به گزارش بهداشت نیوز سلمان اسحاقی، در تشریح نخستین نشست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در اجلاسیه دوم از بررسی ارزیابی عملکرد بخش بهداشت، درمان، امداد و نجات کشور در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و ارزیابی میزان آمادگی ساختارهای سلامت برای مقابله با شرایط بحرانی خبر داد و گفت: با استناد به گزارشهای مستند و متقن ارائه شده به هیئت رئیسه مجلس، طی این مدت، بیشترین سطح نظارت میدانی از سوی نمایندگان عضو کمیسیون بهداشت صورت گرفت و در این رابطه رئیس مجلس شورای اسلامی از عملکرد کمیسیون تقدیر کرد.
وی افزود: در این رابطه ۲۳ نفر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان به شکل محسوس و نامحسوس، با استفاده از ظرفیتهای گوناگون، از زیرساختهای بهداشت، درمان، امداد و نجات در اقصینقاط کشور بازدید کردند و آمادگی میدانی این مجموعهها را مورد ارزیابی دقیق قرار دادند.
اسحاقی با اشاره به نتایج این بازدیدها با یادآوری اینکه کمیسیون بهداشت و درمان، عملکرد دستگاههای مسئول در حوزه سلامت کشور را در طول جنگ ۱۲ روزه، موفق و قابل دفاع، ارزیابی میکند، ادامه داد: در همین راستا، از زحمات و تدابیر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونان مربوطه بهویژه معاون درمان، رؤسای سازمان غذا و دارو و سازمان اورژانس کشور و رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، در جریان جنگ اخیر تقدیر و تشکر میکنیم.
وی با اعلام اینکه کمیسیون با افتخار، «مهر تأیید» بر عملکرد حوزه بهداشت و درمان زده است، گفت: با تکیه بر مستندات بعد از آمادگی بسیار خوب نیروهای نظامی و اطلاعاتی، حوزه بهداشت، درمان، امداد و نجات از آمادگی و عملکرد بسیار خوبی در بحران اخیر برخوردار بودهاند.
اسحاقی یادآور شد: در نشست مقرر شد که وزیر بهداشت و رئیس جمعیت هلال احمر، گزارشهای مکتوب، جامع و مستند از اقدامات و عملکرد خود را به کمیسیون ارائه کنند و این رویکرد با هدف استمرار نظارت تخصصی و دقیق برای ارتقای آمادگی کشور در حوزه سلامت دنبال میشود.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، همچنین به بررسی موضوع ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی در این نشست اشاره کرد و گفت: بر اساس ارزیابیهای انجامشده، در جریان جنگ ۱۲ روزه، نه تنها نیازی به استفاده از ذخایر دارویی و تجهیزات و ملزومات پزشکی استراتژیک کشور پیش نیامد بلکه روند افزایش این ذخایر نیز آغاز شده و این موضوع افتخارآمیز است و نشان میدهد که کشور از نظر تأمین اقلام حیاتی در وضعیت مناسبی قرار دارد.
وی ادامه داد: در همین راستا، از سازمان برنامه و بودجه درخواست داریم نسبت به تأمین منابع ارزی و ریالی مورد نیاز بازار دارویی کشور، توجه ویژه داشته باشد و حمایت جدی از وزارت بهداشت و جمعیت هلال احمر را در دستور کار قرار دهد، این مسئله، نه تنها اولویت بخش سلامت، بلکه موضوعی راهبردی در امنیت ملی است.
اسحاقی همچنین به یکی از نگرانیهای جدی کمیسیون بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: مقرر شد وزیر بهداشت گزارش آخرین پیگیریها در مورد شکایت جمهوری اسلامی ایران به سازمان بهداشت جهانی در رابطه با تجاوز رژیم صهیونی به مراکز درمانی و بیمارستانها را به کمیسیون ارائه کند. یکی از رویههای بسیار منحوس و ضد انسانی رژیم صهیونیستی حمله به مراکز درمانی و بیمارستانها است و این جنایات که بارها در غزه و لبنان و اخیراً در ایران تکرار شده، از منظر حقوق بشری و اخلاقی محکوم است. بنابراین، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با جدیت پیگیر این مسئله خواهد بود و تلاش میکند از طریق ابزارهای حقوقی، رسانهای و دیپلماتیک، این اقدامات وحشیانه را به طور جدی پیگیری و افشا کند.
منبع: خانه ملت