به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رحیم زارع گفت: صاحب خانهها اجاره بهای خارج از عرف را طلب میکنند و مستأجران به ناچار میپذیرند.
آقای زارع همچنین خواستار تعیین برنامه کوتاه مدت از سوی دولت برای مدیریت اجاره بها در کشور شده است.
در حدود ۲ سال گذشته و با شیوع ویروس کرونا، ستاد ملی مقابله با کرونا، برای افزایش بهای اجاره واحدهای مسکونی محدودیت گذاشته بود. با این حال در ماههای ابتدایی امسال، رشد هزینه تأمین مسکن، مستأجران را با مشکل مواجه کرد.
اواخر خرداد ماه امسال اما، با افزایش بهای اجاره در تهران و شهرهای دیگر کشور، شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با تأیید مصوبه جدید دولت تأکید کرد که اجاره بهای مسکن در تهران نسبت به پارسال حداکثر ۲۵ درصد و برای شهرهای دیگر ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.
مجلس هم بیشتر از یک ماه پیش کلیات طرح کنترل اجاره بهای واحدهای مسکونی را با فوریت تصویب کرد؛ با این حال رئیس مجلس آن را به کمیسیون عمران برگرداند. محمدباقر قالیباف در نشست علنی اول تیر ماه مجلس گفت که «این طرح باید با پیش نویس قانون اجاره داری حرفهای تا قبل زمستان بررسی شود و در بازه کوتاه کنونی، مصوبه سران قوا اجرا میشود.»
در گزارشهایی که از مرکز آمار اعلام شده، تیر ماه امسال قیمت مسکن در کل کشور نسبت به خرداد ماه نزدیک ۴ درصد و نسبت به تیر ماه پارسال نزدیک ۳۲ درصد افزایش داشته است. در این گزارش آمده اجاره بها در مقایسه با تیر ماه پارسال ۳۱.۴ بالاتر رفته و تورم اجاره بها در طول یک سال گذشته نزدیک ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.