تورج بنیادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر اظهار داشت: این دستگاه ها با صرف یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون ریال اعتبار برای پیشبرد اهداف کشاورزی الگویی خریداری شده و برای انجام کارهای آموزشی برای کشاورزان مورد استفاده قرار می گیرد.
این مسوول ادامه داد: با این دستگاه ها بدون دخالت دست و شخم زدن می توان به کاشت انواع محصولات زراعی در مزارع به ویژه گندم و جو اقدام کرد.
وی، کشت مستقیم را از مهم ترین روش های حفاظت از خاک های اراضی کشاورزی و جلوگیری از تخریب آنها برشمرد و گفت: در روش کشت مستقیم برخلاف کشت معمول، دخالت و دست کاری با خاک به حداقل ممکن می رسد و به این ترتیب رطوبت و مواد آلی و بقایای گیاهی موجود در آن حفظ می شود، ضمن اینکه این نوع کشت بر رشد عملکرد و تولید محصولات نیز اثرگذار است.
این مسوول اظهار داشت: استفاده از کشاورزی مستقیم تاثیر بسزایی در حفظ و توسعه کشت دیم دارد چرا که این اراضی کم آب بوده و با روش های کشت مستقیم به جای کشت معمولی که در آن زمین شخم می خورد، رطوبت خاک حفظ می شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه کشاورزان با استفاده از تسهیلات مکانیزاسیون امکان تهیه و خرید دستگاه های کشت مستقیم را دارند، گفت: در حال ترویج کشت کشاورزی مستقیم از طریق برگزاری دوره های دانش افزایی و مدیریت مزرعه برای کشاورزان استان قزوین هستیم.
استان قزوین دارای ۴۸۹ هکتار اراضی کشاورزی است که حدود ۷۶ هزار هکتار از این رقم باغ و سایر زمین های زراعی است.