مصرف قهوه برای زنان باردار مضر است؟

بهداشت نیوز جمعه 08 دی 1402 - 16:40

به گزارش بهداشت نیوز قهوه پرمصرف‌ترین نوشیدنی در سراسر جهان (با مصرف متوسط ​​روزانه بیش از ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین، معادل تقریباً چهار فنجان) است. قهوه منبع اصلی کافئین است، اما در بیشتر جمعیت‌ها نوشیدنی‌های دیگر مانند چای و نوشابه‌ها یا غذا‌هایی مانند شکلات نیز می‌توانند در دریافت کافئین فرد نقش داشته باشند.

در طول بارداری، اما چندین تغییر فیزیولوژیکی رخ می‌دهد که سرعت متابولیسم کافئین را به دلیل کاهش فعالیت آنزیم کبدی بویژه در سه ماهه سوم کاهش می‌دهد. از آنجایی که کافئین می‌تواند آزادانه از جفت عبور کند و جنین قادر به متابولیسم مولکول نیست، جنین متناسب با سطوح مصرفی مادر در معرض کافئین و متابولیت‌های آن قرار می‌گیرد.

دستورالعمل‌های فعلی سازمان جهانی بهداشت مصرف کمتر از ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین یا دو تا سه فنجان قهوه در روز را در دوران بارداری توصیه می‌کنند.

به گفته برخی محققان، عادات نوشیدن قهوه تاحدودی ژنتیکی است و مجموعه خاصی از ژن‌های متنوع بر مقدار قهوه‌ای که می‌نوشیم اثر می‌گذارد. نتایج تجزیه و تحلیل ژنتیکی نشان می‌دهد که هیچ تغییری در خطر سقط جنین، مرده‌زایی، زایمان زودرس یا تأثیر بر سن حاملگی مرتبط با مصرف محدود قهوه نیست. اگرچه هر دو تجزیه و تحلیل ارتباط بین افزایش مصرف قهوه و وزن بیشتر هنگام تولد را نشان داده است.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در واقع آنالیز ژنتیکی نشان می‌دهد مصرف قهوه در دوران بارداری بی‌خطر است؛ با این حال این مطالعه تنها به برخی از پیامد‌های نامطلوب بارداری توجه داشته است و ممکن است مصرف کافئین بر دیگر جنبه‌های مهم رشد جنین تاثیر بگذارد؛ بنابراین مصرف زیاد قهوه در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.

منبع: همشهری

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.