طرز تهیه شامی مرغ به روش های متفاوت

بیتوته پنج شنبه 26 آبان 1401 - 00:10


طرز تهیه غذا با مرغ و شامی مرغ

 

طرز تهیه شامی مرغ

شامی مرغ کنجدی نوعی شامی یا کتلت است که با گوشت مرغ تهیه می شود و در آن از کنجد استفاده می شود. کنجد نوعی از دانه های روغنی است که برای رشد کودکان بسیار مفید است. کنجد دارای پروتئین، ویتامین های E ، F ، B ، D و لسیتین می باشد. ویتامین F که باعث تشکیل لایه هایی در پوست می شود و از سلولهای پوستی محافظت می کند.


کنجد بسیار مغذی و از نظر طب قدیم جز مواد غذایی گرم محسوب می شود و روغن آن بسیار مناسب برای رشد قدی و ذهنی کودکان است. در شامی مرغ کنجدی برای مغذی و مقوی شدن مرغ از کنجد استفاده کنید.

 

کتلت مرغ کنجدی

مواد لازم کتلت مرغ کنجدی:

سینه‌ مرغ  500 گرم
سیب زمینی آبپز متوسط 1 عدد 
نمک و فلفل  به مقدار لازم
زردچوبه و آویشن به مقدار لازم 
 سبزی معطر (در صورت تمایل)  2 قاشق غذاخوری
 پیاز متوسط  1 عدد
پودر سوخاری  به مقدار لازم 
 کنجد  1 فنجان

 

طرز تهیه شامی مرغ کنجدی :

برای تهیه ی کتلت مرغ ابتدا پیاز، گوشت مرغ، سیب زمینی را با هم چرخ کنید. تخم مرغ، سبزی و ادویه ها را مخلوط کنید.

 

سپس نصف کنجد و کمی آرد سوخاری را بریزید تا قوام بیاید سپس شامی مرغ کنجدی را به شکل دلخواه در آورید و آن را داخل کنجد بغلتانید و در روغن داغ سرخ کنید. (بیشتر بخوانید:تزیین کتلت و شامی )

 

نکاتی برای طرزتهیه شامی مرغ :

برای این کتلت می توانید هم از مرغ پخته و هم خام استفاده کنید.

می توانید از کنجد فقط برای پوشش کتلت استفاده کنید و داخل مواد نریزید. اما خوشمزگی این کتلت به کنجد داخل مواد است.

 

طرز تهیه شامی مرغ با سیب زمینی:

طرز تهیه شامی مرغ پخته با سیب زمینی

 

مواد لازم برای شامی مرغ با سیب زمینی:

 سینه مرغ 1 عدد متوسط 
 پیاز متوسط 2 عدد 
 تخم مرغ 2 عدد 
 سیب زمینی متوسط 3 عدد 
 پودر سوخاری 1 فنجان 
 زعفران ساییده نصف قاشق چایخوری 
 نمک و فلفل به مقدار لازم 

 

طرز تهیه کتلت مرغ و سیب زمینی:

سینه مرغ را با 1 عدد پیاز، یک لیوان آب و مقداری نمک، فلفل و زعفران روی حرارت قرار دهید و به آرامی بپزید.

 

سیب زمینی ها را هم با کمی آب و نمک بپزید. سپس پوست بگیرید و رنده کنید. بعد از اینکه مرغ پخته شد استخوان هایش را جدا کنید و به همراه سیب زمینی چرخ کنید.

 

پیاز را هم رنده کنید و به مرغ و سیب زمینی ها اضافه کنید. سپس تخم مرغ و کمی زعفران و نمک و فلفل هم بزنید و با دست خوب ورز دهید.

 

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید و اجازه بدهید داغ شود.

 

کف دستتان را با پودر سوخاری آغشته کنید و از مواد به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و در کف دست به صورت گرد یا بیضی شکل دهید و کتلت ها را داخل روغن داغ شده سرخ کنید. سپس در ظرف مورد نظر بچینید و با سبزیجات دلخواه سرو کنید.

 

طرز تهیه شامی مرغ خام :

طرز پخت شامی مرغ

 

مواد لازم شامی مرغ خام برای 4 نفر :

گوشت مرغ 400 گرم
تخم مرغ 3 عدد
پیاز متوسط 1 عدد
آرد سوخاری 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و آویشن به مقدار لازم

 

طرز تهیه شامی مرغ خام :

ابتدا پیاز را پوست بگیرید و بشویید و ریز رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید، سپس گوشت مرغ را 2 بار چرخ کنید و در کاسه ای بزرگ بریزید و پیاز را با آن خوب مخلوط کنید. تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید. سپس نمک، فلفل سیاه و آویشن روی آن ها بپاشید و مواد را خوب ورز بدهید تا کاملا با هم مخلوط شوند و حالت چسبندگی داشته باشند. 1 قاشق غذاخوری آرد سوخاری به مایه اضافه کنید.

 

و ورز بدهید تا مایه منسجم شود. اگر نیاز بود می توانید 1 قاشق دیگر هم آرد سوخاری روی مایه بریزید. در تابه ای روغن بریزید و حرارت را کم کنید تا داغ شود. آرد سوخاری را در بشقابی بریزید و کنار دستتان قرار بدهید.

 

و به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه شامی بردارید و با دو کف دست یا با استفاده از قالب به آن فرم بدهید و در آرد سوخاری بغلتانید و داخل روغن داغ شده قرار بدهید. حرارت را به هیچ وجه تغییر ندهید تا هم مغز پخت شود و هم سرخ شود.

 

هر دو طرف شامی ها را سرخ کنید و در پایان شامی های آماده شده را در دیس بکشید و با خیارشور و گوجه تزئین کنید و با نان سرو کنید.

 

گردآوری: بخش آشپزی بیتوته

 

منبع خبر "بیتوته" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.