طرز تهیه ماهی سالمون سرخ شده
ویتامین دی موجود در ماهی های چرب واز جمله سالمون از بروز بیماری دیابت نوع 2 و بیماری ام اس (( بیماری سیستم خود ایمنی بدن )) جلوگیری می کند. اثرات بازدارنده مصرف ماهی سالمون دربردارنده ویتامین دی بر سرطان سینه، تخمدان، کولون و رکتوم اثبات شده است .مصرف 100 گرم سالمون 80 -100 درصد از میزان جذب روزانه ویتامین دی در بدن شما را تامین خواهد کرد.
مصرف سالمون به سلامت مغز نیز کمک می کند.
فیله بدون پوست ماهی سالمون | 170 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
پودر آویشن | در صورت تمایل به مقدار لازم |
لیمو ترش | 1 عدد |
برای تهیه ی ماهی سالمون سرخ شده ابتدا فیله سالمون را نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید. پس از 1 ساعت داخل تابه ای روغن بریزید و پس از داغ شدن ماهی را از سمت پوست داخل روغن قرار بدهید. زمانی که یک طرف آن سرخ شد برگردانید و طرف دیگر را سرخ کنید. در پایان آن را با لیموترش تازه و آویشن میل کنید.
این یکی از ساده ترین روش های پخت فیله ی ماهی سالمون است.
طرزتهیه ماهی سالمو با سس
تکه های سالمون | به تعداد دلخواه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
سیر ریز خرد شده | 4 حبه |
پیاز متوسط ریز خرد شده | نصف |
آب مرغ | 1 پیمانه |
لیمو متوسط | نصف یا 1 عدد |
شیر | 3 قاشق سوپخوری |
کره | به مقدار لازم |
برای پخت ماهی سالمون با سس لیمو و کره، ابتدا فیله های ماهی را با نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید. سپس داخل تابه روغن بریزید و پس از داغ شدن، فیله های سالمون را از سمت پوست داخل تابه قرار بدهید. زمانی که گوشت آن پخته شد و یک طرف آن سرخ شد آن را برگردانید و طرف دیگر ماهی را سرخ کنید.
در حین پختن ماهی سس آن را آماده کنید به این صورت که ابتدا آب مرغ را داخل قابلمه ای بریزید و پیاز و سیر ریز خرد شده و آب لیموترش را اضافه کنید و هم بزنید. پس از آن شیر را اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید و اجازه بدهید تا کاملا بجوشد و آب مرغ خیلی کم شود و کمی غلیظ شود.
میزان سس زیاد نیست. پس از آن کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کره آب شود. میزان کره به سلیقه ی شما بستگی دارد اما برای این میزان حداقل 25 گرم کره را اضافه کنید.
پس از پخت ماهی ها، آن را در ظرف سرو بکشید و از سس روی آن بریزید و میل کنید.
طرز تهیه ماهی سالمون سوخاری
فيله ماهى سالمون متوسط | 6 عدد |
پیاز کوچک | 1 عدد |
* سیر | 4-5 حبه |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو تازه | 3 قاشق غذاخوری |
* میزان سیر را می توانید با توجه به سلیقه ی خود تغییر بدهید.
برای تهیه ی ماهی سالمون ابتدا همه ی مواد لازم به غیر از ماهی را در غذاساز بریزیدو خوب میکس کنید. سپس تکه های ماهی سالمون را مواد میکس شده مخلوط کنید و به آرامی ماساژ بدهید تا مواد روی همه ی قسمت های ماهی را بپوشاند. آن را به مدت چن ساعت در یخچال قرار بدهید تا خوب مزه دار شوند.
کف سینی فر را چرب کنید و فیله های ماهی را به سمت پوست روی آن قرار بدهید. بعد داخل فر به مدت 30-40 دقیقه روی حرارت 170 درجه قرار بدهید.
اجازه بدهید ماهی به صورت کامل بپزد و بعد میل کنید.
طرز پخت ماهی سالمون شب عید
• ماهی سالمون را می توانید به صورت سوخاری تهیه کنید به این صورت که پس از مزه دار کردن آن را داخل آرد سوخاری قرار بدهید و سرخ کنید و یا ابتدا در آرد و بعد در تخم مرغ و در آخر در آرد سوخاری بزنید و در روغن سرخ کنید.
• ماهی سالمون را می توانید به صورت درسته یا نصفه و یا به صورت تکه تکه بپزید.
• از ماهی سالمون می توانید در ماهی شکم پر استفاده کنید.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته