منصور غلامی امروز (شنبه- ۱۸ بهمن ماه) در مراسم افتتاح پروژه های عمرانی دانشگاه اصفهان در تالار پیامبر اعظم این دانشگاه، با گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار کرد: سال ۵۸ دانشجوی این دانشگاه بودم و امروز می بینم که چه اقدامات عظیمی انجام شده است، بستر دانشگاه اصفهان نیز این ضرورت را ایجاب می کرده که کارهای ماندگاری انجام شود و امروز دانشگاه اصفهان یکی از بزرگترین دانشگاه های کشور و دارای جایگاه بین المللی است.
وی با اشاره به انتقال دانشگاه ها از جمله دانشگاه اصفهان از نسل دوم و سوم به نسل چهارم، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیاز به نیروی انسانی تحصیل کرده در کشور بسیار زیاد بود. شاید در کمتر از دو دهه تلاش دانشگاه ها، رشد اعضای هیات علمی و گسترش فضای علمی کمک کرد و نیروی انسانی مورد نیاز کشور را تامین و جایگزین نیروهای خارجی کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: امروز باعث افتخار است که بیشتر قریب به اتفاق کارشناسان، متخصصان و مدیران کشور تربیت شده دانشگاه های کشور هستند که سرمایه کشور است و به آن افتخار می کنیم.
آموزش نیروی متخصص مجهز به علم و دانش سرلوحه کارها در کشور
غلامی با اشاره به اینکه طی این مدت به سمت بهبود فرایند آموزشی در کشور حرکت کرده ایم، افزود: آموزش نیروی متخصص مجهز به علم و دانش روز همواره سرلوحه کار بوده و هست.
وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاه های کشور در دهه دوم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حرکت جدی در حوزه پژوهش را آغاز کرده اند، گفت: اگر امروز در جایگاه ۱۵ رشد و تولید علم در دنیا هستیم نشان می دهد مراکز علمی و دانشگاهی ما کار جدی و جهادی انجام داده اند که در مصاف با کشورهایی بوده که توانمندی مادی بیشتری داشته اند و در معرض محدودیت های جنگ تحمیلی و تحریم ها نبوده اند. بنابراین در یک رقابت نابرابر با کشورهای توانمند دنیا جایگاه ۱۵ در تولید علم را به دست آورده ایم.
وی ادامه داد: در دهه سوم بعد از پیروزی انقلاب این موضوع مطرح شد که علم نافع چقدر تولید شده است؟ قطعا همه علوم می تواند مورد بهره برداری قرار گیرد ولی تبدیل دانش به ثروت و فناوری شکل گرفته که به سمت ایجاد مراکز رشد برود نیز مهم است و اساتید و دانشجویان به این سمت تمایل نشان دادند، در نهایت پارک های علم و فناوری و مراکز رشد شکل گرفت.
بیش از ۱۹۵ مرکز رشد و ۴۵ پارک علم و فناوری فعال در کشور
به گزارش ایسنا، غلامی با بیان اینکه امروز بیش از ۱۹۵ مرکز رشد در ذیل دانشگاه ها و وزارت علوم و بیش از ۴۵ پارک علم و فناوری در کشور داریم، گفت: دانش آموختگان علم خود را برای تولید محصولات فناورانه در زمینه های مورد نیاز کشور به کار می گیرند که این نگاه باید به جامعه منتقل شود.
وزیر علوم تاکید کرد: اگر قرار است امیدی باشد باید به مراکز تولید علم و فناوری در کشور باشد و اگر سرمایه گذاری باید انجام شود باید برای به فعلیت درآوردن یافته ها و آموخته های دانشجویان ما باشد.
وی اظهار امیدواری کرد همه مسئولان در تمام رده ها به این مهم توجه داشته باشند که نجات کشور و سربلندی کشور از اتکا به داخل و اساتید، دانشجویان و مراکز علمی ما به وجود خواهد آمد.
امیدواریم مجلس نیز نگاه حمایتی بیشتری به مراکز علمی داشته باشد
غلامی با بیان اینکه نیت ها و نگاه های دولت به سمت کمک به مراکز علمی است، تصریح کرد: امیدواریم محدودیت هایی که همه مطلع هستیم از پیش پای ما برداشته شود.
وی با تصریح براینکه رویکرد وزارتخانه ها به سمت دانشگاه ها باید استقبال شود و پاسخ مثبت و منطقی داده شود، اظهار امیدواری کرد که مجلس نیز نگاه حمایتی بیشتری به مراکز علمی داشته باشد و در برنامه هفتم توسعه نیز مراکز علمی و فناورانه ما مشارکت بیشتری داشته باشند.
وزیر علوم و تحقیقات و فناوری همچنین اظهار امیدواری کرد که همه شاهد روزهایی باشیم که سربلندی و آسایش و رفاه مردم ما از مسیر کار علمی و حرکت های دانش بنیان و علمی حاصل شود.
انتهای پیام