به گزارش بهداشت نیوز، دکتر بابک اقبالی افزود:از آنجا که در دیابت نوع 2 افزایش قند خون به آهستگی و به مرور زمان رخ می دهد، اغلب مبتلایان علامتی ندارند به عبارتی شایعترین علامت دیابت نوع دو، بی علامتی است.
وی اظهار کرد: علت اصلی بیماری دیابت هنوز به طور کامل شناخته نشده اما در افراد بزرگسال (با سن بیش از 30 سال) عواملی از قبیل اضافه وزن و چاقی، کم تحرکی یا عدم فعالیت بدنی (ورزش)، سابقه فامیلی وارثی، چربی و فشارخون بالا مهترین علل بروز دیابت نوع 2 است.
رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه خاطر نشان کرد: شناسایی افراد در مرحله پیش دیابت و اقدام جهت کنترل عوامل خطر از جمله کاهش وزن از طریق اصلاح رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی از بروز دیابت پیشگیری کرده و یا حداقل بروز بیماری را به تعویق می اندازد.
دکتر اقبالی با بیان اینکه دیابت در حال حاضر درمان قطعی ندارد و فقط می توانیم با کنترل قندخون در محدوده ی طبیعی از بروز عوارض آن پیشگیری کنیم گفت: داروها در درمان دیابت اهمیت بسیار زیادی دارند ولی درمانهای غیردارویی از جمله ورزش و رژیم غذایی نیز باید همزمان با مصرف داروها انجام شوند تا درمان به شکل مطلوبتری صورت پذیرد و افراد دیابتی علاوه بر کنترل قند، باید چربی و فشارخون خود را هم کنترل کنند.
وی ادامه داد: از هر 10 نفر مبتلا به دیابت نوع دو معمولاً 8 نفر آنها چاق هستند و نیاز به کاهش وزن دارند بنابراین فرد مبتلا به دیابت باید همیشه وزن خود را در حد طبیعی نگه دارد و تغذیه صحیح نه تنها به کنترل بهتر قندخون کمک می کند بلکه به کم کردن وزن یا حفظ وزن طبیعی و نیز کنترل چربی و فشارخون هم کمک قابل توجهی می کند.
دکتر اقبالی افزود: کمترین اثر مثبت ورزش در افراد دیابتی کاهش قند خون در کوتاه مدت است ولی ورزش اثرات بسیار مفید دیگری نیز دارد و باعث کارایی بیشتر، کاهش وزن، احساس نشاط و تندرستی می شود.