آشنایی با اصطلاحات مورد استفاده در هدفون

صدا و سیما پنج شنبه 21 اسفند 1399 - 23:33
ممکن است موقع خرید هدفون یا مقایسه آن ها، با اصطلاحاتی مانند درایور، پشت باز، آهنربا نئودیمیوم، الکترواستاتیک و… مواجه شده باشید، اما معنا و مفهوم آن‌ها را ندانید، در این مقاله توضیح مختصری در موردآن داده ایم.

به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، در این مقاله می‌خواهیم به توضیح مختصر هر یک از این اصطلاحات مورد استفاده در هدفون بپردازیم تا با دانستن در مورد آن‌ها، موقع خرید، هدفون بهتر و مناسب‌تری را انتخاب کنید.

آشنایی با اصطلاحات مورد استفاده در هدفون

Driver
بخشی از هدفون است که باعث ایجاد صدا می‌شود و بر اساس قیمت هدفون می‌تواند به درایو‌های Balanced، Armature، Electrostatic، Planar Magnetic و... اشاره داشته باشد.

Balanced Armature
نوعی درایور هدفون که در اغلب هدفون‌ها با قیمت‌های مختلف استفاده می‌شود. هدفون‌هایی که از این درایور استفاده می‌کنند، صدایی دلپذیر و لطیفی را ارائه می‌دهند.

Neodymium Magnet
نوعی آهن‌رباست که برای جابجایی درایور هدفون (یا اسپیکر) مورد استفاده قرار می‌گیرد. این آهن‌ربا به دلیل وزن زیادی که دارد، بسیار مقاوم است، اما قیمت زیادی هم دارد.

Planar Magnetic
به جای استفاده از درایور‌های مخروطی شکل، درایور‌های Planar Magnetic مسطح هستند و از متریال رسانا در ساخت آن‌ها استفاده شده است که باعث می‌شود کل دیافراگم حرکت کند. هر چیزی مزایا و معایبی دارد، اما با این حال، بهترین هدفون‌های بازار، از درایور Planar Magnetic در طراحی خود بهره می‌برند. البته چند هدفون الکترواستاتیکی نیز وجود دارند که همچنان از دیافراگم مسطح در طراحی‌شان استفاده شده، اما این هدفون‌ها، از میدان مغناطیسی برای حرکت دیافراگم استفاده می‌کنند.

Open-Back
بعضی هدفون‌ها به شکلی طراحی شده‌اند که پشت درایور آن‌ها، باز است. در این حالت، شما صدا‌های بیرون از هدفون را به راحتی می‌شنوید و همچنین اطرافیان شما هم دقیقا متوجه چیزی که گوش می‌کنید می‌شوند. ویژگی مثبت این نوع هدفون‌ها آن است که موسیقی که گوش می‌کنید را Wide‌تر و طبیعی‌تر خواهید شنید.

Closed-Back
دقیقا بر خلاف هدفون‌های پشت باز طراحی شده‌اند. یعنی پشت درایور آن‌ها کاملا بسته است و هیچ صدایی بیرون نمی‌رود یا از بیرون به داخل هدفون نمی‌آید. به لطف این طراحی، جداسازی صوتی بهتر عمل می‌کند و همچنین اطرافیان شما، متوجه چیزی که به آن گوش می‌کنید نمی‌شوند.

Earbud
ظاهر آن‌ها شبیه هدفون‌های In-Ear است. آن‌ها نه در داخل مجرا گوش بلکه در گودی گوش قرار می‌گیرند. EarPods‌های اپل، از این نوع هستند.

In-Ear
این نوع هدفون‌ها دقیقا در مجرا گوش قرار می‌گیرند و معمولا با چند گوشی مختلف عرضه می‌شوند؛ چرا که گوش همه انسان‌ها به یک اندازه نیست؛ بنابراین باید تمام گوشی‌ها را امتحان کنید و هر کدام که برای گوش شما مناسب‌تر بود را انتخاب کنید. در غیر این صورت، علاوه بر این که کیفیت صدا کاهش می‌یابد، گوش شما هم اذیت خواهد شد.

نکته: این گوشی‌ها معمولا در اندازه‌ها، شکل‌ها و متریال مختلفی ساخته می‌شوند. با توجه به قرارگیری آن‌ها در مجرا گوش، دقت کنید که بهترین و مناسب‌ترین گوشی را برای گوش خود انتخاب کنید.

On-Ear
این هدفون‌ها از نظر ظاهری، کمی کوچک‌تر از هدفون‌های Over-Ear هستند و روی گوش شما قرار می‌گیرند.

Over-Ear
این هدفون‌ها، اندازه بزرگی دارند و گوش شما درون آن‌ها قرار می‌گیرد.

Noise Cancelling
این هدفون‌ها با استفاده از پردازش الکترونیکی، موج صوتی معکوس ایجاد می‌کنند و از آن‌ها برای حذف کردن سر و صدای مزاحم بیرونی بهره می‌برند.

Noise Isolating
این هدفون‌ها از یک گوشی ایمن برای حذف صدای محیط به صورت فیزیکی استفاده می‌کنند. این طراحی معمولا در هدفون‌های In-Ear دیده می‌شود، اما با این حال، بعضی هدفون‌های Over-Ear نیز از مزیت این طراحی بهره برده‌اند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.