برنامه سوم و ماجرای سرویس بهداشتی/کمبود دستشویی در شهر

خبرگزاری فارس شنبه 09 اسفند 1399 - 14:02
برنامه سوم و ماجرای سرویس بهداشتی/کمبود دستشویی در شهر

گروه اجتمای خبرگزاری فارس، کلان‌شهر تهران با بیش از10 میلیون جمعیت، سرانه خدمات سرویس بهداشتی آن با توجه به میزان جمعیت مناسب نیست. در برخی از محلات تهران هنوز سرویس بهداشتی‌ وجود ندارد و پیدا کردن یک سرویس بهداشتی به یک معضل تبدیل می‌شود.

در برخی مواقع شهروندان باید برای رسیدن به یک سرویس بهداشتی مسافت طولانی را طی کنند. البته در برخی از موارد هم سرویس‌های بهداشتی تمیز نبوده و شهروندان ترجیح می‌دهند که از آنها استفاده نکنند.

بازدید از تک تک سرویس های بهداشتی/احصاء مشکلات

سرانه سرویس بهداشتی عمومی در تهران به اندازه جمعیت نیست و مشکلاتی در این زمینه وجود دارد، هر چند که تعدادی سرویس بهداشتی در نقاط مختلف شهر احداث شده است. ناهید خداکرمی عضو شورای شهر تهران درا ین باره به خبرنگار فارس، گفت: در طی دو سال گذشته از تک‌تک سرویس‌های بهداشتی در سطح شهر تهران بازدید شده است. مشکلات احصاء و توسعه سرویس‌های بهداشتی در دستورکار قرار گرفته است.

مقاومت در ساخت سرویس بهداشتی دربرخی نقاط شهر

وی با بیان اینکه در برخی از مناطق تعداد سرویس‌های بهداشتی زیاد است، گفت: اما در برخی از مناطق هم با مقاومت برای ساخت و توسعه سرویس‌های بهداشتی روبه‌رو هستیم.

عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: مثلاً در مکان‌های تجاری، کسبه اجازه نمی‌دهند سرویس بهداشتی ساخته شود و معتقدند که ارزش ملک آنها پائین می‌آید و عوارض ناشی از سرویس بهداشتی برای آنها وجود دارد. 

 سرویس‌های بهداشتی باید در مراکز شلوغ و در اطراف مراکز تجاری ایجاد شود

خداکرمی با بیان اینکه سرویس‌های بهداشتی باید در مراکز شلوغ و در اطراف مراکز تجاری ایجاد شود، گفت: ‌البته ما برای احداث با مشکلاتی روبه‌رو هستیم و بعضاً ارزش ریالی املاک بالاست. در برخی از جاهایی که نیاز به سرویس بهداشتی است، شاید شهرداری ملکی نداشته باشد، اما در برنامه ما،‌ احداث سرویس بهداشتی وجود دارد. 

احداث سرویس بهداشتی در نزدیکی برخی از ایستگاه های مترو

وی به ایجاد سرویس‌های بهداشتی پرتابل اشاره کرد و گفت: این را بگویم که در حال حاضر وضع ما مطلوب است و در نزدیکی ایستگاه‌های مترو سرویس‌های بهداشتی وجود دارد، البته شهرداری‌های مناطق و خدمات شهری زیباسازی با این موضوع بیشتر در ارتباط هستند و کارشناسان با بازدیدهای میدانی، اطلاعات لازم را به دست آورده‌اند.

برنامه سوم و ماجرای سرویس بهداشتی

وی به برنامه سوم در خصوص توسعه سرویس‌های بهداشتی اشاره‌ای کرد و گفت: باید میزان دسترسی به سرویس‌های بهداشتی محقق شود. البته در حال حاضر هم از برنامه جلوتر هستیم و قبل از اتمام برنامه سوم، سرویس‌های بهداشتی لازم ا یجاد می‌شود.

عضو شورای شهر تهران در خصوص آمار سرویس‌های بهداشتی در تهران گفت: در حال حاضر آمار دقیق را ندارم، اما تمام اکیپ‌های ما بازدیدهای میدانی را انجام داده‌اند و امیدواریم با مکان‌یابی درست این اقدامات لازم صورت گیرد.

پیدا کردن نزدیک ترین سرویس بهداشتی با چند کلیک

وی اضافه کرد:‌ شهروندان می‌توانند با مراجعه به سامانه تهران من و با زدن چند کلیک، نزدیک‌ترین سرویس بهداشتی را پیدا کنند.

کارگروهی برای بازدیدهای میدانی از سرویس‌های بهداشتی صورت گرفته و آمارهای لازم کسب شده است و مشخص است که در کدام مناطق سرویس‌های بهداشتی کمتر است. البته شهروندان هم می‌توانند در نقاطی که نیاز ضروری به سرویس بهداشتی است، با سامانه 137 تماس گیرند. 

در کلان‌شهر تهران با وجود توسعه شهری باید امکانات و تجهیزات هم رشد پیدا کنند و دسترسی شهروندان به خدمات راحت‌تر شود. باید زیرساخت‌های لازم برای کمبود سرویس بهداشتی در مناطق مورد نیاز فراهم شود. 

