به گزارش بهداشت نیوز، برخلاف اکثر میوهها و سبزیجات، محیط سرد برای نگهداری گوجهفرنگی مناسب نیست. زمانی که گوجهفرنگی در یخچال باشد، بافت و طعم اصلیاش را از دست میدهد. از همینرو، بهتر است گوجهفرنگی تازه را در دمای محیط نگهداری کنید؛ البته در محیطی خنک و دور از نور. قرار دادن سبد روی گوجهفرنگیها به ماندگاری طولانیتر و جلوگیری از فاسد شدن شان کمک میکند. در این شرایط گوجهفرنگی حدود یک هفته سالم باقی میماند. البته گوجهفرنگیهای خیلی رسیده را نمیتوان به این شکل نگهداری کرد زیرا خیلی زود فاسد میشوند.
کنسرو کردن گوجهفرنگی
اگر دوست دارید از طعم گوجهفرنگی برای مدت طولانی لذت ببرید، میتوانید گوجهفرنگیها را کنسرو کنید. گوجهفرنگی را بپزید و همراه با کمی نمک و سبزیجات معطر مانند ریحان، آویشن یا رزماری در شیشه کنسرو بریزید. از سالم بودن درب فلزی شیشه مطمئن شوید. پس از ریختن گوجهفرنگی داغ درون شیشه، بلافاصله آن را برگردانید تا بخار اضافی آن خارج شود و پس از سرد شدن، آن را جابجا کنید. روش دیگر کنسروکردن آن است که میتوانید شیشههای گوجهفرنگی را در ظرفی از آب جوش چیده و چند دقیقهای روی حرارت بگذارید.
نگهداری گوجهفرنگی در فریزر
منجمد کردن نیز روش مناسب دیگری برای نگهداری گوجهفرنگی است. البته بافت و مزه گوجهفرنگی خام پس از انجماد تا حدی تغییر میکند. بنابراین، بهتر است گوجهفرنگی را خرد کرده و با کمی روغن حرارت دهید و سپس آنرا در فریزر بگذارید تا برای انواع غذاها آماده باشد.
خشک کردن گوجهفرنگی
یکی دیگر از روشهای نگهداری گوجهفرنگی، خشک کردن است. این روش فضای کمتری میگیرد و حتی میتوان هنگام سفر نیز به همراه داشت. برای این منظور، گوجهفرنگیها را بهشکل حلقهای برش بزنید و در سینی فر بچینید. اگر کمی سبزی معطر یا روغن نیز روی گوجهفرنگیها بزنید طعم خوشایندتری پیدا میکند. به این ترتیب، سینی را چند ساعت در فر با دمای پایین بگذارید تا کاملا خشک شود. یادتان باشد که اگر گوجهفرنگیها رطوبت داشته باشند و زود آنها را بردارید، خیلی سریع کپک میزنند. به این ترتیب می توانید گوجهفرنگیهای خشک شده را پودر کرده و در ظرف دربسته نگهداری کنید.
منبع: سلامت