‌های خیلی خوبی درباره سوریه ساخته شد ، مستند‌هایی که دست اول هستند واقعا خوبند. شما یه مستند می‌روید با امیرحسین حاجی نصیری ، اسماعیل حلب می‌گویید که دست اول‌تر از آن پیدا نمی‌شود.
ولی من چیزی که خودم مشاهد کردم و خودم عینا همان را مطرح می‌کنم  نه ذره‌ای کم می‌کنم نه ذره‌ای اضافه می‌کنم. در این باره می‌توانم نظر بدهم. اما درباره اینکه چه کسی چی نوشته و چقدرش واقعیت داره نمی‌شه به این راحتی نظر داد، اما این رو می‌دانم که محصولات مقاومت را متاسفانه آورده ایم تو یه سری کتاب‌های خاطرات که اغلب کلیشه‌ای است.
ما با شهدا زندگی کرده ایم شوخی می‌کردند گاهی هم اشتباه می‌کرد اما صداقتی ته وجودشان بود به اون نقطه‌ای رسید که باید همه این‌ها رو جارو می‌کرد و این کار را می‌کردند، این مزیت شهداست.
ویژگی شهدا همین است که تا دیروز در کنار تو اصلا فکرش را هم نمی‌کردی که شهید شود.
در بیمارستان حلب من روی تخت بودم رفیق ما آمد به او گفتم حاج مهدی بگو چه کسانی شهید شدند ، خیلی هاشون رو خودم دیده بودم.
اسم شهدا را که می‌گفت من بلند بلند می‌خندیدم فکر می‌کردند که من موج گرفتم پرستار را صدا می‌کرد ، گفتم بابا من خوبم ، ولی اینانی که می‌گویی شهید نمی‌شوند.
بعد می‌بینیم شهدا با این سبقه ای که برای خودمان درست کردیم یکی پیدا می‌شود دو ماهه توبه کرده و شهید می‌شود. کار‌های دینی، آدم را رشد می‌دهد، اما آنچه انسان را به سعادت می‌رساند صداقت است ، آن چیزی که آدم را در مقام شهید قرار می‌دهد اخلاص و صداقت است.
این‌ها همه معجزه است که بین فاطمیون و حیدریون و زینبیون... پیوند برقرار می‌شود که اگر این وضع در جبهه دشمن اتفاق افتاده بود از آن به عنوان معجزه یاد می‌کردند ،  مگر می‌شود باهم و در کنار کسانی بجنگی که زبانشان را نمی‌دانی!

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.