سرویس‌های بهداشتی ایجاد شده است اما کافی نیست

در کشورهای توسعه‌یافته، مکان‌یابی سرویس‌های بهداشتی به تعداد کافی و در مکان‌های مناسب هم‌زمان وجود دارد، اما در تهران همچنان این مشکل به قوت خود باقی است، هر چند که سرویس‌های بهداشتی ایجاد شده است اما کافی نیست. باید تعداد سرویس‌های بهداشتی با توجه به جمعیت محله و میزان رفت و آمدها درنظر گرفته شود. البته با وجود بیماری کووید19 باید سرویس بهداشتی از نظافت بهتری برخوردار شوند.

یکی از شهروندان در خصوص سرویس بهداشتی محله‌شان در غرب تهران گفت: سرویس بهداشتی در این محل ما به پاتوقی برای معتادان تبدیل شده است، از سوی دیگر سرویس بهداشتی به تعداد هم لازم نداریم. 

شهروند دیگری می‌گوید: وقتی به مراکز خرید می‌رویم، دسترسی به سرویس بهداشتی سخت است و مجبوریم از مغازه‌داران بخواهیم اگر سرویس بهداشتی دارند از آنها استفاده کنیم. 

علی اصغر عطایی مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران در خصوص آخرین وضعیت سرویس‌های بهداشتی در تهران به خبرنگار فارس گفت: وضعیت‌مان خوب است، اما باید تعداد بیشتری سرویس بهداشتی ایجاد شود. در کلان‌شهر تهران باید سرویس‌های بهداشتی در نقاطی که تجمع بیشتری است ایجاد شود، مانند بازارها، پاساژها، مراکز خرید و در نزدیکی‌های مترو.

وی ادامه داد: در مراکز خرید،‌ مردم تردد زیادی دارند. شهرداری در سال‌های اخیر هر زمینی که داشت، برایش برنامه‌ریزی کرد و با اعتبارات لازم، سرویس بهداشتی ایجاد شد. 

عطایی اضافه کرد: هر منطقه‌ای که اراده کند و اگر زمین را تأمین کند، ما آن را احداث می‌کنیم. 

وی با بیان اینکه ما بازدیدهای میدانی انجام داده‌ایم گفت: اگر در نقطه‌ای نیاز باشد، ما حتما در آنجا سرویس بهداشتی ایجاد می‌کنیم. حتی بوستان‌هایی که قبلا سرویس بهداشتی داشته اما فرسوده شده‌اند، آنها را بازسازی و نوسازی می‌کنیم. 

نیاز نیست در هر نقطه‌ای از شهر سرویس داشته باشیم

وی گفت: اخیرا هم مناطق هر جا زمینی را اعلام کنند، با اعتبار ستاد سرویس بهداشتی احداث صورت می‌گیرد. 

وی با تأکید بر این موضوع که نیاز نیست در هر نقطه‌ای از شهر سرویس داشته باشیم، گفت: در نقاطی که مردم زندگی می‌کنند سرویس بهداشتی نیازی نیست، اما در مراکز پرتردد نیاز است و باید در آنجا احداث شود. در برخی از مراکز، سرویس بهداشتی ایجاد شده اما اجازه نمی‌دهند عموم استفاده کنند. 

وی به مقاومت برخی کسبه برای احداث سرویس‌های بهداشتی اشاره کرد و گفت: در برخی جاها افراد نمی‌گذارند در آن نقطه سرویس بهداشتی ایجاد شود، اما توسعه سرویس‌های بهداشتی در دستورکار ماست.

برای احداث سرویس‌های بهداشتی نیازمند اختصاص فضای شهری هستیم

بیشترین سرویس های بهداشتی در پارک ها و میادین اصلی شهر است. برزین ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران در خصوص احداث سرویس‌های بهداشتی در شهر گفت: بیشتر تمرکز احداث سرویس‌های بهداشتی در بوستان‌ها و میادین اصلی شهر است. 

وی با بیان اینکه برای احداث سرویس‌های بهداشتی نیازمند اختصاص فضای شهری هستیم، گفت: برای احداث سرویس‌های بهداشتی نیاز به فضایی داریم که از سوی شهرداری دراختیار ما قرار گیرد.

وی ادامه داد: سرویس‌های بهداشتی باید به استانداردها روز نزدیک شود و البته به دنبال استفاده از تجهیزاتی هستیم که امروز در سرویس‌های عمومی در بیشتر کشورها استفاده می‌شود و اولویت ما برای به کارگیری تجهیزات در احداث سرویس‌های بهداشتی تازه‌تأسیس است و البته موضوع نگهداشت سرویس‌های بهداشتی قدیمی هم در دستورکار است.

بر اساس این گزارش، قرار است که تا پایان برنامه سوم تعدادی سرویس بهداشتی در تهران ایجاد شود تا این مشکل در شهر برطرف شود. در برخی نقاط شهر که نیاز به سرویس بهداشتی است، این خدمات ارائه نمی‌شود. البته شهرداری معتقد است که مشکلات را برطرف می‌کند و اقداماتی صورت گرفته، اما مقاومت‌هایی هم از سوی برخی از افراد برای احداث سرویس بهداشتی وجود دارد.

انتهای پیام/

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.