چگونه قارچ‌های خوراکی را از سمی تشخیص دهیم؟

صدا و سیما یکشنبه 27 فروردین 1402 - 12:17
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان اورژانس کشور نسبت به عوارض خطرناک مسمومیت با قارچ‌های سمی هشدار داد.
 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی سازمان اورژانس کشور، دکتر حسن نوری ساری در زمینه عوارض مسمومیت با قارچ های سمی گفت: همه ساله با شروع فصل بهار و به دنبال بارندگی‌های فصلی شاهد رویش قارچ‌های خودرو در دامنه طبیعت هستیم که از نظر شکل ظاهری بسیار شبیه قارچ‌های خوراکی هستند و به همین دلیل مصرف آن‌ها همه ساله موجب مسمومیت تعداد زیادی از شهروندان می‌شود.
 
وی افزود: مصرف این قارچ‌ها می‌تواند به بروز علایمی، چون تهوع، استفراغ، دل درد، علائم گوارشی و یا در برخی موارد به نارسایی کبدی و حتی مرگ منجر شود. همچنین اختلالات روانی، توهم، تشنج، اختلالات رفتاری از مخاطرات مصرف این قارچ ها است.
 
معاون سازمان اورژانس کشور خاطر نشان کرد: متاسفانه عوارض و اختلالات روانی مصرف این مواد غیرقابل پیش بینی و غیر قابل کنترل بوده و ممکن است ماه‌ها و سال‌ها بعد از مصرف به صورت ناگهانی و خودبخودی ظاهر شوند.
 
دکتر نوری همچنین از تدوین دستورالعمل کنترل و درمان مسمومیت‌های ناشی از قارچ‌های سمی و ابلاغ آن به مراکز اورژانس سراسر کشور برای خدمت رسانی هر چه بهتر به هموطنان خبر داد.
 
این پزشک متخصص فوریت‌های پزشکی در پایان از مردم خواست با توجه به خطرات و عوارض مرگبار و جبران ناپذیر مسمومیت با قارچ ها، تنها از قارچ‌های خوراکی تولید شده توسط کارخانه‌های معتبر استفاده کرده و از هرگونه مصرف سایر انواع قارچ خودداری نمایند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.