صنعت دریا باید با تربیت نیرو‌های متخصص دانشگاه‌ها متحول شود

صدا و سیما دوشنبه 19 دی 1401 - 08:31
رئیس سازمان امور دانشجویان از دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر بازدید کرد و در جمع مسئولان این دانشگاه صنایع دریایی را مهم توصیف نمود و به نقش عظیم آن در اقتصاد کشور و اشتغال و تولید اشاره کرد.

صنعت دریا باید با تربیت نیرو‌های متخصص دانشگاه‌ها متحول شودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، داداش‌پور رئیس سازمان امور دانشجویان در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر با حضور در سرا‌های دانشجویی در تعدادی از اتاق‌های دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری حضور یافته و در یک فضای صمیمی به گفتگو با دانشجویان پرداخت و از نزدیک در جریان آخرین مسائل دانشجویان خوابگاهی قرار گرفت.

معاون وزیر و رئیس سازمان دانشجویی در این بازدید از اهتمام ویژه مسئولان این حوزه برای رفع برخی از نارسایی‌ها سخن گفت و افزود: بازگشایی دانشگاه بعد از حدود دو سال وقفه و برخی چالش‌های اقتصادی باعث شد تا روند ساماندهی امور اجرایی و رفاهی با شتاب مطلوبی پیش نرود که امیدواریم با مساعدت‌هایی که از سوی دستگاه‌های ذی ربط انجام گرفته و همچنین تمهیدات ویژه دانشگاه، این معضلات به زودی برطرف شود.

وی همچنین از دانشجویان خواست با ارایه نقطه نظرات سازنده و همدلانه خود، متولیان امور را در این مسیر همراهی کنند.

در ادامه، جلسه‌ای با حضور اعضای هیئت رئیسه و مدیران حوزه دانشجویی دانشگاه با رئیس سازمان امور دانشجویان تشکیل شد که در ابتدای این جلسه، سرپرست دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، با ارائه‌ گزارشی، به تبیین جایگاه دانشگاه و امکانات لازم جهت رشد چشمگیر این دانشگاه در حوزه‌های مختلف به ویژه حوزه دانشجویی پرداخت و همه اعضاء در گزارشی از حوزه‌های مربوط به خود، به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.

سپس رئیس سازمان امور دانشجویان در این جلسه از دریا به عنوان موهبتی عظیم و سرمایه‌ای غنی برای ایران نام برد و گفت: کشور ایران در شمال و جنوب موقعیت بسیار خوبی از لحاظ دسترسی به دریا دارد و می‌تواند در ابعاد بسیار وسیع برای کشور و مردم در رونق علمی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و گردشگری موثری و مفید باشد. ثروت‌های بی‌شماری در دریا وجود دارد که متاسفانه هنوز استفاده بهینه ای از آنها نشده و باید دانشگاه‌ها در این حوزه خلأ‌های موجود را پر کنند.

صنعت دریا باید با تربیت نیرو‌های متخصص دانشگاه‌ها متحول شودداداش‌پور در ادامه به ظرفیت‌های موجود در صنعت دریا اشاره کرد و افزود: صنایع دریایی مانند حمل‌ونقل دریایی، ساخت و تعمیر کشتی، صنایع فراساحل، انرژی‌های تجدیدپذیر، صنایع دریایی نظامی، تامین مواد و تجهیزات، گردشگری دریایی، شیلات و صنایع وابسته را شامل می‌شود که هرکدام از این صنایع، سهم عظیمی در اقتصاد کشور دارند و علاوه‌ بر ایجاد فرصت‌های متعدد شغلی، می‌توانند شاخص رشد اقتصادی کشور را به شکل غیرقابل باوری تغییر دهند.

وی همچنین حقوق بین‌الملل دریایی را نیز مهم برشمرد و از دانشگاه‌های مرتبط خواست تا با جدیت به موضوع صنعت دریا اهتمام ورزند و با همت، تخصص، پشتکار و برنامه‌ریزی دقیق، به شکوفایی و رسیدن به نقطه مطلوب گام بردارند.

معاون وزیر علوم تصریح کرد: اهمیت دریا و نقش آن در اقتصاد و زندگی امروز انکارناپذیر است و منافع کشور‌های صاحب دریا ارتباطی مستقیم با نیازمندی‌ها، توانایی‌ها و فرهنگ آن‌ها دارد و اگر دانش خود را در حوزه به سطح عالی افزایش دهیم، مطمئنا بسیاری از مشکلات اشتغال، تولید و رشد اقتصادی و ... از میان می‌رود.

گفتنی است؛ درحال حاضر ۲۰ دانشگاه فعال در حوزه دریا در کشور فعال است و ایران در زمینه تولیدات علمی حوزه دریا در جهان، در جایگاه یازدهم و در خاورمیانه رتبه نخست را دارد. درحال حاضر ۵۰ شرکت دانش‌بنیان، ۳ مرکز نوآوری دریایی و یک شتاب‌دهنده در زیست‌بوم فناوری و نوآوری دریا فعال است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.