به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، دومین اتفاق یعنی فروش خودرو با قرعه کشی البته همچنان به عنوان تنها راهکار رساندن خودرو به دست متقاضیان واقعی ادامه دارد. روشی که از همان ابتدا نیز با مخالفت بسیاری از کارشناسان رو به رو شد.
اما آنچه اکنون یک بار دیگر مساله قرعه کشی فروش خودرو را برجسته کرده است، موضع دیروز اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری است. معاون اول رییس جمهوری بر جلوگیری از رانتهای ناشی از قرعهکشی خودرو تاکید کرد و گفت: روشهای فروش خودرو در چارچوب منطقی و با رعایت حقوق تولید کننده و مصرف کننده انجام شود نه به صورت قرعه کشی.
آنچه معاون اول رئیس جمهوری خواستار آن شده است یعنی فروش خودرو از طریقی عادلانه و بدون رانت قرعه کشی در وهله اول دشوار به نظر می رسد. با این حال شاید تنها راه حل آن در واقعی سازی قیمت خودرو باشد.
در حال حاضر برای فروش فوق العاده خودرو در هر مرحله تقاضای میلیونی و برای پیش فروش یک ساله تقاضای چند صد هزار نفری وجود دارد. بخش زیادی از این تقاضا همان گروهی هستند که تقاضای کاذب را تشکیل می دهند و با هدف کسب سود از اختلاف قیمت خودرو در بازار و کارخانه وارد چرخه ثبت نام و بخت آزمایی در قرعه کشی می شوند.واقعی سازی قیمت خودرو در کارخانه تنها راهی است که می تواند یک شبه این تقاضا را به طور کامل از چرخه فروش کارخانه خودرو حذف کند.
همچنین ما به التفاوت قیمت خودرو در بازار و کارخانه را به جای جیب دلالان و سفته بازان وارد چرخه تولید کند. این افزایش نقدینگی در دست خودروسازان قطعا به افزایش تولید و در نهایت کاهش قیمت خودرو در بازار و به تبع آن کاهش قیمت حاشیه بازار کارخانه منجر خواهد شد.
خودروتک
2025